Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Lang gekoesterde wens

Een lang gekoesterde wens

Een lang gekoesterde wens wordt werkelijkheid.

Wie had dit ooit gedacht. Ja ik in een lang verleden, maar het was wat ondergedoken. Had geen haast. Ook was niet duidelijk of ik er nog in geloofde; ik was er niet op die manier mee bezig.

Maar dit weekend, gisteren, het lag voor het grijpen en ik wist dat het nu voor mij mogelijk was. Zomaar alsof het me aangereikt werd. Ik mocht van mezelf, alles klopte: tijd, ruimte en hoe het aangeboden werd.

Vanmorgen kwam de realisatie: dit wilde ik al zo lang en zo graag. En nu word het werkelijkheid. Opnieuw puzzelstukjes die in elkaar vallen. Ja dit is ook een deel van zielsplan. Het zal geen hoofdmoot spelen, nee het zal alles kunnen ondersteunen en dragen. Als ik ergens twijfel zal het mij de mogelijkheid geven om na te gaan: hoe het mogelijk was.

Als je je leven leeft volgens je zielenplan zul je ontdekken dat datgene wat je nodig hebt op je pad komt. Door de mensen, door de omstandigheden, door waar zij jou toe inspireren; door inzichten, je weten, je voelen en je waarnemen: je ziet het. Dat betekent dat je niet hoeft te zoeken, je hoeft alleen maar in harmonie met jezelf en je zielenplan te lopen.

Ik weet dat die laatste zin tegelijkertijd de grootste opgave is voor ons: leven in harmonie met jezelf en je zielenplan. Het betekent dat je heel veel angst hebt los te laten, dat je vrede in jezelf hebt. Je hoeft niet zo nodig je toekomst te plannen vanuit schijnbare zekerheden en angsten. Je mag vertrouwen op de herkenning in je leven, daar waar jij blij van wordt, wat je innerlijk vervuld, dat is het gene wat je te doen hebt en wat bij je past. Dat betekent niet dat er geen andere dingen fijn of leuk zijn; maar er iets wat beter past.

Zeven tips bij : een lang gekoesterde wens.

1. Lang gekoesterde wensen komen op het juiste moment uit: je hebt alle voorwaarde door aanwezig te zijn in je leven vervuld.

2. Vertrouwen dat we ontvangen wat de bedoeling is, betekent dat het niet jou inspanning is, die ervoor zorgt dat alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen.

3. Als je alles op eigen kracht wil doen, heb je alle reden om ongerust te zijn. Er is nog niets voorspelbaar, er is toch geen zekerheid?

4. Alles waar jij je zorgen over maakt, gaat gepaard met het gevoel ontoereikend te zijn. De erkenning van je eigen zwakheid is noodzakelijk om te vertrouwen op de Bron die je voedt en het grotere geheel.

5. Laat er in alles evenwicht zijn. Werk hard maar leer ook met overgave te spelen en doe wat je heerlijk vindt om te doen.

6. Wanneer je in evenwicht bent, zul je eenheid in je leven vinden. Dan heb je niet teveel aan werk en ook niet teveel aan spelen.

7. Vergelijk je plezier niet met dat van iemand anders, wat jij heerlijk vind om te doen, is misschien voor een ander niet aantrekkelijk.

Wil je met mij praten over jou wensen en verlangens? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook, klik dan hier.

Reageer

Via Sophia