Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
doorbrekend inzicht

Doorbrekend inzicht

Er is een deur open gegaan.

Worstelend, filosoferend, vertellend, het bevond zich onder mijn neus, maar ik zag het niet. Ik voel me tastend als een blinde: waar te zoeken?

Plots de deur die open gaat. Een werveling van inzichten komt mijn brein binnen:

Zoveel mogelijkheden, het duizeld. Hoe dit nu zo snel mogelijk te vangen? Hoe kan ik het neerzetten?

Doorbreken

Gisteren zat ik nog met de vraag: hoe kan ik datgene zien, wat ik niet kan zien? Ergens heb ik het gevoel te weten, maar mijn brein kwam er niet bij mij. De klok horen luiden en niet weten waar de klepel hangt. Je voelt het maar het land niet. Vannacht is het antwoord daar. Ongelooflijk. In het onderwerp waar je het zoekt, is ook de uitkomst. Alleen door er vanuit een ander perspectief naar te kijken. Alle puzzelstukken waar ik tot nu toe mee worstelde, krijgen op een bizarre manier plaats.

Bijna een overval, ik zie het format, ik zie hoe het uitgewerkt kan worden. Daarmee wordt er een bijzondere levensopdracht geopenbaard, waar ik in 2012 al de hoop had ooit mee verder te kunnen. Nu kan ik verder, ook al is het geen kant en klaar concept. Het is een overweldigend concept.

De zoektocht

Ik ben zo dankbaar, ik ben zo blij dat het leven, ook in zijn donkere momenten dit tot mij gebracht heeft. Misschien juist wel door de donkere momenten, zodat ik het licht kon zien. Hoe vaak heb ik niet getwijfeld, hoe liet de situatie mij zien dat er iets veranderd moest worden. Het hoe en wat dan, bleef voor mij onduidelijk. Het stond voor de deur te dringen. Om als een explosie van inzicht; door een droom, door een gesprek in mijn brein iets te ontsteken, wat lag te sluimeren.

Het lont, de brandstof is reeds daar. Het hoefde alleen maar de juiste vlam te vinden. Op het juiste moment, op de juiste tijd en met de juiste materialen is het tot ontsteking gebracht.

Mijn brein maakt overuren, ik kan er niet bij in bed blijven. Alsof het anders zo uit mijn vingers glipt. Het format, de processen, alles is daar. Klaar om uitgewerkt te worden, Klaar om in de wereld gezet te worden. Het is niet moeilijk, het geeft zoveel mogelijkheden, zoveel inzichten. Een nieuwe wereld, zo groots, zo veel omvattend. Zoveel raakvlakken. Overweldigend, wat een wonder! Zo dankbaar, dit te mogen ontvangen.

Zoveel wegen naar Rome, hier is mijn weg; ik heb hem gevonden!

Zeven tips bij Doorbrekend inzicht

Tip 1.

Vertrouw dat als je zoekt, je ook vind; hoe moeizaam je het ook te bereiken lijkt. Op het juiste moment komt het tot je!

Tip 2.

Alle jouw levenservaringen, al je gevoelens zijn delen van de puzzel. Door ze in het juiste licht te zien, in het juiste perspectief gaat het leven. Zie je het patroon, zo briljant is de samenhang!

Tip 3.

Zoek en je zult vinden, klopt en jou wordt opengedaan. Er zijn momenten dat je weet dat je dichtbij bent. De signalen zijn daar, het onderwerp komt op diverse manieren onder je aandacht. Je spreekt met mensen waarbij jou onderwerp ter sprake komt; allemaal zaadjes. Zaadjes voor jou, zaadjes voor de ander.

Tip 4.

Ieder mens heeft zijn eigen pad. Alle mensen die je tegenkomt, brengen je een deel, spiegelen je op een bepaalde manier. Bij sommige mensen weet je het duidelijk. Bij andere mensen moet je soms zoeken, wat de boodschap is die ze brengen. Vertaal het altijd naar je zelf terug. Ze zeggen wat over jou en je situatie, waar jij wat mee kan doen.

Tip 5.

Probeer de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken! Hoe vaak krijgen we dat advies. Zonder ander zicht krijg je geen ander perspectief. Het helpt om er met andere er over te praten, het los te laten, er een nachtje over te slapen, te dromen en plots kan daar dat inzicht zijn; het andere perspectief. Forceer het niet. Je kunt het niet overhaasten.

Tip 6.

De signalen die je ontvangt; het feit dat de zaken niet lopen zoals je verwacht, betekent dat er iets beters op je staat te wachten. Sluit je ogen en oren niet voor de signalen. Ook de druk die dat met zich meebrengt, maakt het mogelijk dat deuren geopend worden. De deur naar iets beters dan je hebt kunnen voorstellen!

Tip 7.

Ga na wat je werkelijk wilt. Ook de dromen die je hebt, maar nog niet weet hoe je ze kunt verwezenlijken, blijken van belang te zijn. De dromen en verwachtingen die je hebt, zijn niet zonder reden in je hart gelegd. Zij zijn onderdeel van het verlangen, de creatie die door jou tot leven wil komen. Het komt bij elkaar als een wonderlijk samenhangend geheel. Sta open om te ontvangen!

 

Wil je meer informatie? Neem contact met mij op: info@via-sophia.nl

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Reageer

Via Sophia