Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
aanwezig zijn

Waarom het van belang is om aanwezig te zijn

Waarom het van belang is om aanwezig te zijn.

In deze tijd van veranderingen zijn er heftige emoties, gevoelens die je niet kunt plaatsen, pijn in je lichaam waar je geen raad mee weet. De eerste neiging is afwijzen wat er is. In tweede instantie kan je andere keuzes maken. Mocht je toch in de afwijzing blijven dan gebeurt er iets wat lang kan duren. Afwijzing van wat je voelt, wat er in je leeft tot aan complete afwijzing van je lichaam en je ziel.

In onze maatschappij zijn we allemaal rationeel georiënteerd. Is het logisch?, kan ik het volgen?

Heel veel zaken die je voelt, die zich in je lichaam kenbaar maken zijn niet te volgen met je hoofd.

Als je dan niet zakt in je lichaam om op te merken wat er gaande is wordt de scheiding tussen hoofd en lichaam steeds groter.

Als je dit leest, ben je al wat langer op aarde en is er vele malen de uitnodiging geweest om in je lichaam aanwezig te zijn. Het is een levenslang proces om voortdurend je lichaam te bezielen, volledig aanwezig te zijn. Daarvoor moet je dealen met jezelf, met je leven, met de keuzes die je maakt.

Gevoelens van pijn en verdriet vragen je om niet te blijven steken in afwijzing maar verder te kijken. Te ervaren dat wat je voelt, doorvoelt mag worden en dan los gelaten kan worden. Er is nl een reden. Je bent hier om ervaring op te doen, te groeien. Alles wat in je leven in jezelf of vanuit je omgeving te verwerken krijgt, helpt je om te groeien, je bewustzijn te vergroten. Ze zijn de puzzelstukjes om steeds meer in je zelf te bevrijden, lichter te maken, open te maken. Vertrouw erop dat alles past in het grotere plan, je bent precies goed zoals je bent.

Ook al heb je snel het gevoel overbelast te worden, dan blijf het belangrijk om enerzijds jezelf te reinigen en anderzijds open te blijven staan, zodat je kan doorstromen. Daardoor kan alles wat niet van jou is losgelaten worden, zonder dat je er iets mee hoeft. En blijft er over waar jij wat mee kan doen. Door open te blijven en aanwezig te zijn in jezelf, kom je meer in je kracht en kan je hulp vragen maar ook ontvangen.

Zeven overwegingen bij waarom het van belang is om aanwezig te zijn.

1. Er is een reden dat jij op aarde bent. Je hebt een opdracht aanvaard. Enerzijds is het ontdekken wat je hier te doen hebt. Daarvoor is het nodig dat jij volledig aanwezig bent, om alle puzzelstukjes met elkaar te matchen. Er gebeurt niets voor niets.

2. Door je binnen- en je buitenwereld worden er energieën opgeroepen om jezelf te veranderen en te transformeren.

3. Je kunt elk moment opnieuw ontdekken welke keuze je wil maken. Laat je daarvoor leiden door je innerlijke leiding. Je momentele bewustzijn kan dit volgen, je kunt dit in dienst stellen van je hogere bewustzijn.

4. Je mag de flow van het leven volgen en ervan genieten. Hoe meer je van jezelf houd, hoe meer liefde je met anderen kunt delen.

5. Vul je hart met liefde en dankbaarheid en verwacht het beste en het allerhoogste.

6. Weet dat je nooit meer krijgt dan je aankan. De woorden kracht naar kruis en kruis naar kracht zijn zowel een geruststelling als een motivatie.

7. In ons is te ontdekken wat nodig is om te zijn waarvoor je bedoelt ben. Dit ligt vaker buiten je bewuste denken, maar in de uitdagingen en de uitnodigingen van het leven.

Wil je hulp om meer aanwezig te zijn in jezelf, neem dan contact op.

Het gratis ebook kun je hier aanvragen.

Reageer

Via Sophia