Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
verleiding en het paradijs

De verleiding en het paradijs

De verleiding en het paradijs.

De verleiding wordt negatief geassocieerd met het paradijs. Verleiding ooooh pas op! Slang wordt gelijkgesteld met negatief. De verleidende slang, wordt nog wel eens met een vrouw geassocieerd, maar niet in positieve termen. Het paradijs ja dat is geweldig, daar kunnen we ons geen voorstelling van maken. Van die slang en die verleiding ja, daar hebben we duidelijke voorstellingen van.

Wat als het allemaal anders ligt dan je nu denkt?

Wanneer is verleiding bijvoorbeeld positief?

Mag een man wel verleiden? Is dat positief? En door een vrouw niet?

Het mag wel als het om een mooi jurkje gaat, of een auto die je zo graag wil hebben, toch? Dan zeggen we tegen ons zelf of tegen elkaar; ja dit is zo verleidelijk dit kan ik niet laten staan. Ja, vinden we het dan wel echt positief of maken we ons zelf wat wijs?

Verleiding, wensen en verlangens vanuit ons christelijke achtergrond zit daar zo gauw schuld en schaamte op. Sommige dingen kunnen we voor ons zelf goed praten. Maar eigenlijk……

Oke, naar het paradijs mag je verlangen. Dat komt pas aan het einde van de wereld, dat is een veilige verleiding.

Pardon, een veilige verleiding, dat lijkt niet samen te gaan. En wat het paradijs betreft, wat versta je daaronder?

Vanuit de Bijbelse gedachte kunnen we niet terug naar het paradijs; dus je bent vrij om je de mooiste voorstellingen te maken. Mogelijk klopte het wel in de tijd dat de bijbel geschreven werd dat je indertijd niet terug kon. Inmiddels zijn er heel wat ontwikkelingen op aarde. Dagelijkse stijgen we in bewustzijn.

Geluk, liefde, het paradijs het heeft een zeer hoge frequentie.

Als we denken in zonde, schuld en schaamte kan het niet samengaan. Dan kan je niet echt houden van jezelf of van je naaste.

Ja maar aan mijn partner heb ik genoeg, kun je dan als antwoord krijgen. Wie kan wat zeggen over liefde in relatie. Dat kun je het best zelf beoordelen.

Toch is mijn ervaring, dat er veel onder de mantel van de liefde wordt geschoven; gemak, hoe het hoort, gewoonte, bezit. Oordeel zelf.

Als jij jezelf kunt accepteren, van jezelf kunt houden, kun je ook van de ander houden. Daar waar jij jezelf niet respecteert, geen rekening houd met jezelf of geen ruimte inneemt, dan kun je vragen stellen bij de liefde, bij de gelijkwaardigheid en de gezondheid van je relatie.

Terug naar de verleiding in het paradijs. Daar waar we zo begerig gelijk wilde zijn aan God. Zou het mogelijk zijn dat we de brenger van de verleiding de schuld geven van het feit dat we door verleiding uit verbinding gaan met ons Goddelijke essentie? Wat als we in verbinding blijven met onze Goddelijke essentie, is daar geen begeerte, hoe mooi mag verleiding dan zijn? Dat zijn we in ons paradijs op aarde.

Ik wens je een hele fijne kerst en het paradijselijk op aarde, ook in het nieuwe jaar

Zeven overwegingen bij de verleiding en het paradijs.

1. De zielen die in het Christus bewustzijn gewaar worden, worden in deze tijd tot elkaar aangetrokken: als een staal tot een magneet.

2. Geniet van alles wat het leven je te bieden heeft; voel en ervaar of je vrij kunt toelaten. Hoe opener je staat voor genieten, hoe meer levens en liefdes energie er door je heen kan stromen.

3. De hemel op aarde is mogelijk, zij is als jij haar toestaat en aan kan.

4. Verleiding, kan het leven zo mooi maken. Waar het omgaat is dat jij in verbinding blijft met je essentie, niet hebberig of bezitterig wordt naar wat de verleiding jou voorspiegelt.

5. Al het verleidelijke is in ons zoals het geluk in ons is. Al het andere is projectie, een afspiegeling, mooi om naar te kijken en van te genieten. Als het niet in jou is, gaat het voorbij.

6. Houd het beeld van de Goddelijke grenzeloze liefde en oneindige overvloed maar ok de wonderen die gebeuren, voor ogen. Dan zullen vrede en liefde in je bewuszijn overheersen.

7. Wees steeds dankbaar dat je open bent, geopend bent en dat je weet wat je te doen hebt.

Wil je meer weten over het programma leven tussen twee werelden? Hier kun je er meer over lezen.  Het programma start in februari daarvoor zal ik nog een webinar geven. Wil je informatie of wil jij je al opgeven doe dat hier.  

Reageer

Via Sophia