Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
corona en tegenstellingen

Corona en tegenstellingen

Corona en tegenstellingen

Bijzonder hoe de tegenstellingen aanwezig zijn.

Vanmorgen was daar een prachtige lucht, mooie kleuren. Een geweldig gezicht. Ik kan daar zo van genieten. En dan als toch tegenstelling de wereld zo surrealistich.

Zelfs in de film kom je dit niet tegen.

N mooie wereld, n geweldige natuur, en dan als mens moeten we ons terugtrekken. Uit contact met elkaar. In ons eigen isolement. De natuur nodigt ons uit om naar buiten te gaan. Ik zag ook heel veel mensen buiten wandelen. Dat is wat we kunnen doen.

Wat kunnen we nog meer doen? 

Een heel andere beweging maken.

Daar waar de natuur ontluikt, kunnen we ons op een andere manier ontwikkelen. Het surrealistisch beeld, weg van alles wat we kennen vraagt ons om een heel andere manier met het leven om te gaan. Het voordeel is dat we al in de situatie zitten die al niet meer gewoon is. We kiezen er niet voor, maar we hebben het er wel mee te doen.

Omgaan met de situatie die er is, is kijken naar de mogelijkheden en de uitdagingen die het leven van ons vraagt. Wat kan je doen, wat vraagt het leven van je. Oude patronen werken niet meer, zo bijzonder als het is, we zitten in n scenario wat we ons niet hadden kunnen voorstellen.

Wat vraagt dit van ons?

Alles wat we kennen moeten we loslaten. We moeten leren om afstand te nemen. Dat valt niet zo maar mee. Het is zo fijn ons vertrouwde leven. We zijn zo gewend om te doen zoals we deden. Toch zal het niet meer zijn zoals het was. Er zijn dingen veranderd en er zullen dingen veranderen.

Het virus transformeert ons, ons leven. We leren door de situatie, door het virus. Wat leren we? In ieder geval om los te laten, om meer in het moment te leven, om op ons zelf te komen. Om ons innerlijke eigenheid te ontdekken, onze ware essentie.

We gaan naar een volgende fase. Ook al weten we nog niet wat er van ons gevraagd wordt, ook al weten we nog niet wat er veranderd en hoe dat er uit gaat zien. Leven in het moment. Kunnen we dat wel? Helemaal mindfull zijn? Dat is al een uitdaging op zich. Wat gaan we ontdekken? De komende tijd gaat het ons leren. Kunnen we dat wel aan?

Vertrouw dat het leven je dat zal brengen wat je nodig hebt.

Corona en de tegenstellingen zeven tips.

1. Ook als je geïsoleerd wordt, zorg dat je dagelijks contactmomenten hebt, of het nu digitaal of anderszins is. Mensen zijn niet bedoeld om alleen te zijn.

2, Breng structuur aan in het huidige leven. Of je nu van huis uit werkt of niet hoeft te werken; zorg voor een vast dagelijks ritme. Het ritme geeft houvast en geeft je duidelijkheid.

3. Ga dagelijks naar buiten, de natuur geeft je de inspiratie en energie.

4. Gebruik de tijd om die dingen te doen, waar je normaal niet aan toe komt. Lekker je huis op ruimen, ontspannenen voor je zelf zorgen.

5. In de ontspanning kun je ontdekken dat je meer van jezelf kunt ontdekken. Door aantdacht aan jezelf te geven en datgene wat in je leeft kun je in contact komen met je Hogere Zelf. Dit lukt ook door meditatie.

6. Neem de inzichten die bij je boven komen serieus; je krijgt niet voor niets ideeen die voor jou van belang zijn.

7. Houd je zelf niet klein; het doet er toe wat jij in de wereld te zetten hebt. Verberg jezelf niet. Jij en de hele wereld is aan het veranderen. Het is van belang dat je in je rol stapt en deze uitdraagt. Twijfel niet aan je kunnen. Vertrouw in de energie en de inzichten die bij je binnen komen.

Reageer

Via Sophia