Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
dankbaarheid

De verbindende rol van dankbaarheid

De verbindende rol van dankbaarheid.

Vandaag ervoer ik de stilte van het zijn, van het niets te hoeven. Geen druk alleen maar fijn. Ik kon alleen maar bedenken dat het de dankbaarheid is die me dit bracht. Dit maakte mij zo dankbaar. De wereldvrede begint in mij, in jou. Dankbaarheid helpt om die vrede te ervaren, zomaar te mogen zijn. Wees daarom elke dag dankbaar dat jij bewust mag ervaren wat er is, dat je ervan mag genieten, gewoon omdat het zo fijn is.

 

Afgelopen vrijdag heb ik n facebook live gegeven over de verbindende rol van dankbaarheid.

Dankbaarheid geeft je leven waarde en diepgang. Maar wat ook belangrijk is, het geeft de verbinding en laat de verbanden zien van je ervaringen in het leven.

Ik kwam de volgende Tedtalk tegen van David Steindl:

 

Hij zegt over dankbaarheid dat het de sleutel is tot geluk. Dus eerst mag je dankbaar zijn, dan kun je geluk ervaren, niet andersom. Hij stelt dat we dankbaar mogen zijn over elk gesteld moment, door er bij stil te staan. We mogen dankbaar zijn omdat het ons is gegeven en omdat het waardevol is.

Jij brengt jouw hemel op aarde door dankbaar te zijn voor het leven dat je gegeven is. Voor de keuzes die je mag maken. Voor de lessen die je mag leren. Het gaat erom dat je bereid bent het goede in het leven te zien. Als je niet kijkt, niet opmerkzaam bent, dan vind je het vanzelfsprekend.

Maar wees je bewust, dat liefde en geluk niet vanzelfsprekend is. Jouw dankbaarheid geeft je een manier van leven, geeft je een houding naar het leven die je ogen opent voor de wonderen die er in je leven gebeuren. En het geeft ruimte aan wonderen die jij in je leven wenst te ervaren.

Door dankbaarheid open jij je ogen voor meer bewuste aanwezigheid. En laat je de verschillende lagen van je werkelijkheid te zien. Neem tijd om dit te ervaren.

Zeven overwegingen bij de verbindende rol van dankbaarheid.

1. Dankbaarheid is de sleutel tot geluk. Wees dankbaar voor je leven, voor de ervaringen die je hebt, voor de weg die je gaat. Kijk in dankbaarheid naar de keuzes die je mag maken. Het leven brengt je de ontwikkeling die jij door mag maken. Dankbaarheid zal je helpen de juiste keuzes te maken.

2. Wees stil om te voelen waar je dankbaar voor kunt zijn. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. Het is een vervullende gevoel, het verwarmt je hart, het opent je weten en brengt je verbinding.

3. Kijk naar wat jij zo vanzelfsprekend vind, sta er eens bij stil, heeft iedereen in jou omgeving ook datgene wat jij zo vanzelfsprekend vind?

4. Hou van jezelf en van je leven, wees dankbaar voor het leven dat je leidt wat je heeft gebracht tot dit punt dat jij zo bewust mag zijn van wie jij bent.

5. Wie ben jij? Alleen van dankbaarheid, kan je tot groter inzicht komen omtrent je werkelijke identiteit. Jouw identiteit die verder gaat dan de rol die jij speelt in dit leven. Jou identiteit die gaat over jou plaats in het groter geheel.

6. Geniet van het leven, het leven is heerlijk. Maar je moet wel je ogen openen om het wonder van die heerlijkheid te zien.

7. Oefen je in dankbaarheid door dagelijks je dag te beginnen en te eindigen met datgene waar jij dankbaar voor bent. Neem hiervoor de tijd om stil te staan, te kijken en te luisteren.

Reageer

  • Maarten van Rootselaar
  • 28/05/2020
  Beantwoorden

  Dank je Sophie.
  Mooi verwoord.

   • sophie
   • 28/05/2020
   Beantwoorden

   Ik merk dat er zoveel te vertellen is over dankbaarheid. Ik kan daar zeker niet compleet in zijn. Maar t voelt zo aanwezig

   • sophie
   • 28/05/2020
   Beantwoorden

   Dankjewel Maarten

Via Sophia