Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
heling

Heling, wat brengt het je?

Heling, wanneer heb je dat nodig?

Als je ziek ben heb je heling nodig. Als je niet ziek bent heb je geen heling nodig.

Klopt dit? Wat is ziek, wat is gezond?

 

Als je lichamelijk ziek bent uit zich dat in je lichaam. Ziekte heeft zich dat gematerialiseerd.

Voordat je ziek werd was daar misschien al de aanleiding; de aanleg, de energie, je overtuiging, de gewoonte, de handeling.

Het wordt ook wel als volgt benoemd: voordat je in je fysieke lichaam ziekte herkent is daarvoor al onbalans in je energie lichaam ontstaan.

Mensen bestaan uit energie, zij hebben energie lichamen en ons fysieke lichaam is deel wat vorm heeft aangenomen en gematerialiseerd is.

Ons energie lichaam wordt bestaat uit verschillende onderdelen.

Om het simpel te houden kun je de verschillende energetische lichamen als volgt noemen: je fysieke zelf en je niet-fysieke zelf.

 

Heling om het niet-fysieke deel.

Overtuigingen, gedrag, gewoonte, aanleg: het kan allemaal leiden tot onbalans en uiteindelijk ziekte. Vanuit dit standpunt gezien is gezondheid en ziekte minder van elkaar gescheiden dan je misschien dacht. Als je een verkeerde gewoonte aanleert, kan dit leiden tot misvorming of verkeerd gebruik van je lichaam. Een verkeerde overtuiging kan zorgen dat je ervan overtuigd ben dat iets niet kan, terwijl het wel mogelijk was.

Verhalen over mensen die wonderbaarlijk genezen, of mensen die ondanks de slechte prognose, toch blijven leven. Deze verhalen en verhalen van mensen die precies volgens de verwachting op het juiste moment overleden: ze zijn er allemaal. Bijzondere verhalen. Je proeft altijd een heel mensenleven, een menselijke ervaring hierachter. Juist deze menselijke perceptie is zo belangrijk in het omgaan met gezondheid en ziekte.

Mensen die heling zochten op het alleen het fysieke deel en niets veranderde aan het niet-fysieke deel, kregen mogelijk de ziekte of het ziek-zijn terug.

Natuurlijk zou ik kunnen proberen de statistiek erbij te pakken. Maar hoe meet je het niet- fysieke deel: de energie? Verandering in gedrag kan meetbaar zijn in gedrag, dan is het van belang dat je weet om welk gedrag het gaat. Verandering in denken is minder meetbaar, net zoals overtuigingen minder meetbaar zijn. Heel vaak wordt door mensen die uitgaan van statistiek het niet fysieke deel van de mens als kwakzalverij of zweverig gezien.

Parabel heling

Zodra je echter bekend bent met of je gewaar wordt van het feit dat we meer zijn dan ons lichaam, kan je niet meer om dit proces heen. Net zoals een idee (wat nog niet meetbaar is) een gedachte wordt, waarna plannen gecreëerd worden en er iets gaat ontstaan. Het moment dat het idee; het zaadje rijpt, dat moment is nog zo kwetsbaar. Het kan door alle ja-maars om zeep worden gebracht. Zodra er echter plannen gemaakt worden, heeft het al een bepaalde kracht bereikt, waarmee je je plannen in de wereld zet. Zo werkt het ook met ziek zijn, ziek worden, maar dan op dat vlak.

Wanneer heling inzetten?

Heling kan je inzetten op alle momenten en op alle niveaus. Zodra je merkt dat iets niet lekker zit, of niet lekker loopt, op welk gebied dan ook, kan je heling inzetten. Je merkt dat je niet verder komt, dat je blijft hangen in een bepaald patroon, dan je gaat piekeren, dat je geen rust neemt kan je heling inzetten.

Heling kan gaan om in te zien waar je onbalans zit. Zit je teveel in je hoofd? Mag je hart ook een woordje meespreken? Of merk je de strijd tussen deze twee?

