Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
klaar zijn

Ik ben er klaar voor

‘Ik ben er klaar voor’; zegt je dat ook vaker?

Ergens klaar voor zijn volgt vaker op ergens klaar mee zijn. In de laatste ganslegging vroeg ik me af wat er in mij speelde; hoe verder met de ganslegging? Op deze manier kan ik niet duidelijk laten zien wat de kracht van deze methode is. Op dat moment was er een paar dat op die energie instapte en mij op een negatieve manier ging benaderen. De boodschap was duidelijk; ik was er klaar mee. Er moest iets anders komen.

Tussengebied, het niet weten

Nu vanuit een soort tussengebied, ben ik gestart met een interview. Nog weet ik niet welke kant het opgaat. Wordt het duidelijk wat de Gansmethode kan bieden?

Een vriend zei: “Ik snap het niet, als ik een vraag heb, heb ik het antwoord toch niet?” Dat is nu precies waar het overgaat. Binnenin jezelf, of vanuit jou realiteit heb je antwoorden of komen ze tot je.

Vanuit het klaar zijn voor een nieuwe stap, weten we helemaal niet wat ons te wachten staat, maar we hebben ons zodanig voorbereid, dat we een traject een stap maken, wat dat ook precies inhoud.

We openen ons voor het traject, soms weten we waar we rekening mee kunnen houden, ook al is het een schijnbare houvast. Zelfs dat is voldoende om iets aan te gaan.

Klaar voor een nieuwe baan zijn; betekent dat we de oude hebben losgelaten en in het nieuwe avontuur stappen. Een nieuwe stap gaat meestal samen met het loslaten van het oude, ruimte en tijd maken om iets nieuws te beginnen. Klaar om te starten met interviews, weet ik niet of dit de weg is, het is een stap.

Klaar zijn

Momenteel mogen we kiezen voor de nieuwe leden van de Tweede Kamer. Elke partij heeft een belofte, een ideaal. Geen idee waar ik op zal kiezen. Mijn zoon heeft me geadviseerd om wel te gaan, want zoals je weet; niet kiezen is kiezen voor de grootste partij. Bijzonder is dat bij de uitkomst van de stemwijzer die helemaal onderaan stond. Ben ik er dan klaar voor? Tja, ik ga stemmen, nee ik weet niet wat ik ervan kan verwachten. Ik weet dat ik klaar ben met het oude.

Bij iedere keuze die je maakt, is de weg en de uitkomst onbekend. Ook al denk je dat je het weet. Vanuit onze point of view zien we een weg, een mogelijkheid. Onze zintuigen helpen om de wereld te ontdekken. Vanuit onze opvoeding en opleiding hebben we overtuigingen meegekregen hoe de wereld in elkaar zit. Zo’n stemwijzer laat mij zien hoe ik sta in de politieke wereld. Is dit dan waar?

Een stem zegt: ‘dit poppetje ben jij’. Mensen zeggen; ‘jij bent zo’, is dit dan waar?

Past het of voelt het zo?

Alsof je moet passen in een bepaald construct. Misschien klopt het wel als je bedenkt dat we onze wereld zelf creëren; dat is ook een construct. Wat als er veel meer is dan onze 5 zintuigen vertellen, wat als er meer is dan we ooit geleerd hebben?

Is dat wat je ziet de realiteit? Of verwacht je dat het de realiteit is? Wat zou er gebeuren als je zou gaan voelen wat hieronder zit? Niet de afscheidende constructen laten ons voelen dat we leven, maar juist de verbinding met het gevoel voelt als leven.

Juist van binnenuit ontvang je de impulsen om te veranderen. Het is de kunst om die innerlijke en uiterlijke werelden met elkaar te verbinden. Jij leeft in de wereld. En je mag vanuit jou realiteit in de wereld staan.

Via deze link kun je interview zien wat ik met Jan Remmerswaal had over het Ganzenbord en over de mogelijkheden daarvan.

Komende week heb ik opnieuw een inhoudelijk interview met hem; dan gaan we samen het ganzenbord op, laten we zien hoe het in een gesprek tot leven kan komen.

Mocht jij ook graag deze methode willen proberen, neem dan contact met mij op.

Zeven tips om er klaar voor te zijn.

1. Luister naar de signalen en impulsen die van binnenuit komen. Ook al twijfel je aan de antwoorden, in of buiten jou zul je de bevestiging ontvangen.

2. Alle antwoorden zijn in je. Ook al hebben we afgeleerd om naar onszelf te luisteren, te vertrouwen op onze innerlijke wijsheid, misschien kun je voorzichtig aan onderzoeken wat is meer buiten hetgeen je geleerd hebt, buiten hetgeen van buiten tot je komt

3. Ook al doe je kennis en wijsheid op in de buitenwereld, als het geen tegenhanger vind in je binnenwereld heeft het geen waarde.

4. Vertrouw op je eigen mogelijkheden om waarheid te zien. Je gevoelens helpen je daarbij. Door alle lagen van aangeleerd gedrag is er een laag van diep innerlijk weten. Ontdek op welke laat je zit. Vraag je af, wie heeft je dit verteld, waar heb je dit geleerd totdat je uitkomt bij je eigen innerlijke weten.

5. Verzet je niet tegen de ontwikkelingen in het leven. Verzet en aandacht voedt datgene waar jij mee bezig bent. Alle veranderingen beginnen in het klein, in jezelf, in het opmerken wat er in jou leeft en wat er door jou heen wil stromen.

6. Niemand of niets hoeft te veranderen om in jezelf jou eigen innerlijke weg en vrede te vinden. Het start bij de acceptatie van jezelf.

7. Maak vandaag een commitment om aardig voor jezelf te zijn, om compassie te hebben voor jezelf. Vanuit deze innerlijke houding kan je dit naar buiten uitdragen.

Reageer

Via Sophia