Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

3d-whatif1   

Gratis Ebook

De eerste stap naar
geluk in je leven!

Jij bent okee! De eerste stap naar geluk in je leven

Ben jij je idealen kwijt, vraag jij je af of die idealen wel bestaansrecht hebben? Daalt door dit gevoel jouw eigenwaarde? Verlies je de moed om door te gaan? Voel jij je geblokkeerd?

Herken je het gevoel dat je langzaam wegzakt in negatieve overtuigingen, merk je dat je bang bent en begrijp je niet waarom je deze angst hebt?

Merk je dat je voortdurend gestresst bent en dat er niet echt iets is wat je nog leuk vind? Zie je overal tegenop en kan je niet meer ontspannen?

Merk je dat dit allemaal onderdelen zijn van een burn-out? 

 

Hoe herken jezelf de eerste signalen van burn-out?

Burn-out krijg je niet van de ene op de andere dag. Er gaan een aantal signalen aan vooraf.

Voorbodes van burn-out kunnen zijn:

Rug- en nekklachten, maagklachten, chronische hyperventilatie, griep en negatieve gevoelens.

Rug- nekklachten; Rug, schouders en nek zijn de delen waarin het eerst klachten naar voren komen. Als je voortdurend gespannen bent, gaan deze spieren zich vastzetten, wat ook weer invloed heeft op hoofdpijn en migraine klachten.

Maagklachten: als iets als een steen op je maag ligt, zodat je het niet kan verwerken; geeft dit maagklachten. Maagproblemen komen veel voor bij stress en staan o.a. bekend als psycho- somatische klacht. Lichaam en geest staan in verbinding met elkaar.


Chronische hyperventilatie: zul je niet zo gemakkelijk herkennen bij jezelf. Je bent al in een bepaald patroon terecht gekomen. (Chronische) Hyperventilatie is een belangrijk onderdeel van angst. (http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen) Als je voortdurend te hoog in je ademhaling zit, maak je geen contact met je lichaam. Terwijl in je lichaam de signalen hoe jij met jou situatie omgaat te vinden zijn. Je voelt je moe, kan moeilijk ontspannen en vindt geen rust meer.


Griep: Kan een belangrijke voorspeller zijn van Burn-out. Niet iedereen die griep krijgt, krijgt burn-out. Met name de mensen die al lange tijd over hun grenzen gaan of er tegenaan zitten hebben een verminderd weerstand. Daardoor zijn ze vatbaarder voor griep. Als je meerdere keer per jaar dagenlang plat gaat, hoge koorts en spierpijn hebt, is het goed om na te denken of jij niet tegen een burn-out aan zit.


Negatieve gevoelens: Niets loopt zoals jij het wil. Alles zit tegen. En jij kan het niet aan. Het leven, de situatie, alles bij elkaar, vul het maar in.

Wil jij weer geloven in jouw idealen, wil jij weer die power in jezelf voelen, wil jij vertrouwen dat jouw ideaal haalbaar is, wil jij voelen dat jij leeft? Wil je weer voelen hoe het is om echt te leven? Wil je weer genieten van je leven?

Download dan mijn gratis e-book en zet de eerste stap.

 

Ontvang tips over hoe jij geluk in je leven kunt vinden, neem een abonnement op mijn nieuwsbrief
 
 
 

 

 Liefde is de enige kracht die in staat is een vijand in een vriend te veranderen.

Martin Luther King Amerikaans predikant 1929-1968 

Weet dat je eerst moet leren om jezelf te accepteren.

Weet dat jij degene bent die jezelf het meest in de weg zit.

Hoe leer jij om van jezelf te houden, jezelf te accepteren zoals je bent.

Dan start met het accepteren dat je goed bent zoals je bent: jij bent okee!

Liefde is een daad van vertrouwen en als je weinig vertrouwen hebt, heb je ook weinig liefde.

