Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
gras groener

Daar waar het gras groener is

Daar waar het gras groener is.

Denk je ook dat n ander het altijd beter kan dan jij?

Het gras is groener bij de ander, de ander kan het beter. We vergapen ons zo op die buitenkant en denken dat dat alles is. Het plaatje, dat moet kloppen.

Wat gebeurt er eigenlijk als je alleen maar naar de ander kijkt, omdat jij denkt dat hij het beter doet?

Ben je jaloers? Oeps ook al zo’ n word dat eigenlijk niet mag.

Jaloersheid, afgunst staat vaak voor de schaduwzijde van onszelf: datgene we moeilijk onder ogen zien. Wat we maar al te graag verbergen. Dan gaat ons masker op en spelen we mooi weer. Niet alleen voor de ander, maar ook voor onszelf. En we (beginnen te) geloven dat dit de bedoeling is. Doen wat er van ons verwacht wordt, ‘n mooie buitenkant laten zien, checken hoe een ander het doet.

Daarmee sluiten we ons af van onze eigen binnenkant. Hoe we ons voelen, wat onze innerlijke drive en verlangens zijn. We vervreemden ons van onszelf, weten niet meer wie we zijn, wat we eigenlijk echt willen. Het leven voelt nutteloos als we niet bevestigd worden door anderen; hoe mooi of hoe goed we het doen. We houden krampachtig vast aan alles om onze mooie buitenkant in stand te houden. Dan lijkt de weg naar je innerlijke leven iets bizars. Dat kan een ander niet zien, het is niet tastbaar. En wat je niet ziet is er toch niet? Of wel?

Om je te verbinden met jezelf, is het van belang om contact met jezelf te maken. Te voelen dat je in je lichaam zit, dat je lichaam jou informatie geeft, signalen die de buitenkant met de binnenkant verbinden. Als je merkt dat je jaloers bent, kun je dit erkennen. Bij jezelf onderzoeken wat je graag zou willen leven. Vanuit het verlangen wat verbonden is met je innerlijke zijn, kun je creëren wat jij nodig hebt, waar jou wensen en verlangens heen gaan. Soms is dit heel wat anders dan die dure auto of dat luxe tuinset. Zolang het voor jou om maar verbonden met je Zijn.

Daar waar het gras groener is zeven tips

1. De buitenkant mag mooi zijn, maar weet en erken dat er altijd een binnenkant is. Ieder heeft zijn persoonlijke verhaal, waarom iets belangrijk is. Soms gaat het over compensatie, soms gaat het over jezelf toestaan te mogen genieten. Geef zowel je binnen- als je buitenkant de ruimte.

2. Ieder mens is uniek. Uniformiteit, uniseks, we zijn niet hetzelfde. Wat zou het saai worden als we allemaal hetzelfde zijn. Leef je eigen uniek zijn uit. Doe dit van binnenuit. Je zult ontdekken dat je veel unieker bent dan je denkt.

3. Hoe meer je verbonden bent met je binnenwereld, hoe meer je kunt ervaren, dat je buitenwereld een reflectie is. Hoe kijkt de ander naar jou, hoe kijk jij naar de ander. Jouw blik is bepalend hoe je waarneemt. Als jij niet verbonden bent met jezelf, kun je vrijwel alleen maar buitenkant en je afgunst waarnemen.

4. In verbinding met je binnenwereld kun je ander in zijn echte zijn waarnemen: zijn ziel, zijn zorg, zijn zoeken naar evenwicht. Dan kan je in liefde de ander gunnen wat hij nodig heeft.

5. Weet dat bij elke ervaring voor jou een nieuwe uitdaging ligt. De uitdaging om jezelf meer lief te hebben, de uitdaging om meer vanuit echtheid te leven. Ook de schaduw hoort bij je licht. Stap soms in je eigen schaduw en zie haar onder ogen.

6. Hoe kun je hopen te groeien, als je niet tot het uiterste zou gaan, als je niet op de proef gesteld wordt? Groei ligt ook verborgen in jaloezie, in afgunst. Jou wordt gevraagd meer van jezelf te houden, meer vanuit je kern te leven.

7. Heb je t gevoel dat je weinig ontvangt? Dat je alleen maar worstelt om te overleven? Wat is dan je uitdaging? Wat heb jij nodig om te kunnen leven? Durf je te genieten van wat er wel is? Of mag het leven niet door je heen stromen? Voel in verbinding met jezelf waar je meer leven en liefde door je heen kunt laten stromen.

 

Heb je moeite en last van jaloerse gevoelens en kan je er niet mee omgaan, download dan het ebook of neem contact op. 

Reageer

Via Sophia