Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
dat wat je hoofd niet snapt

Dat wat je hoofd niet snapt.

Verandering die je voelt en volgt zijn soms moeilijk voor je hoofd te snappen. De regels waarin je opgegroeid bent zijn nog gegrift in je systeem. Maar als je niet meer vanuit angst maar vanuit liefde, vanuit heelheid leeft, leef je in een andere dimensie. Die overgang gaat niet van de ene op de andere dag. In het volgen van wat je voelt en ervaart kun je stap voor de verschillende gebieden in je leven brengen naar heelheid. Soms is daar een terugval, maar ook een ´weten´, dat het klopt.

In deze overgang van dualiteit naar eenheid, vanuit angst naar liefde kan je hoofd, je rationele bewustzijn het niet allemaal volgen. Regels die bij de dualiteit horen, horen niet bij de eenheid. Welke regels horen dan bij de eenheid, zijn er wel regels?

In feite begeef je je op onbekend terrein, je mag ontdekken waar de nieuwe wereld van eenheid over gaan. Je mag zelf de regels bepalen. Eén ding is zeker de oude regels kloppen niet meer. En dat is moeilijk te vatten. Dan kan je beter jezelf maar geruststellen en er later op terug komen bij jezelf. Want het is namelijk ook niet te snappen.

De wereld van eenheid gaat over leven in het nu, in het moment. In de dualiteit leven we voortdurend in het verleden, in de toekomst maar vrijwel nooit in het nu. Dat is onbekend terrein. Hoe kun je weten hoe je daarmee om kunt gaan. Je rationele bewustzijn, wil het weten, wil het snappen, wil het kunnen analyseren. Het liefst ook nog wetenschappelijk onderbouwen. Er zijn toch boeken over eenheid en eenheidservaring?

Alsof dat je verder gaat helpen. Leven in het moment, heeft te maken met beleven, niet met weten. Het weten zou voor de surrogaat zekerheid zorgen; dan mag het. Nu weet je niet of jouw werkelijkheid mag, of kan of juist is. Dat zijn waarheden die je bij jezelf mag ontdekken. Niet dat je niet mag lezen. Het kan je namelijk ook verder helpen. Niet om zekerheid in je weten te geven, maar wel het bewustzijn daarvan. Dan nog kan het dagelijkse leven met alle zijn beslommeringen je uit nog het moment halen. Maar steeds gemakkelijker kom je terug in deze staat van eenheid.

Zeven tips bij, Dat wat je hoofd niet snapt

Tip 1.

Alles wat we weten passen we in hetgeen we kennen. Dat is ons referentiekader. Een bekende en een onbekende wereld komt niet één op één overeen. Er is meer dan je weet.

Tip 2.

Als we alles zouden weten, konden we het niet bevatten. Door steeds een beetje meer zicht te krijgen, kunnen we langzaam toegroeien naar een nieuwe werkelijkheid

Tip 3.

Ons nieuwe en onze oude werkelijkheid gaan een interactie aan. Je gaat met een ander perspectief naar jezelf en je ervaringen kijken.

Tip 4.

Hou van jezelf en van je leven. Weet dat er niets voor niets gebeurt. Sta open voor de veranderingen en ontvang ze omdat jij er nu klaar voor bent.

Tip 5.

Weerstand kan een signaal voor jezelf zijn, dat jij iets mag loslaat wat je niet meer past. Kijk in liefde naar jezelf en maak ruimte.

Tip 6.

Experimenteer met je werkelijkheid. Wat zijn je wensen en verlangens? Speel er mee. Er is zoveel mogelijke

Tip 7.

Probeer ook de dingen die je nu niet voor mogelijk houd. Datgene wat je als onbereikbaar ziet kon wel eens bereikbaar zijn. Als je het kunt visualiseren is het mogelijk.

 

Als je vragen hebt omtrent bovenstaande blog, 

neem dan contact op

Reageer

Via Sophia