Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Help mijn doel binnen handbereik

Help, mijn doel is binnen handbereik!

Wat nu? Mijn hele leven ben ik bezig om mijn doel te behalen; zonder angst te leven, en nu is dat binnen handbereik. Wat moet ik doen, ik heb zometeen niets meer om voor te leven!

Dit is geen geintje. Zodra je doelen binnen handbereik zijn, valt er heel wat weg, waar jij in je leven mee geworsteld hebt, waar je dag en nacht mee bezig was, is er opeens niet meer. Wat nu? Alsof er niets meer is om voor te leven.

De laatste loodjes

Als het doel binnen handbereik is, is het nog niet bereikt. Juist dan heb je de keuze; ga jij je inspannen om de laatste loodjes neer te zetten. Of haak je af, zodat je doel terugzakt en je reden hebt om te blijven werken aan je doel? Juist de laatste loodjes zijn het zwaarst; juist dan vraagt het om toewijding om de puntjes op de i te zetten. Extra zwaar, omdat dit concentratie vraagt, en extra moeilijk omdat je er niet te gehecht aan mag zijn, je moet weer los kunnen laten.

Doel wordt middel

Het kan zo eng zijn, doelen behalen, leven zonder angst, een reden om bang van te worden. Als je nu niet bewust kiest, kan het zijn dat je blijft ronddraaien in je hetzelfde rondje. Daarmee houd je ook dezelfde situatie in stand. Bewust worden, of je werkelijk je doel wil behalen, ook al betekent dit dat je daarna een ander doel moet kiezen. Dit kan als jij je realiseert; ‘wat ben ik aan het doen?’, pas dan kan je bewust keuzes maken. Pas dan is het mogelijk je behaalde doel te zien als het nieuwe platform om verder te gaan.

Dan wordt het doel; het middel, de reden om opnieuw te gaan voelen waarom ik elke dag opsta. Opnieuw te kiezen wat wil ik neerzetten, wat is mijn nieuwe doel? Wat wil ik neerzetten in mijn leven?

Zeven overwegingen bij help mijn doel binnen handbereik

1. Hoe meer moeite je doet om je doel te behalen, hoe meer je kunt genieten van het behaalde resultaat. Te gemakkelijk behaalde doelen zijn niet zo vervullend, als doelen waar jij je flink voor moet inspannen.

2. Problemen, blokkades kun je zien als testers op je weg: hoe graag wil je je doel echt bereiken? Wat heb je ervoor over. Hoe belangrijk is het voor je? Juist door tegenslag kan dit heel duidelijk worden.

3. Wees niet te gehecht aan het resultaat. Toegewijd zijn en niet te gehecht zijn lijken niet samen te gaan. Toch vraagt ‘n doel beiden van je. Wees toegewijd, maar niet te gehecht aan het resultaat. Door in het nu te zijn kun je voelen, wat de situatie van je vraagt. Doe wat er voor nodig is om het doel neer te zetten en los te laten. Zoals de kers op n taart plaatsen.

4. Elk doel is een stap op de ladder van je leven. Je leven is een ontwikkelingsweg; blijf niet te lang op een trede staan. Levenslang zijn er treden om te gaan.

5. Ook al weet je niet het eindpunt van de ladder, volg je wensen en verlangens, dan zit je vast op de juiste koers

6. Geniet van elke stap die je maakt, geniet van elk succes wat je behaalt. Genieten is een belangrijke manier om energie te geven aan alles wat je doet.

7. Sta open voor de uitdagingen van het leven. Soms lijken de uitdagingen niet in een rechte weg te gaan. Maak je daar geen zorgen over. Vertrouw erop dat al je levenservaringen, al je uitdagingen op één of andere manier verbonden zijn met elkaar.

 

Ben jij er klaar voor om je doel te behalen: leven zonder angst?

Laat mij je helpen om jou doel te behalen. Neem contact met mij op. 

Reageer

  • Riet
  • 15/05/2020
  Beantwoorden

  Wat spreekt deze bloc mij aan. Je moet zeker iedere keer weer doelen stellen. Anders sta je stil en zak je in. Soms is dat erg verleidelijk.
  Toevallig zei ik vanavond tegen Wilfred dat ik trots was op mezelf. Dat was voor het eerst in mijn leven, zei hij.
  Toch weer een doel bereikt.

   • sophie
   • 15/05/2020
   Beantwoorden

   Oh wat mooi om dat van je te horen Riet, zo als jij gegroeid bent!

Via Sophia