Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
creatiekracht

Hoe creatiekracht werkt

Hoe creatiekracht werkt

Hoe creëer je wat er nog niet is. Hoe ontwikkel je datgene waar je nog geen weet van hebt? Het begint met een vaag idee, wat steeds duidelijker wordt. Hoe kan dit idee duidelijker vorm krijgen? Hoe kunnen wens en verlangen samen komen.
Hoe kan je goddelijke creatiekracht door je heen laten stromen? Niet uit behoefte of uit gemis. Maar vanuit verlangen. Waar verlangen.

Elke keer kan je het verlangen voelen. Het vuur van verlangen kan worden getemperd door te kijken naar wat er niet is. Het vuur laait op als je droomt over wat mogelijk is. Dit neerslaand en oplaaiend vuur bevindt zich in ons. Conflicterende gedachten lijken het vuur te doven. Hoe kan er dan toch meer helderheid komen? Hoe kan je uitstijgen boven de zorg van alle dag? Hoe kan je visie krijgen.

 

Hoe kan je uitstijgen boven de zorg van alle dag?

Focus en concentratie in je centrum brengt je opnieuw bij je vuur. Zelfs als je er nauwelijks weet van hebt, begint dat vuur te smeulen. Uitstijgen, focus en concentratie: hoe breng je dat in je essentie: daar waar jij je zo versnipperd voelt. Of zo niet aanwezig bent.

Stap terug in je eigen zijn. Wees aanwezig. Voel jezelf.
Voel dat de tegenstrijdige krachten in jou aanwezig zijn, bij elkaar komen, Eén worden. Daar is waar jij opnieuw geboren wordt, waar er een nieuwe jij opstaat. Waar jij eerst versnipperd bent, daar een kolom van liefde en licht wordt. Liefde voor het leven het zijn. Je bent aanwezig. Je bent liefde en je bent één. Blijf aanwezig, gefocust en zie het licht ontbranden.

 

Sta in liefde

Geloof dat alles wat je wil jou toekomt als je in ´n staat van liefde bent. Sta jezelf toe om te hebben wat je wenst.

Je mag alle aspecten van je Goddelijke bestemming vervullen. Van klein tot groot; je mag staan in Goddelijkheid. Je mag de liefde en het licht in alle facetten door je heen voelen stromen.

Soms stopt er iets zodat jij op weg kan naar de ware bestemming van je leven.

Zeven tips bij Hoe Creatiekracht werkt

1.

Wees bewust wat er in en om je heen gebeurt. Welke boodschap brengt het jou? Kijk door de feiten heen; waar gaat het over. En probeer de waarheid van je situatie te zien.

 

2.

Je hebt alles wat je nodig het in je. Waar je ook naar op zoek bent, het staat op je te wachten. Spreek je wensen en verlangens uit en Je zult ze tegen komen op je pad.

 

3.

Als je te ver vooruit kijkt, loop jij je doel voorbij. Doe wat je nu te doen hebt. Leef in het heden

 

4.

Verdwaal niet in emotioneel verlangens. Vroeger was het niet beter, ook al zeg je dat nu tegen jezelf. Ook toen had jij je uitdagingen. Leef in het nu en beleef het plezier wat het je nu brengt.

 

5.

Er is een tijd van inspanning en ontspanning. Als je altijd ingespannen bent heb je ook niet de mogelijkheid voor innerlijke rijping. Juist rust kan je helpen om een beter perspectief te verkrijgen.

 

6.

Je verlangen is de prikkel die leven brengt. Vanuit je verlangen ontstaat creatie. Vanuit creatie kan je materialiseren. En kan je het tot leven brengen.

 

7.

Laat al je gehechtheid aan de uitkomst los. Het gaat om de verbinding die je kan maken, het proces wat er in je plaats vind. Vanuit jouw wens en verlangen vindt creatie zijn eigen weg.

 

Vanavond is in Dordrecht de 1e knuffelworkshop. Voor informatie zie http://via-sophia.nl/agenda

Morgen is het webinar: sleutels om het bewustzijn te vergroten. Hier kun je je nog aanmelden

 

 

 

Reageer

Via Sophia