Erich Fromm, Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980

Ik ben Sophie van Via Sophia. Ik heb mij vaak geblokkeerd gevoeld in mijn leven. Dan zat ik vast en kon ik niet verder. Enkele voorbeelden waar ik mij geblokkeerd voelde;

  • Als kind van 5 jaar droomde ik dat ik kon vliegen, zodra ik dacht dat ik uit kon vliegen, vloog ik via de achterklep de auto van mijn ouders in en kon ik niet verder vliegen;
  • Als 12 jarige herinner ik mij een preek over het ware geloof, het tijdelijke geloof en een historisch geloof. Vanuit deze preek concludeerde ik dat ik niet het ware geloof bezat, ik zou naar de hel gaan;
  • ik zat vast in mijn relatie, scheiden was geen optie, wat moest ik;
  • op mijn werk zat ik midden in een machtsstrijd. Ik voelde me gemangeld, deze strijd was niet mijn strijd, maar ik kon er wel aan onder door gaan;

Om uit de geblokkeerde situatie te komen, moest ik wat doen, ook al wist ik niet hoe.

Dat punt was het allerbelangrijkste: Te weten verder te moeten maar niet weten hoe.

Toen ik ´klein was´ en nog geen mogelijkheden had om mijn situatie te veranderen, trok ik mij terug in mij zelf. Sinds ik ´niet meer klein ben´ en zelf de verantwoording neem voor mij situatie weet ik en beslis ik dat ik verder moet. Hoe dan ook.

Ik ontdekte ook, dat elke keer dat ik mij klem voelde zitten, ik een keuze moest maken. Ik zat in een nieuwe ontwikkelingsfase, het leven vroeg mij om een stap te nemen. Ook al overzag ik niet hoe en wat ik moest doen.

Ik moest leren vertrouwen dat mijn eigen weg zich zou ontvouwen. Dat ik maar hoefde te volgen. Ik had en kreeg voldoende tools om mijn stap te maken. Ik kon van binnenuit voelen, wanneer ik deze stap moest maken en dat ik het moest doen.

Ik wil jou helpen de stem van jouw ziel te volgen en je eigen krachtbronnen aan te boren, zodat jij het geluk vindt in jouzelf en gebruik kunt maken van je eigen krachtige rijkdom.

Ik heb mijn stappen gemaakt: ik heb geluk in mijn leven kunnen toelaten, ik heb geleerd dat ik terug moest waar het fout ging.

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Albert Einstein

Ik moest mijn uitgangspunt veranderen om te leren. Ik moest leren dat ik okee was. Daarna kon ik pas toelaten wat ik nu allemaal weet; wat en waar ik nu in geloof. Daardoor durf ik nu te geloven in mijn idealen en durf ik sprongen te maken waar de uitkomst niet zeker van is. In die onzekerheid heb ik leren vertrouwen, heb ik om hulp durven vragen en geloof ik in mijn eigen waarde. Ik mag mijn fouten maken, juist omdat ik daar het meest van leer, om door te gaan.

Ik leerde dat ik okee was, dat ik alles had meegekregen om mijn leven te leiden en dat ik mijn levensmissie kan vervullen.

Ik leerde te luisteren naar de stem van mijn ziel, daarmee heb ik de sleutel gevonden om mijn volle leven te leven.

Wil jij ook leren wat jij nodig hebt om geluk in je leven toe te laten, wat jij moet doen om jou stappen te maken?

Enkele mensen hebben hun stappen gemaakt en waren bereid hierover te vertellen.

In het ebook: Ik ben okee! Laat ik je de de basis zien die nodig is om geluk in je leven toe te laten.

Je krijgt oefeningen, je leert anders te kijken.

Je leert dat het niet je hoofd is die bepaalt, jij met hetgeen je voelt en hoe je dat vertaalt is bepalend voor jouw basishouding.

In de basishouding van Okee zijn, kan jij jezelf waarde geven en kan jij leren om geluk in je leven toe te laten.