Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Het vinden van harmonie en evenwicht

In deze stille tijd gebeurt er heel veel: winter zonnewende, kerst, lock down en vervolgens de gevolgen daarvan voor ons. Voor de een betekent het extra werk, voor de ander betekent het geen werk. Evenwicht is ver te zoeken. En toch is ons systeem gericht op evenwicht.

Afgelopen maandag was het winter zonnewende; de langste nacht van het jaar. Saturnus en Jupiter luidde het Aquariustijdperk verder in, door hun bijzondere stand ten opzichte van de aarde. De ene is de geluksbrenger en de andere staat voor zware energie. Ook al zullen het nog een tijdje duren voordat we daadwerkelijk gaan merken wat dat nu precies inhoud. De echte doorbraak wordt voor 2023 voorspeld. Ik merkte in ieder geval heel veel heftige tegenstellingen in mijzelf op; van onrust tot rust. Van vrede tot ruzie; alle tegenstellingen waren aanwezig.

De kerst gaat ook totaal anders zijn dan andere jaren; bezoek is beperkt, uit eten is niet mogelijk, zelfs cadeautjes kopen kon niet in de winkel. Bijzonder, want wie heeft dit ooit meegemaakt. Hopelijk is dit eens en niet weer. In deze periode kan je echt de stilte opzoeken, iets dat we niet gewend zijn. Voor afleiding moeten we heel creatief zijn of gaan hangen voor de buis.

Wat doen we met de huidige situatie in deze bijzondere tijd?

Op alle vlakken is het juist nu een bijzondere tijd, astrologisch, psychologisch en maatschappelijk. Vanuit spiritueel oogpunt kunnen we het licht in onszelf versterken. Ieder oogpunt geeft andere invalshoeken. Buiten kijf staat dat ieder levend wezen op zoek is naar evenwicht. Waar zoek je dit evenwicht? Ga je in het verzet? Of ga je mee op de flow vanuit je hart? De maatschappij vraagt van ons om…..Past dit binnen onze richting die we hebben te volgen, kun je het integreren? Zodat je niet in het verzet hoeft te gaan, en toch trouw aan jezelf? Aanpassing leidt vaak tot verloochening van jezelf, dat staat haaks op wat deze tijd werkelijk van ons vraagt. Evenwicht en harmonie vinden in jezelf is een kunst binnen al deze tegenstellingen.

De verborgen harmonie

is beter dan de zichtbare.

Tweedracht brengt eendracht.

Uit wanklank

ontstaat de zuivere harmonie.

Door verandering

vinden de dingen rust.

Mensen begrijpen niet

dat alle tegendelen binnen zichzelf

met elkaar overeenstemmen.

Er is harmonie in het terugbuigen

zoals bij de strijkstok en de lier:

De naam van de strijkstok is leven

maar zijn werk is de dood.

(Heraclitus)

Het vinden van harmonie en evenwicht. Zeven overwegingen

1. Eén ding in het leven is zeker; alles is veranderlijk, Het leven beweegt je. Laat je bewegen door het leven.

2. De beste start om te kunnen veranderen is om voortdurend mee te bewegen. Stilstand maakt een stap moeizamer. Vanuit stilstand gaan bewegen kost meer energie dan vanuit, beweging je beweging bijstellen.

3. Bedenk niet alle scenario’s. Jazeker heel veel is mogelijk, mogelijk meer dan je kunt bedenken. Blijf in moment zodat je kan voelen wat het leven van je vraagt.

4. Harmonie kan ontstaan vanuit acceptatie en vertrouwen. Vertrouw dat het leven voor je zal zorgen. Je zult in en om je altijd datgene vinden wat je nodig hebt.

5. Harmonie en evenwicht vanuit vrede en harmonie is een hoge energie. Gebruik je vertrouwen om je diepste gevoel ruimte te geven. Zorg goed voor jezelf.

6. Droom van je wensen en idealen en blijf ze trouw zodat je ze daadwerkelijk kunt bereiken. Wees actief in het visualiseren van wat je wil.

7. Ware liefde voor jezelf, voor de ander en voor de wereld zet heel veel in beweging. Liefde heelt datgene wat nog pijn doet. Liefde verbind, wat nog samen wil komen. Datgene waar jij naar verlangt, verlangt naar jou en wordt tot jou aangetrokken.

Reageer

Via Sophia