Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Geloof je dat je een offer moet brengen?

Geloof je dat je een offer moet brengen zodat het goed met jou kan gaan? En dat ‘voor wat hoort’? We zijn wel zo opgevoed, hebben geleerd dat niets voor niets is, dat je altijd moet betalen. Hoe zit het dan met onvoorwaardelijke liefde, geven om niet?

Het staat haaks op onvoorwaardelijkheid, dat liefde onvoorwaardelijk kan en mag zijn. Misschien is het wel heel anders dan we denken. In de voorwaardelijkheid: oog om oog, tand om tand, voor wat hoort wat; moeten we offeren, heel vaak het liefste wat we hebben.

Vannacht had ik zo’ n vreemde droom, totaal niet logisch. Ik gaf alles weg wat menselijker wijs waarde had. Het speelgoed van mijn kinderen behield ik. Dat speelgoed had geen waarde, alleen voor mijn kinderen! Verbaasd over mijn droom was ik aan het bedenken wat dit kon betekenen. En toevallig ( niet dus) kwam ik bij informatie en inzichten die me het volgende vertelde: Zolang we geloven in de voorwaardelijkheid, dat iemands dood een tegenprestatie kan zijn, zolang zullen we in de spiraal van onwetendheid blijven.

Die boodschap was niet mis. We zitten in de spiraal van onwetendheid en we geloven dat verlossing van buitenaf komt, ook 5D. Het zal in ons moeten gebeuren anders kunnen we het niet eens aan. De weg uit de onwetendheid is het doorzien van datgene wat ons op de mouw is gespeld om ons onwetend te laten. De waarheid ligt in onze eigen kern, binnenin die kleine stem of je innerlijk weten. Alleen als je kiest voor het levendige, het onvoorwaardelijke en luistert naar je innerlijk weten is er een weg om uit onwetendheid te geraken.

Het leven brengt je langs ongebaande paden, het brengt je inzichten die niet stroken met datgene wat we geleerd hebben maar waarvan we voelen dat het waar is. Steeds meer en ook niet toevallig, hoor je om je maar ook binnen in je dat je waarheid anders is, maar dat je hem zelf te zoeken hebt. We krijgen een boost van bewustzijn en het is aan jou en aan mij om hier mee aan de slag te gaan.

Geloof je dat je een offer moet brengen? Zeven overwegingen

1. Door verbinding met je innerlijke kern, het hogere deel van jezelf ontvang je de volheid van het leven.

2. Alles begint met Zelfliefde; het is de bedoeling dat je van jezelf houd, van alles wat je hebt ontvangen om jouw wezen hier te ontplooien.

3. Vanuit Zelfliefde kun je de ander zien zoals die is en accepteren zoals die is.

4. Je mag jezelf vergeven, eigenlijk valt er niets te vergeven, je bent hier om ervaringen op te doen. Maar als je jezelf iets verwijt vergeef jezelf en vergeef de ander.

5. Liefde is een belangrijk deel van ons Zijn. Voel, ervaar en leef de liefde die door je heen stroomt.

6. Vertrouw dat alles wat jij van binnenuit wenst en verlangt naar je toekomt. Jij bent de schepper van jouw leven.

7. Verwacht dat het beste naar je toekomt, door je juiste instelling en je positieve gedachten. Leef het leven waarvoor je bedoeld ben.

Wil je met me praten over het proces waar jij in zit en geloof je dat ik je daarbij kan helpen? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia