Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
gemakkelijk of moeilijk

Mag het ook gemakkelijk in plaats van moeilijk?

Moeilijk of gemakkelijk?

Deze week zat ik met mijn waarom vraag. Waarom loopt het niet zoals ik wil? Waarom en wat kan ik doen? Ik zat in mijn hoofd, probeerde te bedenken en denken, zakte steeds verder in het moeras van niet weten. Totdat…..

Ik voelde wat er nodig is. Ik herinnerde me hoe het eerder ging, hoe het eerder voelde. De bedoeling is dat ik me geen zorgen maak, De bedoeling is dat ik geniet. De bedoeling is dat ik lichter ben en het licht opneem. In mijn systeem shift het, ik voel de opluchting door mij heen stromen. Zo eenvoudig en zo moeilijk kan het zijn.

Ieder mens ook jij bent hier om zijn eigen proces aan te gaan, en je bewustzijn te verhogen. Als je kijkt naar de frequenties van een hoger bewustzijn, gaat het altijd over de gevoelens die we positief waarderen. Je mag het fijn hebben, je mag plezier hebben, je mag genieten. Het druist zo in tegen hetgeen we geleerd hebben, hetgeen we in ons dagelijks leven tegenkomen. Het is zo tegengesteld aan wat ik vaker doe. Loop ik ergens tegenaan dan ben ik een kei in moeilijk denken. Ik wil graag de zaken onder controle hebben en ik wil mezelf en de ander overtuigen dat ik m’n best doe, serieus ben en het serieus opneem.

Wat zou het leven een stuk leefbaarder worden als we niet zo moeilijk zouden doen.

Gewoon genieten, jezelf en elkaar liefhebben. Veel moeilijker hoef je het niet te maken.

Haha ja dat; en dan zit je ineens weer midden in : Hoe dan?

Van jezelf houden, zit vast aan de overtuiging en de angst dat je egoïstisch bent. Van een ander houden, dan stellen we direct onze voorwaarden.

Weet dat van jezelf houden een proces is waar we dagelijks mee bezig mogen zijn. Juist omdat in ons en buiten ons alles is gericht op angst. Angst wat er kan gebeuren, angst om alles te verliezen, angst om….. vul maar in.

Maandag 22 november 2021 start ik met een pilot van 3 maandagavonden online om met elkaar te onderzoeken, te bespreken wat voor ons zelfliefde is, en hoe we dat in ons kunnen ontdekken.

Onder al die angst zit liefde. Steeds weer hebben we de bevestiging, met name van onszelf, nodig om die er te laten zijn. Ik hoop dat je mee doet om dit proces aan te gaan. De kosten zijn 25 euro voor deze 3 avonden. Klik hier om je aan te melden. We zijn ca 1 uur online bij elkaar, ik geef een korte inleiding waarna we met elkaar in gesprek gaan.

Zeven overwegingen bij : Mag het ook gemakkelijk in plaats moeilijk?

1. Heb je het gevoel dat je deel uitmaakt van de nieuwe wereld die gebaseerd is op liefde? Kom dan in beweging om deze weg te zoeken.

2. Alleen zielen die voelen dat het oude gedaan is en het nieuwe voor de deur staat, zijn in staat om er vrij op af te gaan.

3. Er is moed, kracht en vastberadenheid nodig en een diep innerlijk weten, dat wat je doet de juiste weg is.

4. De belangrijkste les die in het leven geleerd moet worden is om lief te hebben. Liefde zo sterk en zo onvoorwaardelijk, dat zij onaantastbaar is.

5. Liefde: Je kunt haar kennen en je kunt haar voelen en toch kun je haar niet vasthouden. Zij is zo vrij als de wind en zij gaat waar zij wil

6. Angst houd een ziel vast en beperkt haar, liefde bevrijd en verlost haar.

7. Is er liefde in je hart? Zij begint binnenin en werkt steeds verder naar buiten.

Heb je vragen neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia