Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
slipcursus

Het leven als slipcursus

Een slipcursus

Het leven als slipcursus

Vanmorgen werd ik wakker en veroordeelde mezelf om mijn droom. Het was een fijne droom met heel veel liefde en plezier. En ik dacht; oh er is ook maar één ding wat je bezighoud. Daarover nadenkend zag ik ineens dat het puur een veroordeling was van mijzelf. Ik veroordeelde mezelf op mogen genieten. Een veroordeling op liefde en een veroordeling op plezier beleven. Waar ken ik dat van?

Ik heb zo geleerd te leven met angst. Angst voor genieten, angst voor plezier, angst dat je het gewoon fijn kan hebben. Alles waar je van kon genieten zou je weg houden van het feit dat ‘je in zonden geboren en ontvangen bent’.

Het Calvinistisch gedachtegoed

Vanuit het geloof waarin ik opgegroeid ben; kan genieten je weghouden van het ware geloof en van de verinnerlijking daarvan. Dit Calvinistische gedachten goed zit in onze genen. Ook de maatschappij houd zich met ditzelfde gedachten goed bezig maar uit het op een andere wijze.

Je hoeft het nieuws maar te luisteren en keer op keer te horen wat er allemaal kan gebeuren. Dat we bang moeten zijn om te leven, bang om dicht bij elkaar te zijn, elkaar te knuffelen en zelfs handen geven. Ik zeg niet dat Corona er niet is, maar ik zeg wel waar richt jij je aandacht op?

Gerichtheid op angst creëert een grotere verdeeldheid. Angst kan niet samen gaan met liefde. Eenheid en liefde is alleen maar in jezelf te vinden. Verhoging van je vibratie kan je alleen maar in jezelf ontwikkelen. Richt je niet naar buiten om gelukkig te zijn, maar richt je op datgene wat er in je leeft om je bewustzijn te verhogen.

Net zoals je in de slipcursus leert: Kijk waar je heen wil, kijk daarna. Kijk niet naar hetgeen je niet wil; je zou zomaar uit kunnen komen op de plek waar je naar kijkt.

Zeven tips bij : Het leven als slipcursus.

1. Als liefde een deel van je leven is, hoef je je er niet voortdurend aan te herinneren om dat bewust gewaar te zijn. Het is er en je bent afgestemd op de liefde.

2. Oude patronen en overtuigingen proberen op onzichtbare momenten toch weer hun plaats in te nemen. Kijk welke overtuiging zich aandient en bekijk of deze je nog dient.

3. Liefde is net zo natuurlijk als ademhalen. In deze staat weet je dat je één bent.

4. Je geloof wat voor jou kloppend is, omhult en verwarmt je. Je ontwikkeling kan grote hoogten bereiken. Zodra je ergens in probeert te geloven dat niet passend voor je is, zal het je hinderen en verlammen. Het belemmert je in de ontwikkeling en de voortgang daarvan.

5. Goed en kwaad, vreugde en verdriet zijn dualiteiten in ons verenigd. Om deze te kunnen overstijgen mogen we ze in ons omarmen. In jezelf kan je voelen wat ze van je vragen.

6. We mogen onze verlangens en behoeften in onszelf gewaarworden en herkennen. We hoeven ze niet te verdringen, maar mogen ze gebruiken om wakker te worden en ons bewustzijn te vergroten.

7. We komen door geboorte op de wereld. De 2e geboorte is een metafoor: het betekent dat je als volwassene jezelf moet baren. Het is de bedoeling dat jij je eigen levenspad kiest.

Heb je interesse om met mij het pad van Zelfliefde te ontdekken? Laat het mij weten, zodat we met elkaar een pad kunnen maken. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia