Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Het gewone leven bestaat niet meer

Er zijn van die momenten dat de buitenwereld; het gewone leven niet bestaat. Dat je helemaal opgaat; in de mensen, de situatie die je samen creëert. Het leven bevind zich dan op een ander level. Alsof je een bubbel creëert, je bent buiten bereik. Ik heb afgelopen weekend, weken en dagen zoveel ervaringen gehad, die niet stroken met de wereld daarbuiten, dat het soms shokking is om in het ´gewone´ leven te zijn.

Het gewone leven is niet meer gewoon.

Ik ben niet meer gewoon en ik ben het niet meer gewoon. De wereld verandert en ik verander mijn wereld. De tegenstelling wordt steeds groter. Bijzonder om waar te nemen hoe eenvoudig dit principe is.

Met gelijkgestemden creëer ik een andere wereld. De wereld waar wij in werken, in geloven en ons ding te doen hebben. Wij helpen anderen, we helpen onszelf en hebben plezier. We zijn met elkaar, we spreken elkaar, we zien elkaar en we kunnen raken elkaar.

Ons lichaam is een belangrijk onderdeel in ons leven.

Daar voelen we wat we moeten doen, daar voelen we waar het pijn doet, wat er moet gebeuren. Pijn wordt aangeraakt wordt geheeld. Soms is die aanraking niet heel fysiek, maar werkt hij wel fysiek door.

In het gewone leven, wordt het lichaam verstopt achter ‘n mondmasker, geen handen schudden, op 1,5 meter blijven. Schokkende verhalen; van pasgeboren baby’s die bij hun moeder worden weggehaald. Hechtingsproblemen, geen probleem; de afstand lijkt belangrijker. Als mens is ons lichaam zo belangrijk. Voor ´n baby is contact met moeder zo belangrijk. De gevolgen van geen contact zijn zoveel erger dan ´n eventuele besmetting; wie maalt daar om? Het gewone leven, zet de menselijke behoeften op scherp. Daar waar ik als therapeut weet dat de menselijke behoeften, basisbehoeften eerst vervuld moeten worden, lijkt de buitenwereld hier geen aandacht aan te geven. Ook daar wordt de wereld op z’n kop gezet. Er wordt angst op de primaire behoeften gezet, er wordt een wereld gecreëerd waar zachtheid, contact niet meer gewenst is.

Juist in contact is het andere level, daar vindt creatie plaats, daar vindt heling plaats. Daar ontmoet je de ander en jezelf in de ander.

Zeven overwegingen bij : het gewone leven bestaat niet meer:

1. Ons lichaam is de basis in ons leven. Is ons lichaam gezond, dan zijn wij gezond. Gezondheid wordt gedragen vanuit liefde voor het leven.

2. De belangrijkste les is om het leven lief te hebben. Liefde is zo sterk dat zij onverwoestbaar is. Je kunt haar kennen, je kunt haar voelen, maar je kunt haar niet vasthouden zodra je dat probeert is ze als kwikzilver verdwenen.

3. Het leven is eenvoudig. Laat haar zich ontplooien en probeer die ontplooiing niet af te dwingen. Alles komt op de juiste tijd, op de juiste manier tot je.

4. Wees vrij om de liefde voor het leven vorm te geven. Wees het licht en de liefde en je zult het licht en de liefde in je omgeving ontsteken.

5. Heb ook liefde voor je eigen lichaam, voor je eigen situatie. Ook al worden andere condities geïntensiveerd; verenig jij je met je eigen energie en richt je op je doel. Liefde voor het leven. Blijf daaraan trouw.

6. Je kunt niet werken aan grotere werken, voordat je in verhouding bent met de liefde in jezelf en liefde naar je medemens.

7. Belangrijk is dat jij je realiseert dat het gaat om de macht van je persoonlijke acties. Hij kan jij het leven begrijpen, hoe zie jij de situatie en hoe ga jij ermee om. Kan jij trouw blijven aan jou doel en aan jou kracht?

Heb je vragen omtrent je leven in deze tijd, neem dan contact op. Voor het gratis ebook kun je hier klikken

Reageer

Via Sophia