Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Hoofd, hart en handen

Connectie hoofd, hart en handen

De connectie hoofd, hart en handen.

Soms zit je hoofd zo vol, dat je je niet kunt focussen. Het maalt en draait.

Hoe graag je dan ook wil focussen, het lukt niet.

Accepteer dat je hoofd vol zit. Vol met andere dingen.

 

Het hoofd kan vol zijn, je hart wil iets, geef dan je handen wat te doen.

De connectie hoofd, hart en handen is een sterke. Zit je teveel in je hoofd, je hart en je handen kunnen je eruit halen. Je hoofd kan je uit je hart halen. Je hart kan je uit je hoofd halen. De handen kunnen zowel de ene als de andere kant versterken.

Hoofd en hart kunnen elkaar behoorlijk in de weg zitten en als tegenpolen werken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat hoofd, hart en handen in lijn met elkaar functioneren. Zolang je hoofd en je hart als tegenpolen werken en je handen het evenwicht naar de ene of de andere kant laten doorslaan, zijn we vaker in strijd met onszelf. We willen, we moeten, of wensen iets.

Zodra we lijn zijn; hoofd, hart en handen in verbinding, ontstaat er een flow.

Merk op waar je zit; ook al liggen hoofd en hart erg uit elkaar, ga er geen gevecht van maken. Zie het als de realiteit van dit moment. Mogelijk is het een impuls, mogelijk is dit je gewone manier van zijn. Door het als een realiteit te zien, kan de brug geslagen worden naar een andere realiteit.

Gewoontes, impulsen en obsessies; kunnen alleen door jou acceptatie veranderen. Door te zien wat er in je leeft, welke ervaring door je heen wil stromen, door dit toe te staan en vervolgens met liefde de verbinding hoofd, hart en handen opnieuw te creëren kom jij in de flow in de staat van zijn, waar je vrede hebt met je zelf en je wezen. Het is goed te ontdekken dat er een smalle lijn is, een kort moment van volledige verbinding in het moment en er weer uit zijn.

Zeven tips bij de connectie hoofd, hart en handen

1. geef gehoor aan je behoeften en begeerten, Voel dat je gevoed wordt met levendigheid en vervulling. Zolang jij jezelf toestemming geeft en gehoor geeft aan je behoeften en begeerten zijn ze voedend.

2. Geef jezelf helemaal in de ervaring van je wensen en verlangens. Haal er alles uit wat je wil ervaren. Wees je bewust van elk moment en sla jezelf gade. Je leert jezelf steeds beter kennen en je kunt ontdekken wat jij nodig hebt.

3. We zijn uitgerust met hoofd, hart en handen om diverse ervaringen op te doen. Het ene is niet beter of slechter dan het andere. Het is geen competitie in jou. Observeer en veroordeel jezelf niet.

4. Behoeften en verlangens zijn de grootste drijfveren in ons leven. Heel vaak kennen we onze diepste verlangens en wensen niet. We zijn opgegroeid met kaders wat goed en niet goed is. Wat als je wensen en verlangens nu buiten die kaders liggen? Mag jij ze dan van jezelf onderzoeken, ontdekken zonder veroordeling?

5. Hoe beter we onszelf leren kennen, hoe beter we kunnen omgaan met onze behoeften en verlangens. Verdrongen behoeften en verlangens hebben de neiging om op een verkeerd moment de regie over te nemen.

6. Krachten die we leren kennen, geeft ons de mogelijkheid ze te sturen, ze te ontwikkelen en ze in te zetten om nog meer bewustwording te ervaren.

7. Het hele spectrum van passie: verliefdheid, liefde, aanbidding en obsessie het kan ons zo in zijn greep hebben. Erken de hartstochten die in je leven. Zij kunnen je wegwijs maken in de weg die je te gaan hebt naar zelfkennis en zelfinzicht.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op. 

Reageer

Via Sophia