Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Heelheid en afscheiding

Heelheid en afscheiding

Hoe vaak heb je niet durven praten over datgene wat je bezighield, bang dat mensen je gek zouden vinden en niet zouden begrijpen? Dan liep je daar met je ziel onder je arm, totdat je ontdekte dat er meer mensen waren die zich bezig hielden met hetzelfde onderwerp.

Ik ben opgegroeid met een strikt normen en waarden patroon. Vuile was buiten hangen dat doe je niet, je lost het zelf op. Dit heeft voor en nadelen. In een gesloten gemeenschap waar ik ben opgegroeid, zijn er altijd onderwerpen die niet kunnen. Dan hou je je mond, om maar niet op te vallen. Ik heb me lang een buitenbeentje gevoeld. Ik wist zelf niet wat er met me was, daarover praten was daardoor extra moeilijk.

Door niet te kunnen delen wat er in me leefde, was ik gesloten en hield alles af wat te dicht bij kwam. Ik las veel en zocht zelf in en om mij. Daarmee ontdekte ik de wereld, ook buiten de gemeenschap waar ik leefde. Hoe meer ik de wereld ontdekte, hoe duidelijker het me werd dat er altijd mensen zijn die soortgelijke ideeën of verhalen hebben.

Blijkbaar hebben we met onze vragen, onze niet gestelde vragen en ons onderzoek een bijdrage in het geheel. Je bent als mens een uniek wezen. Gemaakt naar het evenbeeld van God, met een ziel van liefde die in deze wereld dat mag gaan ontdekken. Je ziel is niet van hetzelfde maaksel als je lichaam en je brein.

Met onze ziel zijn wij verbonden met het Goddelijke, maar er zijn nog meer verbindingen. We hebben een zielenfamilie, zielsliefde, tweelingzielen enzovoort. Er bestaan dus verbindingen die boven de grenzen en beperkingen van het lichaam uitgaan.

Mensen dragen een vibratie bij zich, je ziel vibreert als een antenne. Ze wijst je de weg, zij zoekt naar ervaringen. Jij als ziel bent met een doel naar de aarde gekomen; om ervaringen op te doen!

Voor mij was het belangrijk om te ontdekken dat de wereld niet zo functioneerde als mij geleerd werd. Je bent niet een passief wezen wat alles maar moet ondergaan; je kunt er wel voor kiezen.

Als je zwanger bent, zie je allemaal zwangere mensen om je heen. Jouw overtuiging stuurt je aandacht. Jouw denken creëert jouw wereld. Onze mind is een krachtige tool om onze wereld vorm te geven. In ons (in de ziel) leeft de liefde die we vanuit de bron hebben meegekregen. In onze mind leeft het gevoel van afgescheiden te zijn. Hoe meer we het pad van de ziel durven te volgen, hoe meer de liefde zal zegevieren.

Zeven overwegingen bij Heelheid en afscheiding

1. Jij bent verantwoordelijk voor elke gedachte en ervaring in je leven. Misschien koos je ziel voor deze ervaring: hoe kan jij als mens ermee omgaan?

2. Energie is overal; je lichaam is gemanifesteerde energie.

3. Ook de gedachte die je niet uitspreekt, hebben toch invloed op je wereld.

4. Er zijn belangrijke lessen die geleerd moeten worden. Wees dankbaar voor de lessen die je ontvangt.

5. Realiseer je dat alleen het allerbeste ervan moet en zal komen en dat iedere moeilijkheid alleen maar een stap is op die weg.

6. Wanneer je wilt veranderen, kun je dat. Je hoeft eenvoudig de beslissing te nemen en ervoor te gaan.

7. Laat je denken vervullen met kracht, vertrouwen en geloof.

Heb je vragen of wil je met me praten, neem contact met op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia