Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Het openen van de poort

Het openen van de poort.

In de voorbereiding naar Zuid-Frankrijk; de healingsreis vanuit Verander je Wereld, mogen Manon en ik de poort openen. Loslaten, dat we het juiste doen, vertrouwen en het niet weten toestaan. Yin en Yang in evenwicht brengen. Als we niet meer hollen en actiegericht zijn, komt de beweging van binnenuit. Ook al hebben we dan het gevoel niets in handen te hebben,

Waar gaat het om?

Het gaat om de liefde in ons naar buiten te laten stromen, weten en vertrouwen dat wij, de wereld en de mensen liefde nodig hebben. Alle haast, onrust en doenerij is gericht om je af te houden van de liefde die in je leeft en naar buiten wil komen. Is het dan nu de tijd dat de liefde naar buiten mag komen? Ja steeds meer mensen voelen de roep van de liefde die in hen stroomt, die vraagt om van binnenuit te reageren en niet alleen maar te doen wat het systeem van hen vraagt.

Stort het systeem daar niet mee in elkaar? Een systeem dat gebaseerd is op liefde, werkt anders dan een systeem dan gebaseerd is op de buitenkant. Als jij vanuit liefde voor jezelf en je medemens in het leven staat, ben je gelijkwaardig, heb je geen autoriteit nodig. Het systeem dat wil dat jij voldoet aan, luistert en bevelen opvolgt heeft machtsmiddelen nodig.

Onze weg, onze ontwikkeling gaat door. Met hulp van elkaar, de ander als spiegel gaat een ieder zijn eigen proces aan. Dan mag jij je vooral bezighouden met je eigen proces, de ander wordt geraakt in zijn proces. Geraakt worden in je eigen proces kan heel pittig zijn, je kunt het vergelijken als een vlinder die zichzelf uit zijn cocon moet bevrijden. Zodra hij geholpen wordt, is hij niet meer levensvatbaar.

De poort geopend

Gisteren hebben Manon van de Boorn en ik samen een poort geopend. Een poort geopend door onze persoonlijke barrières onder ogen te zien. Te voelen en te ervaren dat wij dienstbaar zijn, in eerste plaats aan onszelf en ons proces. Dat we onszelf mogen ontkooien van al onze beperkende overtuigingen. In ons proces is het belangrijk dat we met onszelf in contact zijn, in contact met de ander mogen zijn, dat dat openend werkt.

Het gaat over een alchemistisch proces: om het ware goud te zoeken op de juiste plaats; in ons hart. Daarbij mogen, moeten we afspraken met onszelf maken; om ons te beschermen, op te schonen en te onderzoeken wat ons niet meer dient. Elke keer zijn daar overtuigingen, mensen, angsten die los gelaten mogen worden. De natuurlijke grens bewaken, niet omdat een ander die ons oplegt, maar omdat de ontwikkeling van binnenuit ons dat vraagt. Het bewustzijn dat je lichaam daar is om je ziel te belichamen, je te dragen en te begrenzen is belangrijk proces in het geheel.

Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten mee gekregen, die mag je zien herkennen en erkennen. Zodra jij je eigen Zijns-kwaliteit accepteert en herkent kan er nog meer verdieping ontstaan in datgene wat je neer mag zetten. Jouw kwaliteit hangt samen met de ontwikkeling die je doormaakt. Kijk wat je ontwikkeling is, en ontdek wat je kwaliteit daarin is. Jouw vertrouwen in je zelf, in de stroom die door je heen gaat, zorgt dat je meer kunt mee bewegen met de flow. Daar mag je van genieten, daar mag je kiezen wat voor jou goed is en je plezier geeft.

Is bij jou Yin en Yang, het vrouwelijk en het mannelijke in evenwicht? In onze samenleving is dit een waar unicum. Als jij de roep voelt om met ons op reis te gaan, neem dan contact op met Leonie Linssen of Sophie Verheij.

Het openen van de poort; zeven overwegingen

1. We zijn allen in proces, daarin is de één niet beter dan de ander. Wel heeft een ieder zijn unieke kwaliteiten en kunnen deze ingezet worden voor het nut, of de heling van jezelf en de ander.

2. Onze samenleving is erg doe gericht, gericht op actie. Daar schieten we onszelf vaak voorbij en krijgt de andere kant in ons geen aandacht. Evenwicht tussen ons innerlijk mannelijk en innerlijk vrouwelijk zorgt voor meer dan de som der delen.

3. Daar waar jij je op richt, is bepalend voor de richting in je leven. Je gerichtheid baant de weg voor je levensenergie. Ben jij gericht op wat jij in en met je leven wil creëren, of wat er in je opborrelt?

4. De doe modus, wordt aangedreven door gemis. Je kunt het niet goed genoeg doen, het moet beter, meer of perfect. Vanuit de doe modus ben je nooit klaar, ben je en is er nooit genoeg.

5. Waar laat jouw leven, zien dat je het leven lief hebt? Het leven liefhebben is een totaal ander uitgangspunt; noem het het vrouwelijke uitgangspunt. Dan wordt je gedragen door de liefde die in je stroomt, dan borrelen de ideeën bij je op en kan je werk doen vanuit flow. Vanuit een gezonde balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, creëer je en maak je dingen af en kan je ze in de wereld zetten.

6. Alleen mannelijk, of alleen vrouwelijk invalshoeken zijn eenzijdig. Het is de juiste verhouding die ervoor zorgt dat de dualiteit ontstegen kan worden.

7. Durven genieten, aanwezig zijn, het leven en de liefde beleven zijn uitingen van (momenten) evenwicht in het mannelijke en vrouwelijke spectrum van en in jezelf.

Reageer

Via Sophia