Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
bubbel

Haal me niet uit mijn bubbel!

Haal me niet uit mijn bubbel.

‘Mam je weet dat je me niet moet wakker maken. ‘

‘Begrijp je nu nog niet dat ik hier niet van gediend ben?’

We hebben allemaal onze bubbel en daar past heel veel niet in. En we hebben ook geen behoefte om onze bubbel te verlaten. Dan verandert onze vaste stramien, onze gewoonte, onze wijze van doen.

Maar als we uit onze bubbel komen; even niets hoeven, geen druk om wat te doen, om wat af te maken dan komt er een verwarring: wat nu?

Ons ritme, ons werk, onze bezigheden kunnen werken als sluiers. Sluiers omtrent ….

Ja voel maar. Gaat het bij jou dan ook om niet weten?

Niet weten waar je nu werkelijk hier bent?

Wat je werkelijk te doen hebt op aarde?

Wat de rol is die je op je genomen hebt toen je naar de aarde kwam?

Ik herken het zo in mij. Als ik uit mijn bubbel stap, welke dat ook is: dan komen de vragen in mij naar boven. Wat het nu precies is wat ik hier te doen heb? Ik wordt daar onzeker van. Want ik wil zo graag weten; weten wat ik te doen heb, hoe dat eruit ziet. Ik wil het allemaal in mijn agenda schrijven zodat ik nu dit en dan dat. En dat is hoe het niet werkt.

Hoe werkt het dan wel?

Wist ik het maar. Ik weet wel dat het gaat over vertrouwen, niet weten, zonder houvast te zijn en dat je de woorden ‘ik wil’ los mag laten. Dit zijn zo’n beetje de moeilijkste dingen die ervan je gevraagd worden.

Ondertussen mag ik ontdekken dat ik steeds meer ‘niet weten’ in mijn leven toesta. Nog steeds kan ik daar onzeker van worden. Nog steeds kan ik geconfronteerd worden met mijn vragen en verlangen naar weten. Maar ik kan ook ervaren hoe ik geleid wordt. Elke keer wordt er een tipje van de sluier opgelicht. Elke keer komen er nieuwe stappen, nieuwe ervaringen, nieuwe ontdekkingen bij. Die ik dan weer mag loslaten. Want het gaat niet om die zekerheid. Het gaat niet over zo ziet het eruit. Het gaat over vertrouwen; vertrouwen in de Bron. Dat niet jouw wil geschied, maar Uw wil geschiede.

Zeven overwegingen bij: Haal me niet uit mijn Bubbel

1. Accepteer je situatie en realiseer je dat je bent waar je bent vanwege een heel specifiek reden.

2. Niets is toevallig, je bent in deze situatie om jou lessen zo snel mogelijk te leren.

3. Het leven is opwindend en levendig als je zonder angst steeds opnieuw je stappen maakt.

4. Wees bereid schijnzekerheden achter je te laten; zij zullen je niet verder helpen.

5. Wees niet bang, de Bron van het leven, het leven, zorgt voor je.

6. Je mag vertrouwen hebben in het vermogen om zonder houvast te leven. Vertrouwen brengt vertrouwen voort.

7. Hoe meer je probeert, hoe meer je ziet dat het werkt. Dit versterkt je vertrouwen je te laten leiden en om steeds nieuwe stappen te nemen.

Heb je vragen of wil je hierover met me sparren laat het me weten. Het gratis ebook kun je hier downloaden.

Reageer

Via Sophia