Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
gouden bergen

Ik beloof je gouden bergen!

Ik zag vandaag een overtuigende slogan; Als je dat doet, dan…..

………………………………….Gouden bergen……………………………………….

Wat geloof je? 

Dat ik je Gouden Bergen kan geven?

Geloof je dat een ander jou kan beter maken?

Kan een ander jou ziek praten?

Of zit het allemaal in jezelf?

 

De waarheid

Ik ben opgegroeid met de waarheid. Ik wil zo graag de waarheid geloven. Maar één ding weet ik zeker: ieder heeft zijn eigen waarheid.

Ja maar, hij heeft me gezegd dat hij me beter zou maken zei een andere cliënt tegen me. Ik geloof dat ieder met de beste bedoelingen zijn werk doet. Zelfs een chirurg zal alles in je lichaam recht kunnen zetten, maar ben je dan beter?

Beter worden, gezond zijn, je goed voelen; we geven zo graag de verantwoordelijkheid aan de ander; ´De ander maakt me ongelukkig, hier wordt ik zo ziek van…´

 

Wat is je reactie?

Het gaat altijd om jou reactie ergens op. Past het binnen jouw waarheid, binnen jouw paradigma?

Natuurlijk heb ik ook mijn waarheid. Het kan zijn dat je het helemaal niet met mij eens ben. Dat is jouw keuze. Kies je eigen waarheid. Ik geloof dat als jij in een situatie bevindt die je moeilijk kunt accepteren en waar je niet van kunt houden, je altijd de weg naar binnen kan vinden en jouw eigen waarheid kan vinden. Kan ik je daarbij helpen? Ja dat denk ik. Voordat we kunnen geloven en durven vertrouwen op de waarheid in ons moet er wat veranderen Je houding ten opzichte van jezelf en ten opzichte van je situatie mag veranderen. Zodat je kunt gaan leren houden van wie je bent, van je situatie en wat deze je te zeggen hebt.

In ons is zo’n wijsheid aanwezig, zo’n kracht. Ons lichaam heeft een zelf-genezend vermogen, het zoekt altijd opnieuw naar het evenwicht.

Zeven tips bij Gouden bergen

1.

Wat geloof je over jezelf en over je leven? Ben je verantwoordelijk voor je eigen leven? Of is een ander bepalend hoe jou leven eruit ziet?

2.

Kijk goed naar je eigen leven: Wat is jouw waarheid? Hoe leef je? Leef je naar je eigen waarheid, of bouw je op iemand anders zijn zekerheden?

3.

Welke beslissingen neem je? Volg je een voorop gezet plan? Of leef je het leven dat door je geleefd wil worden, wat zich in jou ontvouwt?

4.

Wat is je diepste verlangen? Durf je andere paden te volgen om je verlangens in de wereld te zetten? Durf je risico’s te nemen?

5.

Geef het volk brood en spelen! Deze uitdrukking kom je al in het Romeinse Rijk tegen. Wat doe jij om echt je eigen waarheid te volgen? Of is het waar als het op de televisie is geweest?

6.

In Nederland zijn we veilig en beschermd. Hoe kan het dan dat ik vanmorgen 2 mensen in het park zag slapen?

7.

Vind je het ook zo irritant als iemand aan jouw waarheid morrelt? Eigenlijk mag je heel dankbaar zijn dat je mensen in je omgeving hebt, die niet alles voor zoete koek slikken. Ze maken je bewust van wat je zegt, wat je doet en in hoeverre dit kloppend is met elkaar.

 

Ik beloof je graag Gouden Bergen, maar mijn waarheid is, dat jij jouw persoonlijke waarheid bezit. dat je er veel wijzer van wordt als jij je persoonlijke waarheid leeft en beleeft. En natuurlijk help ik je graag in het onderzoeken het zoeken naar je eigen waarheid! Neem hiervoor contact met me op. 

Reageer

Via Sophia