Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Perfectie is stagnatie

Alles moet kloppen en gaan

 Alles moet kloppen en gaan!

Veranderingen moeten direct klaar zijn. Dat is misschien de wens, maar niet de realiteit.

Vaak zijn we onszelf aan het veroordelen als niet alles kant en klaar is. Je ontdekt in jezelf dat er toch nog zaken niet kloppen, dat er nog zaken in het reine gebracht moeten worden.

Dat vraagt geen veroordeling van jou.

Dat vraagt liefde voor jezelf en het proces dat je gaat. Misschien ga je 3 stappen vooruit, en daarna 2 stappen achteruit. Maar je gaat vooruit.

Het leven is boordevol; elke dag elke minuut lijkt gevuld met nieuwe input. Dan is het nodig dat je je ontdoet van het oude om ruimte te maken, anders loop je over. Het voelt alsof er dingen in jou niet samen gaan. Er is sprake van innerlijk conflict. En jij moet daarmee omgaan. Daarvoor moet jij jezelf leegmaken. Het los maken van het oude kan heel pijnlijk zijn. Je kunt gehecht zijn aan je oude leven, je oude overtuigingen. Je kunt het gevoel hebben dat er niets meer van je over blijft. Dat je niets bent, dat je er niet toe doet. Dat het niet goed is wat je doet, dat het zonder belang is. Juist dan voel je de leegte, juist dan slaat de twijfel toe. Realiseer je dat dit juist een onderdeel van het proces is. Dit kun je voelen als je het oude los laat, en nog niet klaar bent voor het nieuwe omdat daar nog geen ruimte voor was.

Die leegte geeft de vragen, de twijfel.

Laat de leegte toe. Blijf in contact met je zelf in contact met je bron. Geef de hoop niet op, houd vol tot je volledig leeg bent van alles. Dan kan je opnieuw beginnen; gevuld worden met liefde voor je nieuwe waarheid. Openstaan als een kind voor het wonder dat zich voltrekt.

Alle moet kloppen en gaan!; zeven overwegingen

1. Neem je tijd en neem voldoende rust om te voelen wat er in je leeft. Welk onderdeel van jou proces is nu gaande? Sta het toe, weet dat je mens bent. Een levend mens is een ontwikkelend mens.

2. Je hoeft niet alles direct te kunnen duiden. Gevoelens kunnen zo genuanceerd zijn, dat ze niet in woorden te vangen zijn. Voel de nuances, accepteer dat je een vat van tegenstellingen kunt zijn. Je hoeft niet nu de ´oplossing´ te weten, ze zal komen.

3. Gevoelens hoeven niet opgelost te worden. Ze mogen er gewoon zijn. Door ze te accepteren, transformeren ze vanzelf.

4. Vecht niet tegen jezelf of tegen je situatie. Juist door te vechten tegen, houd je zaken in stand. Door acceptatie open je de deur naar iets nieuws.

5. Patronen, overtuigingen loslaten is een proces waar jij je hele leven al mee bezig gehouden hebt. Ontwikkeling op welk gebied, geeft je nieuwe inzichten, waarbij oude overtuigingen niet meer kloppen.

6. Wees zacht voor jezelf en de verandering die je in je leven wenst. Door zachtheid en vriendelijkheid is er meer mogelijk dan door hardheid.

7. Visualiseer de situatie en droom over de uitkomst. Jouw visualisatie brengt de gewenste verandering dichterbij.

Reageer

Via Sophia