Hoe kan heling eruit zien?

Heling kan er op zoveel manieren uitzien. N goed gesprek wat je inzicht oplevert kan een goed begin van heling zijn. Gedragsverandering, situatie verandering kunnen belangrijke onderdelen van de heling zijn. Welke vorm je ook kiest, geen enkele vorm gaat om buiten jouw persoonlijke wens om. Wat wil je, wat heb je nodig en wat sta je toe. Degene die jou wil helpen, kan nog zo deskundig zijn, als jij het niet toestaat, of ervan uit gaat dat de ander jou verandert, dan verandert er weinig. Uiteindelijk mag jij de inspiratie die jij krijgt doorzetten, inzetten en aanwenden voor je persoonlijke heling.

Veranderingen kosten tijd en energie. Jouw tijd en energie zijn daarin het allerbelangrijkst.

Zeven tips bij Heling:

1.

De woorden heling en genezing worden vaker door elkaar gebruikt. Genezing wordt voornamelijk bij fysiek ziek zijn gebruikt. Terwijl heling een veel breder terrein omvat; dat omvat naast het fysiek lichaam ook het niet- fysieke lichaam.

2.

De rode draad van je leven omvat vaak familiepatronen en DNA patronen. Onbalans in deze patronen kunnen diep ingrijpen. Heling kan ook hier diep gaan en ingrijpend zijn.

3.

Hoe voel jij je? Durf je te voelen? Mogen pijnen en trauma’s aangegaan worden om geheeld te worden? Voelen is een belangrijke kwaliteit van het energetisch emotionele lichaam. Je kunt niet gelukkig zijn, als jij je ongelukkig voelt. Door geen rekening te houden met gevoelens en emoties krijg je geen toegang tot wat er werkelijk in je speelt. Harmonie, toe staan te voelen en dit te ervaren is belangrijk in het helingsproces. Ieder emotie is een bron van oneindig veel mogelijkheden.

4.

Overtuigingen, hoe het leven in elkaar steekt, wat er moet gebeuren, wat er mogelijk is; Kan bepalend zijn, welke kant je denkt dat het leven moet gaan. Daaruit kan controle, angst en overgave ontstaan. Kloppen je overtuigingen? Ben je goed afgestemd? Heling kan helpen je overtuigingen los te laten, je goed af te stemmen en in harmonie te komen.

5.

De conditie van jou energetische lichaam is bepalend wat zich in je fysieke lichaam uit. Neem je geen tijd voor jezelf. Ben je voortdurend aan het piekeren, of maak jij je voortdurend zorgen: dan is er weinig helderheid hoe jij jezelf kunt waarnemen en hoe jij contact kunt maken met jezelf en met anderen. Angst en burn-out zorgen voor een bewustzijn vernauwing; je neemt steeds minder waar.

6.

Mindfull je dingen doen, meditatie, ontspanning en rust helpen je om het contact met jezelf en met anderen op te klaren. Als je een rustige bent, gefocust bent en een levendige geest en lichaam hebt is het gemakkelijker om opbeurende gedachten te hebben en jezelf te motiveren. Yoga en / of Tai Chi zijn de manieren waarmee je letterlijk je mind tot rust kunt brengen en waarmee je de energie kunt voelen stromen.

7.

Pijn en verdriet onderdrukken zorgen ervoor dat het contact met je zijn verstoort raakt. Ieder mens kan pijn en verdriet in zijn leven tegenkomen. Door dit aan te gaan, wordt je geconfronteerd met hetgeen dat het je brengt. Weet dat door dit proces aan te gaan, je steviger zult staan.  Het uitlijnen van je fysieke en niet-fysieke lichaam komt je niet aanwaaien. Ieder mens brengt zijn eigen eigenheid, zijn proces met zich mee. Door je proces aan te gaan, sta je steviger op de wereld in verbinding met je zijn en kun je uit eigen ervaring, in verbinding, in kracht staan.

 

Heb je vragen omtrent deze blog?

Neem gerust contact op

Reageer

Via Sophia