Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Een nieuw seizoen breekt aan…

Een nieuw seizoen breekt aan.

De lente equinox, moeilijk woord voor het lente punt. Zo dom waren ze vroeger niet om de energie punten vanuit het ritme van de natuur aan te duiden. Niet zo gek als je bedenkt dat zij degene waren die met de natuur leefden. Wij zijn het ritme van de natuur veelal kwijt en toch kun je de energie en de kracht voelen. Waar het over gaat is de vraag: hoe kunnen wij in onze veranderende leefwijze gebruikmaken van de wetten van de natuur en haar integreren?

Dat is niet zo’ n eenvoudige vraag. Ik ben door een droom weer terug bij de brieven die de natuurkundige Pauli schreef aan psychiater Jung. Wolfgang Pauli vond alle emoties maar niks, hij wilde het allemaal rationeel verklaren. Dit doorschieten naar het rationeel verklaren schoot door; hij kreeg last van neurose oftewel zenuwziekte. In het dagelijkse leven was hij niet gelukkig, de compenserende functie van zij psyche zorgde voor veel dromen; dit zijn de brieven waar ik het over had.

Onze psyche is buitengewoon slim; alles wat we bewust wegduwen komt op een onbewuste manier naar buiten. Dromen zijn daar een voorbeeld van; we hebben er geen controle op, maar we krijgen daar heel vaak informatie die we op bewust niveau niet kunnen of willen zien. Onze psyche, het leven, de natuur; zij zijn altijd gericht op het herstellen van het evenwicht. Als wij het bewust niet willen zal het evenwicht op een andere manier herstelt worden.

Ga naar buiten!

Terugkerend op de vraag hoe wij de wetten van de natuur kunnen integreren in ons leven? Zij zijn er, we hoeven er alleen voor open te staan. De vogels fluiten, buiten komen de bloemen en planten weer in bloei. Het teken van een weerkerende kracht van de natuur. Deze kracht kunnen we voelen, de zon die ons verwarmt, waardoor wij energie krijgen, het helpt ons om meer in onze energie te komen. We worden depressief als we te weinig zonlicht hebben. En enige wat we moeten doen is naar buiten gaan! Het is gemakkelijker dan we denken. Even van ons scherm af en gaan wandelen. Het scherm bevat veel blauw licht, dat houd ons wakker. Als we tot ‘s avonds laat achter ons scherm zitten kunnen we niet slapen.

De lente equinox, de nieuwe maan, de loop van de planeten mogelijk dat je daar niet veel van weet, maar zij laten de loop van de energie zien. Vroeger wist men daar meer van. Door mijn studie psychologische astrologie krijg ik meer weet van de energieën die gekoppeld zijn aan de planeten en de invloed die zij op onze ontwikkeling kunnen hebben.

Ik kan je zeggen dat zoals er een nu een nieuw seizoen, de lente is aangebroken er ook een nieuw energieseizoen aanbreekt. De signalen waren al aanwezig. De verschuiving van de langzaam lopende planeten vanuit Vissen naar Waterman staan voor een andere energie; een ander tijdperk.

Daar waar de lente staat voor het wedergeboorte, nieuw leven, staat deze tijd ook voor wedergeboorte een nieuw leven. Op welk vlak je dit kunt ervaren is persoonlijk, maar in de energie is het aanwezig. In het weekend van Pinksteren start de transformatie week, de week van hergeboorte. Hier is er ruimte om bewuste stappen te maken richting de nieuwe energie in jou en je daar bewust van te worden. Maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni begeleiden wij: Leonie Linssen, Minela Raaimakers, Jeroen van der Hoff en ik Sophie Verheij de transformatieweek in Helios Centrum Heerde. Wil je meer lezen over de geboorteweek of je aanmelden? Hier vind je de link https://veranderjewereld.nl/product/transformatieweek-geboorte-en-wedergeboorte/

Een nieuw seizoen breekt aan: zeven overwegingen

1. Leef in verbinding met jezelf en in verbinding met anderen; vanuit dit evenwicht kan er zoveel meer gevoeld en ervaren worden.

2. De lente is gestart met de nieuwe maan; verdubbeling van creatiekracht. Je krijgt de energie om met hernieuwde aan de slag te gaan.

3. Ook wij zijn verbonden met het ritme van de natuur. In ons en buiten ons werken een aantal wetmatige principe: laat ze voor je werken en ga er niet tegenin!

4. De wereld, de werkelijkheid heeft zoveel meer dimensies dan we ons bewustzijn. Schrijf de dingen die je niet kent of niet begrijpt niet af als onzin; er zoveel meer tussen hemel en aarde!

5. Er wordt wel eens gezegd dat er niets nieuws onder de zon is. De vraag is zijn we bewust van alles wat er onder de zon gebeurt en aanwezig is?

6. De natuurkundige Pauli en psychiater Jung ontdekte dat er veel meer verbinding is tussen natuurkunde en de psyche; de psyche moet geïntegreerd worden in het wetenschappelijk denken om haar sluitend te maken.

7. Naast ruimte, tijd en afstand is tijdens een experiment de gevoelstoestand van de onderzoeker een belangrijk element. Vier elementen, waardoor de heelheid kan ontstaan. Binnen de kwantumfysica krijgt dit nu een rol.

Wil je meer informatie neem met mij contact op. Voor het gratis ebook klik hier

Reageer

Via Sophia