Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
ervaring en bewustzijn

Ervaring en bewustzijn

Ervaring en bewustzijn

Hoe voel jij je? Ben je in evenwicht?

Mag je ervaren wat er is?

Weet dat je verbonden bent met het leven. Al je ervaringen zijn verbonden met de stroom van bewustzijn. Door je ervaringen ontvang je bewustzijn. Je ervaringen leiden tot steeds meer informatie. Door ervaring krijg je kennis, zicht. Ervaring heeft steeds meer invloed op je. Zij inspireert je, ze leidt je tot nog meer informatie.

 

Ervaring en de ontwikkeling op aarde

Ons weten is verbonden met het collectieve bewustzijn. Wij zijn verbonden met de ontwikkeling van de aarde.

Wij maken allen deel uit van de stroom van bewustzijn. We zijn allen verbonden, ook met elkaar. We geven met zijn allen vorm aan deze continuïteit van het leven. Wat leid ons? Kunnen we van ons zelf houden? Laten we ons leiden door de liefde van onszelf en de liefde tot onze naasten?

Onze ervaringen brengen ons bewustzijn, geven ons zicht. Stroom mee in je ervaring. Ben aanwezig in je ervaring. Ga op in het moment en ontvang bewustzijn van je ervaring. Juist in het meegaan op de golven van je ervaring leer je te zien, te begrijpen wat de bedoeling is.

 

Ervaring als sleutel

Onze ervaring is een belangrijke sleutel. Alles wat we weten, alles wat we dromen brengt ons meer zicht; helpt ons verder.

Daarvoor mag je eerst alles voelen. Daarna mag je loslaten, mee stromen, zijn in het het bewustzijn.

In het accepteren van de situatie kan je voelen wat de echte boodschap is. Wat deze situatie van je vraagt. Daar is het antwoord wat je zoekt.

Vertrouw, voel en ervaar. Waar gaat het om? Wat is echt?

Wees eerlijk en zie de situatie onder ogen. Door de dingen te zien zoals ze echt zijn krijg je zicht, vind jij je waarheid.

 

Zeven tips bij ervaring en bewustzijn

Tip 1.

Ga op in je ervaring; laat het er zijn. Juist dan kan je helemaal doorvoelen wat de bedoeling is.

Tip 2.

Wees niet bang dat je overspoeld wordt door je ervaring. Je krijgt nooit meer dan je aankan. Juist door het te blokkeren, kan het leiden tot overstromen en overspoelen. Vertrouw erop dat jij er bij kunt blijven; in het moment in de ervaring.

Tip 3.

Zie de situatie onder ogen. Ook al is deze niet zoals jij wenst. Onze gedachten over hoe het zou moeten zijn, laten de waarheid moeilijk bij je binnen komen. Wees open en zie hoe de situatie werkelijk is.

Tip 4.

Je verzetten tegen de situatie, houd de situatie niet tegen. Verzet zorgt er voor dat jij de situatie niet kan zien hoe hij is. Door verzet scherm jij je af, voor de werkelijkheid; je kunt niet meer zien.

Tip 5.

Je houding naar jezelf is bepalend hoe je de werkelijkheid ziet. Als jij niet in evenwicht bent, niet in acceptatie naar jezelf is je zicht niet helder. Dan is het alsof je een niet passende bril op heb. Je zicht komt niet overeen met de werkelijkheid. Je zicht is wazig.

Tip 6.

Meegaan in de ervaring is een belangrijke sleutel tot bewustzijn. Het is de bedoeling dat je de situatie, de ervaring helemaal door voelt. Dan kan deze ervaring volledig door ons heen stromen, ons raken, ons reinigen.

Tip 7.

We hebben allemaal littekens opgedaan. Door ervaringen worden deze littekens aangeraakt. Weet dat je littekens er zijn. Als er nog open wonden zijn; heel ze. Littekens zijn onze kwetsbare plekken, door nieuwe ervaringen zullen ze steeds meer geheeld worden en steeds meer er mogen zijn.

 

Wil je je meer bewust worden, probeer dan de de gansmethode.nl

 

Reageer

  • Joke
  • 04/01/2018
  Beantwoorden

  Dank je wel Sofie hier heb ik heel veel aan want dit is op mij van toepassing
  Het ventiel is langzaam open gegaan (ik blijf bij mij zelf)

   • sophie
   • 04/01/2018
   Beantwoorden

   Blij te horen Joke. Je zat erg vast. Gelukkig dat de beweging er weer is.

Via Sophia