Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Denken maakt meer kapot dan je lief is!

Denken, denk, denk: Wat heeft het een met het ander te maken? Waar ben ik nu in verzeild? Kan ik werkelijk geloven wat ik ervaar? Het lijkt wel of het leven je van de ene hoogte in de andere diepte in een andere hoogte brengt. Het woord rollercoaster is niet geheel op z’n plaats omdat het daar vooral snel gaat, maar bij mij gaat het snel en ik kan het niet bij elkaar brengen, het is een beetje surreëel.

Ben ik dan toch gek? 😉 Natuurlijk dat wist je toch?

Terugkijkend zie ik de lijn nog niet. Maar blijkbaar hebben de zaken meer met elkaar van doen dan ik denk. Alles heeft namelijk met elkaar te maken, er staat niets op zichzelf. Het intrigerende vind ik wel dat alles wat je niet kunt begrijpen te maken heeft met je overtuiging. Onze manier van waarnemen wordt gefilterd door hoe we hebben leren denken. Groen en blauw horen niet bij elkaar, groen geel vloekt, Roze en oranje kan niet. Ik druk het nu in kleuren uit, maar we hebben overal een mening over. Dit kan wel, dat kan niet. Als je dit doet dan ben je dat. Als we alles mengen; dat wordt het een zooitje.

Als we nu al die overtuigingen los laten en kunnen kijken wat het met je doet, of je er blij van word, of het je voed, of je er een weg mee kan vinden. Dan wordt alles anders, dan is de kleuring; zo hoort het, weg. Dan blijkt het leven onverwachte wendingen, geweldige inspiratie en ongelooflijke ervaringen te bieden die je niet voor mogelijk hebt gehouden. Dan kan je genieten van jezelf van de ander en ontdekken hoe kleurrijk de wereld is, en hoe blij we daar allemaal van worden.

Ieder heeft zoveel talenten, als hij/zij zijn talenten inzet op zijn of haar manier, samenwerkt, samen deelt ontstaan er ongelooflijke ingangen, worden er dingen mogelijk die je nog nooit voor mogelijk heb gehouden. Het is de overtuiging het niet te kunnen, te mogen of niet goed genoeg te zijn, of niet te passen bij, die je vaak tegenhouden en doen besluiten meer op de ander te lijken.

Zeven overwegingen bij: Denken maakt meer kapot dan je lief is!

1. Observeer jezelf en je manier van denken: Wat vind je bijvoorbeeld niet kunnen, wat is gek? Heeft dat te maken met een overtuiging? Klopt die overtuiging nog? Zo ja, blijf het dan vooral gek, vreemd of niet okay vinden. Klopt de overtuiging niet meer? Omarm dan een nieuwe werkelijkheid.

2. In de meest vanzelfsprekende dingen zit het venijn: Iets is zo normaal en vanzelfsprekend, omdat daar een overtuiging volledig geïntegreerd is. Bijvoorbeeld niet door rood rijden. Maar wat als het midden in de nacht, alles verlaten is, wacht je dan ook bij rood?

3. Denken maakt meer kapot dan je lief is! In ons denken over onszelf zijn we de strengste meesters, we straffen onszelf voor de kleinste misstap. Wat als we wat meer mededogen met onszelf zouden hebben?

4. Net zoals je dingen kunt aanleren, zo kun je ook dingen afleren. Dat afleren vraagt wel een bewuste insteek, een overrulen van de oude inprint. Dat kost tijd. Het helpt je echter om vrijer te zijn in je leven, denken en handelen om regelmatig je denkbeelden, overtuigingen na te gaan en op te schonen.

5. Wist je dat je overal tegenstellingen vind? In het diepste duister, schijnt het licht het helderst. Een ijskoud hart wordt verwarmd door een enkel warm gebaar.

6. Hoe ongelooflijk het ook lijkt, juist nu komen er heel veel lichtfrequentie binnen. Alles lijkt opgeschoond te worden om deze lichtfrequenties te kunnen ontvangen.

7. Bijna zijn we een jaar rond, tijd om ons opnieuw te bezinnen: wat is echt belangrijk in ons leven, wat is de bedoeling dat nu echt mag gebeuren?

Is het tijd voor een wedergeboorte? Kijk dan op mijn vorige blog: daar schrijf ik over. Wil je met me praten? Maak een afspraak, voor het gratis ebook, klik hier

Reageer

Via Sophia