Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Crisis

Crisis een ommekeer in je leven

Crisis, een ommekeer in je leven

Er zijn van die momenten dat je de veranderingen niet bij kan houden, en dat je nog harder mag gaan. Nog harder, nog meer veranderingen, is dat uberhaupt mogelijk?

Je kunt veel meer aan dan je denkt. En het leven vraagt je om erbij te blijven. Of de ‘trein’ nu langzaam of hard gaat; je mag mee. Doen wat er gedaan mag worden, en jezelf nog meer openen, zodat de zaken die er niet toedoen weg kunnen stromen.

Het mag als water door je heen stromen, het zal je schoon wassen. Denk niet te hard na, draal niet, dan zou je de ‘trein’ missen.

Wat vraagt het leven van je?

Geef je over aan datgene wat het leven van je vraagt. Er is een doel, een reden waarom je hier bent en waarom jij je rol mag vervullen. Met elkaar, ja ook jij, brengen we steeds meer licht op de aarde. Je mag steeds meer reiken wat er diep vanuit je innerlijk naar boven komt, wat er door je heen wil stromen, datgene wat jij in de wereld te zetten hebt.

Je staat voor de ommekeer in het leven, als persoon maar ook voor de ommekeer die wij als mensheid doormaken. Het lijkt dat je geen kant op kunt, het lijkt dat er geen beweging inzit. Maar de beweging is mogelijk onzichtbaar, omdat deze eerst in de geest gemaakt wordt voordat het aan de buitenkant zichtbaar wordt.

Misschien voelt het als crisis omdat datgene wat we bedacht hebben, niet werkt. Het ligt op een ander level. Er is geen houvast in de oplossingen die bedacht zijn. Je komt daarachter, dat jij je blind staarde op een illusie. Misschien heb je ermee geworsteld net zolang tot je inzag dat dit niet werkt. Doorzie de illusie, er wordt wat grootser van jou en mij gevraagd. Het gaat om onze essentie.

Weet dat wat er ook aan de hand is; de oplossing ligt altijd op een ander level. Sta het gegeven toe dat je het niet weet, dat je niet alles onder controle hebt en dat je mee mag bewegen op de golven van het leven. Ga de ervaring aan en voel wat het leven van je vraagt.

Crisis, een ommekeer in je leven. Zeven overwegingen

1. De geest gaat over de materie. Wanneer de geest zich niet kan bevrijden van de uiterlijke wereld, ben je gevangen; verslaafd en gehecht aan illusie.

2. Als je de innerlijke waarde verward met de uiterlijke waarden, snijd je jezelf af van innerlijke ontwikkeling en daarmee van de ontwikkeling van jou als Ziel

3. De wereld, leven, gezondheid, ziekte, werk en bijv familie bied je de omstandigheden om ervaringen op te doen. Afhankelijk zijn aan de geboden kansen, is een verloochening wie je werkelijk bent.

4. Het is het beeld dat je van de werkelijkheid vormt die je afhoud van de essentie. In plaats van de vorm ondergeschikt te maken aan de inhoud, probeer je de inhoud aan een bepaalde vorm af te meten. Daarmee komen de verhoudingen op z’n kop te staan.

5. Het besef dat de menselijke geest een eigen bestaan bezit, los van welke situatie dan ook, kan je bevrijden uit welke situatie dan ook.

6. Sta toe dat de natuurlijke verloop door mag gaan, volg deze. Probeer ze niet zodanig te manipuleren dat ze voor jou acceptabel zijn. Geef je over aan wat is.

7. Ieder levenshouding en iedere levenswaardering ontstaat en vergaat binnen de grenzen van het menselijk bewustzijn.

Heb je hulp of ondersteuning nodig bij de ommekeer in je leven, neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier

Reageer

Via Sophia