Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Jij bent de verandering

Jij bent de verandering

Jij bent de verandering. Ben je een dromer, een fantast en weet je ook wel hoe je het zou willen? Geweldig steeds meer mensen dromen van een liefdevolle wereld. Is het een reactie op wat er allemaal speelt? Misschien.

Je toekomst visualiseren, je wensen in de wereld zetten; dat is hoe je de wereld kan veranderen. En elke verandering begint bij jezelf. Het kan zijn dat de realiteit je juist tot besef brengt hoe je het niet wil. Als realist kun je hier heel erg verdrietig van worden en in een depressie geraken of het brengt je in actie.

Juist je hoop, je wens en je verlangen helpt je om stappen te maken. In de wereld te zetten hoe jij het ziet. Steeds meer mensen voelen en ervaren dat wij: jij en ik de verandering zijn. Dat jij en ik onderdeel zijn van de maatschappij. Dat door de keuzes die wij maken, er ook een verandering bewerkstelligd wordt.

Zo heeft een veranderende samenleving burgers nodig, die hun stem laten horen, die hun idealen voorleven, die hun passie volgen. Diversiteit zal het gevolg zijn, omdat wij uniek zijn maar ook verbonden. Juist de verbinding die wij met ons innerlijke leiding maken, zal ervoor zorgen dat we de ander kunnen respecteren in zijn of haar uniekheid.

Laat schijnbare tegenslagen je niet tegenhouden. Ja maar laat je de onmogelijkheden zien. Wat als leidt je naar de mogelijkheden. Mogelijk zie je het nog niet gebeuren of weet je niet hoe het uit zal pakken. Jouw geloof en jouw innerlijk weten zal je steeds de eerstvolgende stap laten zien. Je hoeft het hele plaatje niet te overzien om te weten dat je je innerlijke leiding mag volgen. Stem je dagelijks af op je innerlijke leiding, vind daar je vertrouwen en je zekerheid en zet dat in de wereld. Zo maken we met elkaar een mooie wereld vanuit liefde en verbinding.

Zeven overwegingen bij : Jij bent de verandering

1. Doe iets waar je gelukkig van wordt. Je energie hooghouden is een belangrijke bijdrage die je kan leveren.

2. Volg je energie en blijf in beweging. Vanuit beweging, kom je gemakkelijker uit bij je volgende beweging. Een voertuig in beweging komt gemakkelijker bij zijn doel dan een stilstaand voertuig.

3. Welke energieën helpen je? Humor is een belangrijke motivator om jezelf niet te zwaar en serieus te nemen. Lach om je eigen fouten, voel wat het van je vraagt en ga door.

4. Mensen hebben motiverende krachten. Als je voortdurend in verbinding staat met je innerlijke vuur, zal je slagen; wat je ook doet.

5. Ook al kom je hindernissen op je pad tegen, moet je vuurproeven doorstaan; het kan je helpen om je vuur nog feller te laten schijnen.

6. Het positieve resultaat van alle veranderingen is dat er in ons een reiniging en zuivering van ons systeem plaatsvind. Angsten en pijn worden omhoog gehaald om ze daarna los te kunnen laten.

7. Vind je persoonlijke ideaal en volg haar. Daarmee neem jij plaats in de wereld, in de maatschappij en draag je bij aan een betere samenleving.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Of wil je meedoen met de online gesprekken over zelfliefde? Neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia