Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Het lied van verbinding

Het lied van verbinding: Er zit een lied in mijn hoofd. Het gaat maar door. Het blijkt het lied van verbinding te zijn: ´Jerusalema´. Mensen dansen er met elkaar op. Er wordt filmpjes opgenomen in ziekenhuizen en op andere locaties. Het wekt aanstekelijk. Je moet erop dansen of je wil of niet.

´Als je ‘Jerusalema’ door Google haalt krijg je meteen tientallen filmpjes te zien waarop mensen in groep – mét mondmasker en op 1,5 meter afstand van elkaar – dansen op het vrolijke deuntje. De hype is ondertussen een symbool geworden van verbondenheid tijdens de coronacrisis: een lichtpuntje te midden van alle miserie.´ Binnen verschillende ziekenhuizen is het Gospelnummer Jerusalema ingezet als challenge om de verbinding en het groepsgevoel te versterken. Dit blijkt een bijzonder en diepgaand effect te hebben gehad, voor zowel het personeel als ook voor de patiënten die in dat ziekenhuis lagen.

Muziek daar wordt je blij van, daar wordt je door geraakt; Muziek verbindt en dansen op muziek ontspant.

Binnen alle tegenstelling is het de muziek die verbindt. Of je nu met of zonder mondkapje bent, we worden geraakt door de verbinding die uitgedragen wordt. Jong en oud beweegt erop. Dit nummer is overstijgend. Muziek, zingen, dansen : het tilt je op. Het is verbindend, het is universeel; gevoelens kunnen in en door de muziek gedragen worden, ieder kan zijn eigen gevoel en emoties hierin kwijt. Door het samen te beleven door zang en dans ontstaat de verbinding: het emergente aspect.

Het zingt in mij, het danst in mij. Er is beweging, ontwikkeling, ik hoef het maar aan te gaan, te volgen. De verbinding is daar waar het herkent wordt. Waar het ook van binnen zingt en danst. Vanmorgen was er opnieuw muziek in mijn hoofd en ik voelde dat mijn hand werd vastgehouden. Het sterkt het vertrouwen dat het nu gebeurt; Dat er nu een bijzondere ontwikkeling gaande is.

Het lied van verbinding: 7 overwegingen

1. Muziek zet je in beweging, muziek doet wat met je. Laat je raken en beweeg op de muziek. Het leeft in jou, het begint en het eindigt in jou.

2. Heb je gevoel dat je deel uitmaakt van het nieuwe leven? Heb je het gevoel dat je in perfecte harmonie bent in het geheel? Of voel je je ongemakkelijk? Als dat zo is, kun je beter in beweging komen en andere wegen zoeken.

3. Als je wil vasthouden aan orthodoxe en conventionele manieren en ideeën dan ben je niet klaar voor het nieuwe. Het nieuwe komt van binnen uit. Het ontstaat niet vanuit het denken, het wordt je niet voorgekauwd.

4. Er is moed, kracht en innerlijk weten voor nodig om vastberaden te zijn om nieuwe wegen in te gaan. Om te zoeken, te voelen en je te verbinden met het nieuwe.

5. Speel, zing en dans: het nieuwe vind je in het plezier. Het komt van binnenuit, je lichaam is een belangrijk medium om te voelen of iets goed voor je is of niet.

6. Open staan, zijn in het moment, meegaan met de flow; het verhoogt je frequentie. Het verhoogt je vermogen om meer te zijn, meer te ontvangen en aanwezig te zijn. En te doen wat goed is voor jou en de wereld.

7. Houd jezelf niet achter, houd je kwaliteiten niet achter. Het gaat niet om het verzamelen maar om het delen. Door delen vermeerder je wat er is. Het leeft en je zult overal de werking daarvan gaan zien.

Heb je vragen of wil je in verbinding komen? Neem contact op. Schrijf je hier in voor het gratis ebook.

Reageer

Via Sophia