Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Afgekeurd

Afgekeurd, deugt niet en heidens

Afgekeurd, deugt niet en heidens; dat was het oordeel. Ze moest wel ten einde raad zijn. Hoe had ze mij afgekeurd, voor heiden uitgemaakt en genegeerd. Ik heb de pijn gevoeld, ik heb me zo afgewezen gevoeld en buiten gezet, maar ik kon niet anders.

Er zijn heel wat pogingen geweest om mij op het rechte pad te houden. Dwang, afkeuring, negeren, buitensluiting, roddels. Ik heb mij dat label ‘afkeurenswaardig’ eigen gemaakt. Ik was niet goed genoeg. Mijn dochter draagt mogelijk mijn last. Zij probeert nu alles te doen, om te laten zien, hoe anders ze is, door te choqueren, het nog extremer te maken. En ze verzint van alles om het komende bezoek tot het uiterste te drijven. Ik moet er om lachen, maar het brengt me ook terug bij mijn pijn.

In de voorbereiding van de reis naar Zuid- Frankrijk, het Katharen land bestudeer ik ook een stukje geschiedenis van de katharen. Van hen werd het woord ketter afgeleid. Zij geloofden niet dat je alleen maar door de kerk tot verlossing kon komen, zij waren ervan overtuigd dat de mens rechtstreeks contact met God kan hebben. Deze overtuiging lijkt nu normaal, maar was toen revolutionair. In Zuid-Frankrijk is de geschiedenis en de energie voelbaar van de gruwelen die daar gebeurd zijn.

Pijn en het volgen van mijn eigen pad

Pijn, het label eigen maken, mijn eigen pad; hebben mij op een pad gezet om de pijn van mijzelf en van anderen te helen. Het is een zoektocht, vooraf weet ik niet wat ik ga doen, hoe het gaat lopen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik contact zocht met Leonie Linssen die bekend is met het concept traumabevrijding. Ik vertelde haar indertijd dat ik de roep voelde om met haar samen te werken. Dit heeft geleid tot een samenwerking met nog meer mensen; waarin we met elkaar werken om trauma te helen, karma te bevrijding. We doen dit door rituelen aan mensen te geven die ten einde raad zijn, zich bewust van het feit dat ze het niet alleen kunnen. Juist door de samenvoeging van onze krachten, waar we onze talenten (waarop we mogelijk indertijd wel afgewezen zijn) in zetten kunnen we met elkaar meer doen, dan één persoon alleen zou kunnen. Maandelijks komen we bij elkaar in de Creavisie; vooraf weten we niet wat er gaat gebeuren, elke keer is het magisch.

Er is zo’ n verwevenheid vanuit vorige levens, de lessen die we moeten leren, maar nu wat er geheeld mag worden. Door de persoonlijke inbreng worden er bij de ander stukken geraakt. Pijn komt naar boven, dit blijkt weer zijn oorsprong in andere levens te hebben. Waar wij elkaar pijn hebben gedaan, wat we nu mogen helen.

Zuid-Frankrijk roept, ook daar zijn wij in vorige levens geweest, zijn dader en slachtoffer geweest. Daar wordt iets nieuws geboren, het is voor mij zo voelbaar, maar ik kan de vinger er nog niet opleggen. Worden onze talenten verscherpt, uitgebreid? Pijn toe laten om haar te kunnen omarmen en daarna los te laten zal essentieel zijn. Trauma, karma: het wil gezien worden.

Ben je nieuwsgierig wat wij doen? Op 5 mei 2022 geven we in Den Bosch in de Verwersstraat 26 een Karmische Bevrijdingsdag. Daar kun je kennismaken, met een aantal van ons. We laten dan zien hoe we persoonlijk werken en hoe we samenwerken.

Zeven overwegingen om verder te gaan dan afkeuring.

1. Als je helder voor je ziet wat het leven van je vraagt, kun je bewust keuzes maken die eraan bijdragen dat de allergrootste en allerbelangrijkste verandering die in een mensenleven kan plaatsvinden zich in jezelf zal voltrekken.

2. Het is niet de geschiedenis die je zal vervullen. Het is datgene wat jij in je zelf kan accepteren en transformeren die maakt dat er veranderingen plaats vinden.

3. Jouw gerichtheid om wie je werkelijk bent, laat een schittering van licht zien.

Je interesses, je inspiratie en je enthousiasme laten zien waar jij tot leven komt. Liefde die door je stroomt maken je licht zichtbaar.

4. Als jij je richt op wie je werkelijk bent kom je tot leven. Het gaat niet om het lichaam, hoewel je lichaam wel de uitdrukking is en kan zijn van wat er in je leeft.

5. Jezelf voorbereiden op de verandering bestaat uit het bereiden van je ‘dierbaar paaslam’. Het houdt in dat je afscheid neemt van je oude zelf en je uiterste best doet om het hoogste dat in je leeft, ook werkelijk te volgen. Niet stil te staan bij je onvolkomenheden, maar vertrouwen te geven aan het licht dat in je leeft.

6. Het speelveld van het leven is onbeperkt en liefdevol. Het enige wat je weerhoud zijn je eigen angsten en overtuigingen. Alles wat jij gelooft word waarheid.

7. ‘Karma is een bitch: De term ‘bitch’ suggereert hier alleen maar dat karma onpartijdig is en even veroordelend in zijn beoordeling van al het menselijk gedrag. Het zal je niet gemakkelijk vallen als je je leven vult met negatieve energie. Kortom, het zal je geven wat je verdient, of het nu slecht of goed is.’ Google

Heb je behoefte om te praten over de afkeuring die jij in je leven herkent? neem dan contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

  • Manon Van Den Boorn
  • 13/04/2022
  Beantwoorden

  Lieve Sophie dit is zo rakend en diepgaand. Oeffffff.
  Ik voel je ook hierin.
  Mmmmmmm mooi wat je ook deelt over de Katharen en jullie reis.
  Heb een magische reis samen.
  Tot 4 mei. Liefs manon ❤️

   • sophie
   • 27/04/2022
   Beantwoorden

   Dankjewel Manon,
   Ja bijzonder dat alle energie zo samen komt.
   Tot 4 mei

Via Sophia