Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
bewustzijns schaal

Bewustzijn en liefde

Bewustzijn en liefde voor jezelf

Afgelopen week heb ik een webinar gegeven over sleutels om meer bewustzijn te verkrijgen. De knuffelworkshop ging over contact maken met jezelf en de laatste ganslegging ging over de universele liefde ervaren en deze toelaten in je leven. Wat hebben bewustzijn, contact maken met jezelf en universele liefde nu met elkaar te maken?

Universele liefde, gevoelens van liefde en bewustzijn hebben heel veel met elkaar te maken.

Bewustzijnsschaal

De Amerikaanse psychiater David R. Hawkins (1927-2012) ontwikkelde een bewustzijnsschaal, waarin hij duidelijk laat zien wat de samenhang is tussen deze twee.

Hoe meer liefde je in je systeem toe kunt laten hoe minder angst aanwezig kan zijn. Hoe meer liefde er in je leven is, hoe hoger je bewustzijnsniveau is. Hawkins geeft de verschillende bewustzijnsniveau een nummering van 0 tot 1000. Aan deze getalswaarde is de gevoelsuiting gekoppeld. Op de afbeelding is zowel de getalswaarde als de gevoelsuiting te zien.

Wat kun je nu met zo’n bewustzijnsschaal?

Heel feitelijk kun je constateren dat je het voor jezelf prettiger leven is om in hoger bewustzijnsniveau te functioneren. Dat is een eenvoudige conclusie die niet voor een ieder zo eenvoudig is op te lossen of na te leven. Het gaat over ontwikkelingen in je bewustzijn, processen die rechtstreeks op je handelen en je bestaan invloed hebben.

Als je iemand bent die niet gelukkig is in zijn leven, vraagt dit wat van je. Je kunt het voor lief nemen: het leven is nu eenmaal zo, of je kijkt of je het kunt veranderen. Als je er wat aan wil veranderen start de verandering bij jezelf. Daar is niet iedereen zo blij mee. In plaats van de schuld aan anderen toe te schrijven of aan de omstandigheden vraagt verandering om naar jezelf te kijken.

Toepassing van bewustzijnsschaal

Bijvoorbeeld: Als het gaat omtrent het gevoel ontevredenheid, dan wil dit zeggen dat jij gestopt bent om aan een ander te denken en te veel met jezelf bezig bent. Dat is nogal confronterend om dit aan te nemen. Toch is aan ieder gevoel een persoonlijk component te vinden. Sommige duidelijker, sommige minder duidelijk.

De bewustzijnsschaal kan je een handvat geven in je proces: wat wil je leren, welke weg heb je te gaan. Maar onthoud elke verandering begint bij jezelf; veel succes en waar nodig kan ik je begeleiden.

Zeven tips bij bewustzijn en liefde voor jezelf.

1.

Wat is er in je leven en wat zou je willen veranderen? Kijk eerlijk in je eigen spiegel; alle verandering begint bij jezelf.

2.

Eerlijk zijn naar jezelf is niet jezelf beschuldigen of veroordelen. Het gaat over opmerken zonder oordeel: dit is wat speelt. De pijn die er onder zit, is het proces wat geheeld mag worden.

3.

De pijn of het probleem is heel vaak de start van verandering. Zolang je er geen last van hebt ga je niet veranderen. Pijn of problemen kan je daarom ook zien als helpers voor veranderingen. Je ziel vindt dat het tijd is dat je verder gaat.

4.

Wensen en verlangens zijn grote aandrijvers in het proces van verandering. Richt je op de wensen en verlangens die in je leven kunnen veraangenamen.

5.

Liefde is een helende energie; ze botst tegen datgene wat geblokkeerd of pijnlijk is. Dit is een innerlijke confrontatie. Zodra jij deze confrontatie in jezelf durft aan te gaan, wordt er wat geheeld.

6.

Hoe opener en toegankelijker jij bent voor de universele liefde hoe meer je deze stroom in jezelf kunt ervaren.

7.

Overal is liefde, het is in de lucht, het is in ons en in contact met mensen. Je openen voor de liefde brengt je dichter bij je persoonlijke kern.

Heb je vragen stel zie via dit mailadres. De komende knuffelworkshop is 18 september. Daarin leer je jezelf te ontmoeten en vanuit je eigen Zijn contact maken met de ander. Hier kun jij je opgeven. 

 

Reageer

Via Sophia