Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
verandering begint bij jezelf

De wereld veranderen?

De wereld veranderen begint bij jezelf.

 

Komende vrijdag 21 september is de dag van de wereldvrede; de dag van wapenstilstand en geweldloosheid.

Het is zo belangrijk om vrede in de wereld te creëren. Kinderen kunnen zich veilig ontwikkelen. Wij kunnen met zijn allen gelukkig zijn en in vrede leven.

Het belang van vrede is voor iedereen duidelijk. Het voordeel van vrede zal op alle vlakken gezien en erkend worden. Zowel in het persoonlijke leven als in het zakelijke leven.

 

Verandering begint bij jou

Maar op de vraag: Heb je vrede met je leven?, leef je in vrede?, is er vrede in jou?; wordt er toch wel raar gekeken. Dan ben je ofwel erg gelovig of erg zweverig.

Maar als de wereld veranderen bij jou begint; is vrede in jezelf een eerste vereiste.

Vrede en rust in jou hoofd, vrede en liefde in je hart, vrede en acceptatie naar je leven: dan kan je op alle vlakken vrede uitdragen. Ja nu wordt het wel heel persoonlijk.

Kan je volledig in vrede met jezelf leven?

Mogelijk is dat een proces dat je aangaat. Mogelijk is het wel datgene wat we zoeken.

En zijn er momenten van vrede en liefde. En zijn die momenten, net als ´gelukkig zijn´ ook weer weg als je ze wil vasthouden.

 

Wat houdt die verandering in?

Vrede is dus ook genieten van wat er is.

In liefde leven met jezelf. In liefde en verbinding leven met je buurman. Ook al heb je daar soms moeite mee. In liefde en tolerantie kijken naar je omgeving, hoe die er ook uitziet.

Tolerantie is ook een woord wat absoluut bij vrede hoort. Zonder tolerantie heeft de ander geen ruimte om zich op die manier te ontwikkelen die voor hem of haar noodzakelijk is.

Nu de wereld zo aan het veranderen is, is het misschien nog wel belangrijker om tolerant te zijn naar jezelf en anderen. Niet te oordelen, niet te veroordelen. Jezelf stretchen proberen een ander te volgen in zijn denken, doen en laten. Toe laten, je openen voor de diversiteit die er is. Zelf experimenteren met wat er voor jou mogelijk is. Vrede met het leven, is ook leven met de verandering die het leven met zich meebrengt. Als je het leven bij het oude wil houden, gaat het knellen. Dat krijg je onvrede met alle veranderingen die er gaande zijn, dan krijg je onvrede met wat het leven tot je brengt.

 

Verandering naar vrede is niet passief

Eigenlijk is in vrede leven helemaal niet zo passief en stil als je in eerste instantie zou denken. In vrede leven is leven op de golfbeweging van het leven. Het leven nemen zoals het komt. Anticiperen op wat het leven brengt en altijd maar weer loslaten. Met je handen open, het leven tot je laten komen en het door je handen heen laten stromen, zonder vast te houden.

Dat is een moeilijke houding. Iets wat je zo fijn vindt, wil je het liefst vasthouden toch?

En dat vasthouden zal het leven eruit knijpen. Dus loslaten.

Leven in vrede is open zijn en meebewegen,

toestaan en toelaten,

Tolereren en experimenteren.

Volgen en leiden.

Leven in vrede vraagt je voluit te leven, zonder terughoudendheid. Zonder taboes of heilige huisjes: pas dan kan er vrede zijn.

Ik wens je heel veel vrede toe.

In vrede

 

 

Zeven tips bij Verandering begint bij jezelf

Tip 1.

De wereld veranderen begint bij jezelf: Leef in vrede met jezelf

Tip 2.

In liefde kijken naar jezelf en je omgeving brengt enorm veel vredelievende energie naar buiten. Kijk in liefde naar jezelf en je omgeving.

Tip 3.

Leven is niet passief: Leef voluit; geniet van het leven, neem het leven zoals het tot je komt en doe datgene wat je graag in de wereld wil zetten. En geniet daarvan.

Tip 4.

Vrede, liefde en dankbaarheid zijn de grootste creatiekracht van de wereld. Laat we vooral dankbaarheid zijn met het leven ons gegeven en deel dat met je medemensen.

Tip 5.

Open je voor de diversiteit. Zie en stretch jezelf om te zien wat mensen beweegt. Geniet van het genieten van de mensen. Daar kan je ook zo blij van worden.

Tip 6.

Probeer niets vast te houden. Gevangenschap is dodend voor de levendigheid. Laat los, open je handen voor wat er is.

Tip 7.

Vrede begint in jou hart. In de verbinding met jouw hart kan je de vrede delen. Deel de liefde, deel de vrede; zodat we met elkaar de wereld helpen op onze eigen unieke manier.

 

Wil jij meer in liefde en vrede leven met jezelf? Koop het boek van angst naar passie, of kijk op mijn aanbod

Reageer

Via Sophia