Als je realiseert dat je mogelijk een burn-out hebt, dan volgt de vraag wat heb je nodig.
Heb jij nagedacht wat jij nodig hebt om uit je burn-out te komen?
Binnen de reguliere burn-out programma’s is er een aanbod gevarieerd aanbod van ontspanningstechnieken; zodat je je beter kunt; cognitieve gedragstherapie en methode om je energie te managen. Maar waar zit de transformatie?
Als je uitgaat van een mechanistisch mensbeeld, alleen het denken is belangrijk: dan is dit aanbod fantastisch. Maar de echte pijn wordt mogelijk niet geraakt. Zolang jij niet in dat transformatie proces komt, is het een lapje voor het bloeden. Juist bij burn-out is het van belang dat niet alleen je gedrag maar juist dat je innerlijk verandert. Dan moet je veel holistischer kijken. De holistische benadering gaat niet alleen uit vanuit het verstand. De ziel is niet vanuit het verstand te verklaren. Dat kan je alleen begrijpen vanuit de intuïtie, het innerlijke weten, dat voortkomt uit het gevoel en niet uit denken.
Je innerlijke weten komt voort uit gevoel. Waar zit dan echt de pijn? Die pijn zit in het emotionele lichaam, in het gevoel. Zeker bij vrouwen is oude pijn heel erg verbonden met macht en onmacht. Het wordt tijd dat jij jezelf gaat zien. De voornamelijke mannelijke benadering van de werkelijkheid verdrijft de vrouwelijke benadering. Waardoor veel mens het intuïtieve contact met hun lichaam zijn kwijtgeraakt. Als je het intuïtieve contact met je lichaam verliest, verlies je je anker, verlies je de greep op je leven.
Zolang jij je oude patroon van pijn niet transformeert, blijf je in het zelfde rondje draaien. Dan blijf jij degene die altijd als laatste aan de beurt is, die als de koek op is, er achter komt dat jij nog niets ontvangen hebt. Dan blijf jij de persoon die geen rekening met jou zelf houd en alleen maar dienend is naar anderen. Dan is daar nog steeds geen eigenwaarde.
Kijk eens naar jezelf en vraag je eens af waar bij jou de essentie van je probleem zit.
Kan je het zien, voelen en ervaren?
Wat heb jij nodig om dit wezenlijk te veranderen?
Transformatie is heel letterlijk metamorfose. In dit proces komt jouw volledige potentieel aan de oppervlakte. Jouw volledig potentieel bevat naast mannelijke kijk op de werkelijkheid ook de vrouwelijke kijk op de werkelijkheid. Net zoals een rups in een vlinder transformeert, zo moet jij veranderen in de nieuwe jij! En nee, jij kan zelf niet zien wat jou potentieel is. De de rups weet ook niet hoe en dat hij die vlinder in potentie al in zich heeft.
Geïnspireerd door Pamela Kribbe: Bezield Leven
In hoeverre voel jij en gebruik jij je vrouwelijke potentieel?
Als je veel in je hoofd zit, kan je vrouwelijke kant ondergeschikt zijn.
In hoeverre heb jij contact met je lichaam en luister je naar de signalen ervan?
Je lichaam is een kanaal voor de ziel en het emotionele centrum vervult hierin een sleutelfunctie.
Je klachten zijn signalen van de ziel. De ziel laat ons via (lichamelijke) klachten, waar het behoefte aan heeft. Burn-out klachten zijn signalen dat jij te veel van jezelf eist, dat jij te hard voor jezelf bent.
Waarom moet je tot het uiterste gaan om te ontdekken waar het echt om gaat?
Vaak is dat de leerweg die we kiezen; dit heeft alles met je innerlijke vrouwelijke pijn te maken.
Levensenergie wordt o.a. zichtbaar in seksualiteit. Seksualiteit brengt dynamiek in alles wat statisch is.
Seksualiteit is een deel van de brede stroom van energie. Deze stroom omvat je passie, je hartstocht om te leven, te scheppen en te genieten
Je ziel vertaalt zich in aardse taal: je emoties. Hier licht ook de ingang voor je grootste licht. Zorg goed voor jezelf heb aandacht voor je gevoel en emoties.
Wat geeft je plezier? Als jij jezelf kunt zijn, wordt jouw scheppingsvuur aangewakkerd. Dan voel jij je levenskracht. Daardoor voel jij beter je zijn. En ontstaat er voortdurende samenspel van Zijn en Worden. Heb plezier.
Wil je meer weten, meld je hier aan voor het gratis webinar: turn on, turn off Burn-out
Sophie Verheij
Praktijkadres:
Dordrecht - St. Jorisweg 48
Alblasserdam - van Eesterensingel 1
Bunq: NL74 Bunq 20408321 73 t.n.v. Via Sophia
Openingstijden en bereikbaarheid:
Maandag tot en met Vrijdag:
-> 09:00 tot 18:00
Zaterdag en Zondag:
-> Gesloten (per email bereikbaar op info@via-sophia.nl)
Copyright © 2021 - Via Sophia