Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
liefde laten stromen

Alles komt in beweging door liefde!

Je houd van iemand wat doe je?

Ik denk dat liefde ons ontvankelijk maakt, dat je wil delen en uitwisselen. Je kijkt naar datgene wat een ander gelukkig maakt.

Wat doen we als we zorgen maken en bang zijn?

Zijn we dan met liefde bezig of niet? In de media krijgen we beelden te zien van de pijn en angsten die mensen hebben. Op de snelweg zijn de kijker file’s bij een ongeval. Getuigt dit van liefde?

Nieuwsgierigheid is mensen eigen. Maar je innerlijke leven bepaalt of je wil zien hoe ander lijden of hoe anderen liefhebben. Je gerichtheid naar buiten is de spiegel voor je binnenkant.

Betrokken in de ellende van de ander is een gevolg van datgene waar jij op gericht bent, waar jij aandacht aangeeft. Kan je dan helpen?

Je kunt niet helpen vanuit de situatie waarin jij zelf een deelnemer bent, je kunt de ander wel bijstaan, maar je zit dan in hetzelfde schuitje. Je hebt eenzelfde probleem en je maakt daarvan deel uit. Problemen worden opgelost op een ander level.

Alles komt in beweging door liefde.

Liefde zoekt naar wat er wel mogelijk is, wat wel kan werken, hoe je een ander kan helpen om gelukkiger te zijn. Medelijden zet de ander vast in zijn slachtofferschap. Liefde en mededogen richt de ander op en ziet wat mogelijk is.

Wees niet bang; in de angst ben je mede drager van de angst in de wereld, mede verantwoordelijk voor de problemen waar je naar kijkt. Wat je aandacht geeft groeit, ook in je bewustzijn. Richt je op waarin jij gelooft, houd je gedachten bij hetgeen de bedoeling is. Daarmee hoef je niet de realiteit te ontkennen. Jij weet niet welke keuze de ziel van de ander gemaakt heeft. Ook weet je niet waarom iemand bepaalde keuzes maakt, wat hij wil meemaken en of ervaren. Sterker nog ieder heeft zijn eigen pad gekozen, ieder heeft een ander pad gekozen; passend voor hem of haar. Heb daar respect voor!

Wil je met me spreken hoe jij de liefde in je kunt laten stromen, neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Alles komt in beweging door liefde! Zeven overwegingen.

1. Feiten zijn feiten: een staat van zijn in de wereld; er is geen goed of fout: Het is.

2. Meegaan in een oorlog die niet de jouwe is, verlaagt je frequentie. Meeleven in een oorlog die niet de jouwe is, evenzo. Kun je op een andere manier omgaan met de feiten zoals ze zijn? Zodat jij jouw frequentie en die van de ander kan verhogen? Dan zul je waarlijk een bijdrage leveren aan liefde en vrede in de wereld.

3. Doe iets wat levens bevestigend is. Vier het leven, geniet ervan. Hoe kan jij het leven ervaren?

Kleine dingen zoals genieten van de zon, je hond uitlaten: het zijn levens bevestigende zaken. Het leven wil geleefd worden.

4. Mediteren voor vrede in de wereld, vooral als je dat met elkaar doet, creëert een kracht die je frequentie verhoogt, die zorgt dat er meer licht en liefde beschikbaar is voor iedereen.

5. Jouw fixatie op de pijn en het ongeluk van de ander laat een pijn in jou zien. Vraag je af: waar lijd ik zelf aan?

6. Investeer in je eigen leven. Er is heel veel behoefte aan liefde en om deze liefde door te geven aan anderen.

7. Leven vanuit het hart brengt je bij jezelf: herken en wordt je gewaar van je emotionele behoefte: aanvaard ze als een werkelijkheid.

Reageer

Via Sophia