Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
nieuwe wereld om te ontdekken

Als er werkelijk een God bestaat…..

Als er werkelijk een God bestaat, zou hij dit toch niet toestaan? Ik hoor dit vaker. Vaak als excuus om niet in God te geloven, om de verantwoordelijkheid buiten jezelf te leggen. Denk je werkelijk dat God deze situatie gecreëerd heeft? Daarmee leg je al je eigen verantwoordelijkheid, al je persoonlijke scheppingskracht weg!

‘God schiep hemel en aarde en zag dat het goed was. Als laatste schiep hij de mens naar Zijn evenbeeld zodat zij konden regeren.’ De mens kreeg op dat moment scheppingskracht. Wij creëren deze wereld. Ieder van ons heeft scheppingskracht. Als we allemaal wat anders creëren is het niet een geheel.

Ja er is veel gaande in de wereld, ik kan daar verdrietig om worden. Tegelijkertijd is dit een oproep aan ons mensen om te kijken wat wel de bedoeling is. Momenteel is het geld wat regeert. Wat kunnen we doen, zodat het hart mag regeren?

De weg naar het hart

Bedenk dat veel mensen niet bij hun hart kunnen komen. Wat kan een ieder van ons, wat kunnen wij gezamenlijk doen om het hart te doen ontbranden. Om gezamenlijk het licht en de liefde te laten spreken?

Binnen de seksualiteit is al duidelijk dat bij een man en een vrouw de weg naar het hart anders verloopt. Niet voor niets zijn er boeken geschreven: ‘Vrouwen komen van Venus, Mannen komen van Mars’. In het gewone leven hebben we vaak moeite om onderling elkaar te begrijpen. We spreken elkaars taal niet, we zitten niet in een zelfde realiteit, niet op het zelfde level.

We zitten niet in ons hart! Er zoveel voorwerk te doen, om de weg naar het hart te vinden. Maar als we leven en spreken vanuit ons hart; kunnen we elkaar bereiken. Dan maakt het niet uit dat het er bij jou zo uitziet en bij mij anders.

We zijn allemaal uniek, we hebben allemaal wat anders te doen. Maar als we met zijn allen ons eigen licht vinden, ons eigen hart kunnen laten spreken, ons verbinden met elkaar dan is daar een andere wereld: de wereld vanuit liefde en verbinding.

Het is geen utopie: het is zo dichtbij: als we nu maar eerst bij onszelf kunnen zijn. Daar de harmonie en vrede kunnen vinden, daar begint het, dan kunnen we die doorgeven aan de ander. Dat werkt aanstekelijk, dan kunnen we verbinden en vanuit het hart scheppen.

Een nieuwe wereld en een nieuwe aarde vanuit het hart gecreëerd.

Als er werkelijk een God bestaat…: zeven overwegingen

1. Je bent gemaakt naar het evenbeeld van God. Je bent goed zoals je bent en je kunt leven en geven vanuit je hart: het geeft zoveel ruimte om meer en meer vervuld te raken. Te ervaren dat we allemaal verbonden zijn, dat we met elkaar het licht mogen laten branden.

2. Hoe meer je bewust bent van de veranderingen die plaatsvinden, hoe meer je ervoor open gaat staan, hoe sneller ze kunnen gebeuren.

3. Wakker worden betekent dat je je eigen waarheid gaat leven. Je voelt en ervaart in je hart wat voor jou de bedoeling is.

4. Strijden en vechten houd zaken in stand, stap in de liefde en mededogen: vergeef!

5. Matters of the heart: er zijn zoveel zaken die je aan het hart gaan. Eerst mag je voorbij gaan aan alle conditioneringen die je vasthouden om de liefde die in je leeft te voelen.

6. Er is een geweldige hoeveelheid energie die de liefde vanuit de Bron, vanuit het hart ondersteunt.

Ga mee op de golven die je ondersteunen in wat jij hier te doen hebt. Wat voor de ene mens goed is, hoeft voor de ander niet goed te zijn. Wees bereid om open te staan voor de ander om verbinding te maken.

7. De verbinding naar het hart vanuit man en vrouw maakt samen het oneindigheidsteken: 8 de verbinding tussen hemel en aarde. De weg van de verbinding vanuit het hart verbind je dan ook met hemel en aarde.

Wil je in Harmonie leven met jezelf? Neem contact op om hieraan te werken. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia