Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Dag des oordeels

Dag des oordeels en het stoppen met vechten

Ik werd vandaag getriggerd over het gevoel dat je nog aan het vechten ben,…. ´Zoek naar elk gebied waarvan je denkt dat je niet kunt verschuiven of dat je het gevoel hebt dat je gered moet worden. Het zoeken naar redding is een zeker teken dat jullie je op een of andere manier nog steeds identificeren met machteloosheid of slachtofferbewustzijn.´

Tony Robbins vertelt over mensen die als reden geven geen toegang te hebben tot bronnen zoals geld, opleiding ed en daarom niet slagen. En hij vertelt andere mensen die duidelijk geen opleiding hadden en wel geslaagd zijn door ´resourceful´ te zijn.

We kennen het verhaal van de verdrijving uit het paradijs; daar was liefde volmaakt. Het verhaal waar ik niet mee opgegroeid ben is de terugkeer naar het paradijs. Ofwel het werd anders benoemd: de dag des oordeels.

Zolang je blijft zoeken naar de volmaakte liefde buiten je, blijf je ongelukkig.

Geluk, liefde, kracht en krachtbronnen of we het denken te hebben of niet; het gaat om wat je gelooft. Als jij gelooft dat je het niet hebt, heb je het niet. Wanneer je gelooft dat iets niet zal lukken, zal het niet lukken. Ook als jij gelooft dat dit je weg is, dan is dit je weg.

Gaat het dan altijd zo als jij denkt dat het moet gaan?

Nee, Je ziel wijst je de weg. Omwegen kunnen je helpen om je pad te vinden. Het gaat erom dat je ontdekt wat je ego wil of wat je ziel wil. Het pad van je ego; ook een wils-pad kan je ver brengen. Maar er is een doodlopend end. Als je ego in dienst staat van je ziel, dan is er sprake van een overgave aan de weg die je hebt te gaan. Stop dan met de innerlijke discussies en laat je leiden door je Hogere Zelf, het pad van je ziel.

Ja maar hoe zit het dan met de dag des Oordeels?

Daar werd je toch gemeten, gewogen wat goed en kwaad was? Ja in de kerk werd er vooral gewezen op de dualiteit. Die dualiteit van goed en kwaad, licht en donker. Het is met welke ogen je kunt kijken. In de ontwikkeling van je bewustzijn, in het ontwaken in de eenheid zie je, weet je dat beide er zijn en mogen zijn. Zij zijn 2 delen; nog goed, nog kwaad. Het is het waarde oordeel wat er aan gegeven is, wat los gelaten mag worden. De nacht is niet beter of slechter dan de dag.

De dag des oordeels en de terugkeer naar het paradijs zijn beide hetzelfde.

Op de dag van het Oordeel wordt de eenheid terug gevonden; we vinden het paradijs terug. In liefde naar onszelf, in mededogen naar wat er is, in overgave wat er mag zijn is de eenheid volledig aanwezig en zal ons leiden. Vanuit lijden naar het leiden.

Zeven overwegingen bij de dag des oordeels

1. Het doel van het leven is de ontwikkeling van ons tot volledige mensen.

2. In ieder mens bevindt zich alles wat hij nodig heeft, de dualiteit, de eenheid. Het lijden en het leiden, de dualiteit en de eenheid.

3. Elke keer dat we vechten, of tegenstand bieden bevestigen we dat we iets missen, dat we niet heel zijn. In de overgave ontdek je dat alles er al is.

4. Jouw wensen en verlangens brengen je naar het pad van je ziel. Zij zijn het stuur van je levensdoel. Vertrouw en volg je hartewens.

5. Het geluk en de liefde is verstopt in ons hart. Zolang we haar buiten onszelf zoeken, zal onrust en ontevredenheid ons deel zijn.

6. Elke liefde kan en mag je zien als een tussenstap naar de grootste liefde die zich in jou bevindt.

7. Stel je open voor alle tegendelen en voel wat ze met je doen. Door harmonie te vinden in jezelf

Heb je vragen? Neem contact op.

Reageer

Via Sophia