Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
eindjes knopen

Eindjes aan elkaar knopen

Eindjes aan elkaar knopen, de zaken afronden, de endjes afwerken; als je er voor staat lijkt het zo’n klus. Na de start denk je : ´t valt eigenlijk wel mee.´ Als je klaar bent, denk je: ´dat ik dat niet eerder gedaan heb´.

Er staan altijd nieuwe projecten voor de deur. Als je niet afwerkt, wordt het niet te overzien wat er nog allemaal moet gebeuren. In je hoofd kan je het niet overzien, op je bureau blijft het to do lijstje groeien; je bent niet vrij om verder te gaan. Onafgewerkte zaken trekken aan je, ze maken je zwaar; je bent niet vrij.

Zowel in je hoofd als in je agenda moet er ruimte gemaakt worden. Je hart mag lichter worden om nieuwe keuze te maken. Afronding wordt zwaarder, hoe langer je daarmee wacht.

In mijn hoofd wacht er nog een project; het gaat al enige jaren mee. Mogelijk dat ik er voorlopige nog niet uitkom. Wat ik daarvoor nodig heb is een leeg hoofd, ruimte om inzichten te krijgen. Tot nu toe gaat het letterlijk mijn verstand te boven. Maar ik weet dat er ´n tijd gaat komen dat ik die inzichten krijg en dat ik op papier kan zetten om deze inzichten naar buiten te brengen.

De nieuwe tijd brengt nieuwe inzichten, duidelijk is dat oude zaken afgerond mogen worden. Datgene wat niet langer dient mag losgelaten worden. Het gaat dus niet alleen om werk af te ronden. Het gaat ook om los te komen van overtuigingen, vastzittende patronen en vanzelfsprekendheden.

Het voordeel is dat we kunnen luisteren naar de leiding die we ontvangen van binnenuit. Ik werd vorige week wakker met het gegeven dat er zaken afgerond moesten worden. Ik heb er een Facebook live over gehouden; hier kun je hem terugluisteren.

Stap voor stap wordt je geleid, ga je vooruit. Je hoeft niet meer te doen dan dat je aankan. Sinds ik gestart ben met het afronden en afsluiten van zaken, merk ik dat ik duidelijker wordt: naar mezelf en naar anderen.

Eindjes aan elkaar knopen Zeven tips;

1. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Al je ervaringen hebben een verbinding met elkaar. Ook de afgewerkte zaken hebben verbinding met de onafgewerkte zaken.

2. Een opgeruimd hoofd, geeft ruimte om nieuwe zaken aan te gaan.

3. Hoe langer je wacht met zaken af te werken, hoe meer tijd het je kost om er opnieuw in te komen en daadwerkelijk er een punt achter te zitten.

4. Je hoeft niet alles alleen te doen; door hulp te vragen bij specifieke onderwerpen; gun jij jezelf die ondersteuning die maakt dat je effectief bent en af kunt ronden.

5. Wacht niet tot een perfect moment. Perfecte momenten bestaan niet, geef jezelf een deadline, dat zal je effectiviteit vergroten.

6. Je enthousiasme blijft levend als zaken, op het juiste moment afgerond worden. Er is een kop en een een staart. Onderdelen worden gedragen door het geheel omdat je ze als één geheel omvat en afrond.

7. Help jezelf in afronding door liefde en discipline, om plezier en vreugde te ervaren. Uitstel van zaken waar je tegenop ziet heeft vaker te maken met onbewuste patronen of schaduwzijde van jezelf die je liever niet onder ogen komt.

Afwerking, afronding; heb je hulp nodig om je ervaringen te verwerken om een n nieuwe start in je leven te maken? Neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia