Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
je geest bepaalt

Je geest bepaalt

‘Je geest bepaalt hoe gezond je lichaam is. Als je blokkades of beperkingen hebt in je denken, zal zich dat in je lichaam uiten. Daarom is genezing van het lichaam een illusie als de geest niet genezen is.’ (Cursus in Wonderen)

Deze uitspraak kwam ik tegen, zij is zowel geruststellend als onrust makend. Het impliceert nogal wat. Het sluit zo aan bij de opmerking: ‘Als je hart vervuld is van liefde, dankbaarheid, geluk en vrede, zul je merken dat je omringd wordt door een overvloed aan geschenken waar je liefde en dankbaarheid voor voelt en kun je dichterbij het gezonde en gelukkige leven komen waar we allemaal naar op zoek zijn.’ (Masaru Emoto)

Ons lichaam, geest en leven is niet gescheiden van elkaar. Alles beïnvloedt elkaar. Je leeft hoe jij je voelt, je lichaam reageert en werkt het uit. Onze omgeving fungeert zo vaak als de spiegel.

Wat is er in je leven, waar ben je van vervuld? Waar ben je op gericht en waar is je hart vol van?

Hoe meer je je persoonlijke essentie leeft, hoe meer jij je pad volgt. Alles wat scheef gaat in je leven, komt omdat je te ver van je eigen pad bent afgeweken. Het is tijd om de voor jou juiste weg te gaan. De bedoeling is dat jij je zielsplan volgt en doet waar je voor bedoelt bent.

Betekent dat dan dat je niet meer ziek kunt worden, of dat het leven geen uitdagingen met zich meebrengt? Nee dat betekent dat niet. Er zijn mensen die in hun zielenplan ziekte uitwerken, generationele problemen uitwerken. Heel veel ziekten en problemen hebben echter te maken met het niet leven van hun eigen blauwdruk cq. zielsplan.

Ligt dan alles vast? Ook dat is niet zo. Wij hebben als ziel, de keuze gemaakt dat en wat wij wilden leren en ervaren in het leven. Hoe meer je in contact bent met jezelf, verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven, hoe beter we weten, voelen en ervaren wat in ons zielsplan past. Of het klopt, wat voor ons de juiste keuze is. Dat betekent dat ieder daarin een andere keuze kan maken, en zijn eigen pad volgt.

Alle afleiding; dingen die je afhouden van jezelf, zoals verslaving, (social) media, overtuigingen, medicatie en wat je nog meer kunt bedenken; zorgen voor een demper. Je wordt gedempt, tegen gehouden om jezelf te voelen, ervaren en je persoonlijke waarheid te volgen. Waar het werkelijk om gaat is dat je meer een meer leert om van jezelf te houden. De liefde te zijn, te leven en te delen in je leven.

Je geest bepaalt; zeven overwegingen

1. Wat voor bijdrage kan het voor jou en de wereld zijn als jij volledig je Authentieke Zelf leeft?

2. Wat is er voor nodig om totaal verliefd te worden op je leven? (Be your possibilities)

3. Als we onze individualiteit zien vanuit een ander perspectief, ontdek je nieuwe mogelijkheden

4. Zelfs twijfel en teleurstelling zijn hobbels op je pad naar nieuwe horizonnen

5. Je hoef geen oplossingen te zoeken, je bent precies goed zoals je bent.

6. Leven is een liefdevolle creatieve reis van je ziel. Beziel je leven.

7. Ook ogenschijnlijk verlies dient altijd de liefde, soms moet er iets worden bevrijd om je ware bestemming te kunnen leven.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia