Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
hulp en eigen verantwoordelijkheid

Hulp of eigen verantwoordelijkheid?

Hulp of eigen verantwoordelijkheid?

Ik geloof er niet meer in. K heb al zolang van alles geprobeerd. Niets helpt

Wat heb je dan gedaan?

Ik ben daar geweest, en daar dat en dat gedaan….. En wat heb je daar zelf mee gedaan? Ze beloofde me dat ik er vanaf zou komen. Maar wat heb je dan zelf gedaan? 

Ik niets, zij zouden me er toch van af helpen?

 

Hulp of eigen verantwoordelijkheid

Dit lijkt het grootste misverstand dat er bestaat. Jij denkt dat ´n ander jouw probleem oplost. Je verwacht dat jij geholpen wordt en dat jezelf niets hoeft te doen. Dat er aan jou wordt gesleuteld., dat jij jou verantwoording af kan leggen. En dan ben je teleurgesteld dat niets werkt. Dat je nog steeds met hetzelfde probleem zit.

Ieder mens heeft zijn eigen uitdagingen, ieder mens heeft zijn eigen weg. zijn eigen keuzes. Hoe kan een ander jouw problemen oplossen? Natuurlijk zijn er inzichten en lessen die je van een ander kan leren, maar maak het persoonlijk, pas het toe op jou situatie. Niemand is gelijk, niemand is hetzelfde.

Mens wordt wakker. Als jij n probleem hebt is dat jouw verantwoordelijkheid. Ja je kunt hulp vragen. Natuurlijk, je kunt steun en begeleiding ontvangen. Maar niemand kan het van je over nemen. jij hebt je persoonlijke weg, je persoonlijke uitdagingen. Ga ze aan en het leven zal zich voor je ontvouwen. En ja het is mogelijk dat je jarenlang met hetzelfde issue struggelt, jouw rode draad, wat kan je ermee, wat leer je ervan? 

Het gaat vaak niet om de oplossing, maar hoe je ermee omgaat. 

 

Zeven tips bij hulp of eigen verantwoordelijkheid

1. Ieder probleem dat je als probleem ervaart, heeft jouw persoonlijke aandacht nodig. Soms meer, soms minder. Wat heeft het probleem je te vertellen? wat wil het je zeggen?

2. Soms is hetgeen we als het grootste probleem ervaren de poort naar iets anders, iets groters. Het opent wegen, waar je anders nooit bij uit zou komen.

3. Door onze persoonlijke uitdagingen aan te gaan, ontstaat de weg. jouw persoonlijke weg van ervaringen. Je leert van je ervaringen en je wordt sterker.

4. Wat als jij  je probleem niet als een probleem maar als een uitnodiging kan ervaren|? Hoe groot het probleem ook lijkt, het brengt je altijd verder.

5. Jij hebt je weg te gaan. Je hebt soms tijdelijk mede reizigers op je pad, mensen die je bij kunnen staan, maar uiteindelijk heb jij je eigen pad te gaan. en aan te gaan.

6. Hoe zwaar je weg ook lijkt te zijn, je mag altijd om hulp vragen. Je krijgt dan altijd de hulp die je nodig hebt, en die jij kan en wil aanvaarden.

7. Ons menselijk bewustzijn kan de situatie totaal anders beoordelen dan datgene wat de bedoeling is. Dit levert ook vaak de grootste struggle in onszelf op.

 

Heb je een vraag om hulp, neem dan contact op. Voor het inschrijven voor het ebook klik dan hier 

Reageer

Via Sophia