Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
de wereld op een andere manier ervaren

De wereld op een andere manier benaderen

De wereld op een andere manier benaderen.

Plezier, lang is mijn leven het woord plezier een vies woord geweest.

Het werd zelfs in mijn opvoeding in het verdomhoekje gezet met de woorden:

´t gaat over wereldse zaken.´

De andere manier: plezier!

Plezier hebben, plezier maken: het werd allemaal over één kam geschoren. Het gaat over wereldse zaken en met wereldse zaken moet je je niet bezighouden. Punt.

En daarom heb ik lang scheef gekeken naar het woord plezier, en heb ik moeite moeten doen om plezier in mijn leven toe te laten.

Waar het in essentie over gaat is dat als je gelovig bent, je toegewijd moet zijn aan God.

De wereld is niet toegewijd aan God. Die mensen hebben plezier – ze zijn dus niet toegewijd aan God.

Het is een cirkelredenering die alle discussie uitsluit.

 

Overtuiging die de andere manier in de weg staat

Het gaat hierover je Godsbeeld, je wereldbeeld en hoe je het leven ervaart of beziet.

Deze week had ik hier nog een gesprek met mijn broer en schoonzus over. Ook hier voelde ik de meting: Heb jij het juiste geloof, de juiste overtuiging?

Mijn overtuiging is dat ieder zijn eigen overtuiging heeft. Alle formaten, maten en hoe het hoort is gebaseerd op het ¨woord¨ maar niet op de ervaring.

 

De andere manier is de ervaring

Mijn overtuiging is dat het gaat om de ervaring: als jij gelukkig bent, plezier kunt hebben, het leven door je heen kunt laten stromen ben je meer toegewijd aan God en het leven. Voor mij horen ze bij elkaar. Ze zijn te scheiden maar niet te onderscheiden.

Als je in naam van je geloof, andere mensen uitsluit: ben je geen voorbeeld van liefde.

Als je in naam van je geloof: alleen kijkt naar de letter van het Woord: zal er weinig leven in je zitten. En zo kan ik doorgaan.

Deze week heb een face book live – Ganslegging gehouden over het belang van spelen. Als je speelt, ben je ontspannen. Als je speelt, kun je voelen, ervaren wat er met je gebeurt. Spelen brengt je in het nu. Je gaat uit het hoofd, en je komt in je lichaam.

Deepak Chopra: “Verbind jezelf met de mogelijkheid dat alles wat je om je heen ziet veel minder echt is dan God, je wilt de waarheid zien” met heel je hart, met heel je ziel en met heel je verstand “, zoals Jezus zegt. Dit is een toewijding aan vreugde. “

Zeven overwegingen om de wereld op een andere manier te benaderen

1.

Spelen is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid: het brengt ontspanning, voeding en het geeft je een drive om de dingen te doen waar je plezier in hebt.

2.

Plezier en spelen heeft geen doel op zich: Je bent. Het geeft je de sparkeling, de inzichten die je nodig hebt om verder te gaan op je pad.

3.

Door te spelen en plezier te hebben kom je bij je gevoel. Ben je in contact met jezelf en kun je zijn. Vanuit deze staat van zijn sta je open voor het leven.

4.

Met je gevoel tast je je denken af.
Met je denken volg je je gevoel.
Dan gaat alles open in jezelf en komt er heel veel informatie vrij.
Martha Krul

5.

Door samen te spelen, verbind je je op een open en ontspannen manier. Door deze verbinding worden banden gesmeed die sterk zijn en waarin je elkaar kunt waarderen.

6.

In het nu zijn is een belangrijke kwaliteit die we moeiteloos bereiken door te spelen.

7.

Moeiteloosheid lijkt de belangrijkste factor van spelen te zijn, maar bedenk dat spelenderwijs de moeilijkste dingen het gemakkelijkst worden geleerd.

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog?

Neem contact op

 

Reageer

Via Sophia