Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
durf uit te reiken

Durf jij uit te reiken?

Durf jij uit te reiken?

Durf jij hulp te vragen? Of ben je nog steeds bang dat je hierop afgerekend wordt?

Vanuit het innerlijk werk wat je te doen heb om om te gaan met je emoties die naar voorkomen zoals ik vertel in de facebook live van 10-08-2019

Ontving ik vandaag in mijn mailbox de vraag of ik durf Uit te reiken, vragen om hulp, en daarop durven ik te vertrouwen?

Het raakt me, ik ben ook iemand die alles zelf wil doen. Ik vind het moeilijk om hulp te vragen. Ik vind het fijn als iemand ziet waar ik ben en me support, maar zelf hulp vragen, dat is wel een ding.

Afgelopen weekend, mijn emotionele onbalans had indirect te maken.

Het is de spiegel die ik voorgehouden krijg. Durf ik te vertrouwen, durf ik te vragen?

 

Ben jij het stellen van vragen ook afgeleerd?

Mij is afgeleerd om te vragen, durf opnieuw de stap te maken om te vragen?

Vragen stellen aan mijn eigen hoogste leiding, mensen vragen mij te helpen?

Vragen stellen stond gelijk aan: het erkennen van je eigen zwakte. Vragen stellen maakte je kwetsbaar. Nou en, zal je zeggen. Niet als jij je niet veilig voelt. Dan is kwetsbaarheid, iets waar je op afgerekend kan worden. Als gevoelig mens in een omgeving waar je gevoeligheid niet begrepen werd, die je zelf niet begreep, was kwetsbaarheid een zwaktebod.

Veel hooggevoelige mensen herkennen deze situatie; herken jij hem? Dit brengt je in burn-out situaties of bijna burn-out situaties. Je hebt je zo afgewend van je eigen zijn, dat je niet meer weet wat goed is, waar je wijs aan doet. Omdat niemand te vertrouwen is, zoek je het zelf maar uit. Ook al maak je omwegen, ook al maak je fouten, je weet niet wie er te vertrouwen is.

Lang geleden vroeg ik op mijn werk om aandacht voor mijn situatie: dit werd de reden om mij onder de loup te nemen. Daarmee werd mijn onveiligheid versterkt. Toch spiegelde deze omgeving de onveiligheid die ik in mij zelf ervoer. Hoe bizar het ook mag klinken, je omgeving spiegelt je innerlijke gemoedstoestand. Dus hoe meer je durft te vertrouwen, hoe meer je dit in je omgeving tegen komt.

Dus de vraag voor vandaag is:

Durf je uit te reiken; erop te vertrouwen dat jij je hulp ontvangt als je vraagt?

Zo zonder meer, zonder dat je een blokkade van angst opwerpt, maar gewoon omdat jij mag zijn wie je bent, omdat jij uitreikt naar een hoger niveau van bewustzijn?

Zeven tips om uit te reiken:

1.

Voel en ervaar wat jij uit alle macht voor elkaar probeert te krijgen. Stop om er zoveel energie in te stap, stap uit de angst en stap in de moeiteloosheid. Zet je intentie uit, praat erover en vraag om hulp.

2.

Op het niveau van angst kan je de liefde voor jezelf en andere niet laten stromen. Stem je daarom af op de liefdesstroom die door je heen stroomt en stel je open en ontdek dat dingen zoveel moeitelozer kunnen gaan. Daar waar jij durft los te laten, kan de liefde het overnemen.

3.

Wij zijn omringd door de energie van liefde. Ons leven is gebaseerd op de levensstroom. Het niet kunnen of niet durven open staan voor deze liefde creëert angst. Hoe meer je erop vertrouwt dat de liefde er ook voor jou is, hoe meer je de liefde in jezelf kunt ervaren.

4.

Spelen, plezier, creëren maken de stroom van liefde kenbaar. Kijk wat je raakt, waar je blij van wordt, en sta dit toe. Het zijn aanmoedigingen om je verder te openen voor de liefde die er is.

5.

Wees niet bang voor de emoties die je hebt, of die er zijn; ze zijn de sleutel van je bewustzijns verruiming. Door te voelen en te ervaren, het er te laten zijn, kan er heling plaatsvinden op die gebieden waar dit nodig is.

6.

Durven loslaten heeft te maken met durven zijn en toe te laten. Je hoeft geen schild op te houden, je hoeft je niet te verdedigen, je mag kwetsbaar zijn. Juist daar in al je kwetsbaarheid, in jouw volledige openheid zal de transformatie plaatsvinden. Daar zal je angst los komen en vervangen door de liefde die er is.

7.

Liefde in al zijn openheid, is in jouw aanwezigheid. Als jij durft te staan in die liefde, durft te handelen vanuit die liefde, zul je liefde verspreiden. Sta het toe: jij bent het waard!

 

Schrijf je in voor de bewustzijnschallenge of geef je op voor de knuffelworkshop om te ervaren hoe belangrijk je lichaam is in bewustzijns verruiming.

Voor vragen kun je contact met mij opnemen

Reageer

Via Sophia