Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
gratie, genot en gemak

De realisatie van gratie, genot en gemak

De realisatie van gratie, genot en gemak. Met gratie genot en gemak, met deze woorden werd ik deze week wakker. Een heel andere gevoel dan vorige week, toen werd ik met het gevoel wakker een mes tussen mijn ribben te hebben.

Altijd belangrijk om te ervaren waar je vandaag mee wakker wordt, dat is de boodschap die je vanuit je droomwereld meekrijgt. Zij draagt de energie van de dag. Soms is dat een droom of delen daarvan, maar het gevoel wat je daarbij hebt is bepalend voor wat er die dag mag ontstaan.

Vorige week had ik de rol van het ‘pijnmeisje’, deze term ken ik vanuit het Sjamanisme en ik mocht haar de afgelopen keer dragen tijdens het helingsritueel van de man door de Sisters of Delight.

In dit ritueel hebben alle Sisters een belangrijke rol. We zijn allen op een of andere manier met elkaar verbonden. Als je mocht denken dat alleen het ‘platte vlak’ van deze realiteit bestaat, dan wordt in dit ritueel wel duidelijk dat er zoveel meer is.

Naast onze realiteit waar we naast denken ook voelen, ruiken en gewaarworden hebben, komen andere parallelle realiteiten in zicht. Tijdens het ritueel worden onze onderlinge verbanden in de diverse tijd/ en ruimte continuüm zichtbaar. De talenten van ieder persoon wordt aangewend om heling te geven en te ontvangen.

Mijn talent is oa dat ik de pijn kan dragen van een ander en haar kan loslaten. De oorsprong en het verloop van deze pijn doen niet ter zake. Wat wel ter zake doet is dat; er een waarachtig verlangen is naar heling; naar vergeving, jezelf onder ogen durven zien en verantwoordelijkheid daarvoor aan durven gaan. En het resultaat? Dat je in jezelf, jezelf kunt herkennen; dat je delen die je dacht kwijt te zijn, opnieuw terug vindt.

Wat heeft dit nu met gratie genot en gemak te maken? Wel dat is voor mij een realisatie: Wil ik het mooiste leven creëren wat mogelijk is, dan mag ik de oude overtuiging dat je moet lijden en gebukt moet gaan onder zwaarte, loslaten. Heling is ook oude overtuigingen loslaten. Met de energie van gratie genot en gemak het mooiste leven toelaten. Gebruikmakend van en toelaten dat mijn talenten zich in een steeds zuiverder vorm zullen laten zien.

Zeven overwegingen bij de realisatie van gratie, genot en gemak

1.Gratie, genot en gemak: Hoezo, t is toch veel fijner om het moeilijk te doen? Misschien wordt het dan nu de tijd om deze overtuiging langzaam om te buigen.

2. Ik ben iemand die denkt dat het moeilijk moet gaan. Ik ben daarom vaak ook moeilijk aan het denken. Daarmee zit ik in mijn hoofd. Sinds ik heb geleerd te volgen wat ik voel, blijkt dat er spontaan dingen veranderen.

3. Je leven veranderen gebeurt dus al als je je intuïtie volgt en in deze flow durft te stappen.

4. Soms moeten we onszelf tegen komen om te realiseren dat het niet meer werkt om alles onder controle te willen hebben.

5. Je behoud altijd je keuzevrijheid. Weet dat jij en je hoofd je grootste tegenstander zijn.

6. Je talenten leven, je levenspad volgen heeft allemaal te maken met: doen waarvoor je op deze aarde gekomen bent.

7. Het leven is een avontuur, niets blijft zoals het was en je ontvangt de grootste geschenken als je leeft vanuit je innerlijk weten. Misschien vind ik het grootste avontuur de realisatie en het beleven van het leven zelf.

Wil je meer informatie omtrent het helingsritueel? Neem contact om met Sophie of Leonie. Voor het gratis ebook, klik dan hier.

Om een sessie te boeken klik dan hier

Reageer

Via Sophia