Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
kikker in de put

Kikker in de put perspectief

Soms wordt je iets gewaar, als je het dan dichterbij wil halen lukt het niet. Hoe harder je het probeert, hoe minder het lukt.

Dromen, gewaarwordingen, werken in ons onbewuste. Zelfs als je ze niet bewust bent, werken ze toch door. Ons onbewuste is een voedingsbodem, vergelijkbaar met de aarde. Het bevindt zich nog in het donker. Soms moet er in jezelf meer draagvlak zijn om dingen bewust te krijgen. Maar de zaadjes zijn geplant en wachten op ontspringen.

We gaan de herfst in. Eerst mag er veel losgelaten worden. Zodat er ruimte gemaakt wordt voor nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Veel zaadjes gaan de grond in, blijven in het donker, rijpen daar. Totdat het tijd is dat ze het licht kunnen zien. En naar boven komen.

Ons voorstellingsvermogen is bepalend of we het als onkruid zien en met wortel en tak uitroeien of dat we het de kans geven om omhoog te schieten. Te zien wat voor nieuws zich aandient.

Wat is je perspectief?

Het is belangrijk om niet vanuit het perspectief van de kikker in de put te kijken of iets passend is. Vanuit dat perspectief blijven we klein denken, zien we niet dat er zaadjes omhoog komen die je in een groter context mag zien.

Vanuit een breder perspectief zijn alle zaadjes die de grond uitkomen van belang. Of je het nu onkruid noemt of denkt dat het een mooie roos is. Misschien vind je de tijd en de plaats niet mooi. Het kan zijn dat je denkt te weten waar wat hoort te zijn of te staan. Dit heeft meestal met het kikker in de put perspectief te maken. Daar denken wij te weten hoe het zit, hoe wat hoort en wat er nodig is. Hoe beter je inziet dat je niet alles weet, dat er nog veel meer te ontdekken is, hoe nader je bent bij het Grotere perspectief; de overgave aan het leven dat door jou heen wil stromen.

Weet dat jij als mens een nieuwe wereld neerzet. Oude gedachten kunnen de weg nog laten stagneren. Aanvaard daarom jezelf en de tegenstellingen die je in jezelf ervaart. Je zal je steeds verder kunnen openen voor wat het leven voor jou in petto heeft. Adem en voel; dat is alles wat je te doen hebt.

Zeven overwegingen bij Kikker in de put perspectief;

1. Aanvaarding van jezelf en alles wat er in je leeft, zal je steeds meer openen voor het leven waar jij voor bedoeld bent.

2. Als al het is verwerkt, kom je op een nieuw kruispunt. Hoe wil jij leven? Wat zijn diepste wensen en verlangens? Waardoor wordt jij vervuld? Er zijn zoveel dingen in het leven waar je blij van kunt worden; geniet ervan en je zult je vervulling vinden.

3. Blijf zoeken naar het allerbeste; weet dat het op je ligt te wachten.

4. Je komt op alle wegen eerst jezelf tegen; mag je zijn zoals je bent?, mag je genieten van het leven? Geef jij jezelf toestemming om jouw weg van je ware verlangens te gaan?

5. Ontvang het geschenk van het leven. Leer het in ontvangst te nemen; jouw dankbaarheid, jouw overgave, maar ook je toewijding helpen je daarbij.

6. Wees bereid om te voelen, en te volgen wat erin je leeft. Ook al betekent dat dat je risico’s moet nemen, buiten de gebaande paden moet gaan. Weet dat het leven altijd voor je zorgt, als jij daarvoor open staat.

7. Er zijn nieuwe manieren nodig om je eigen behoeften te realiseren en de behoeften van anderen te begrijpen. De waarde van datgene wat jij bezit is het grootst als zoveel mensen daar ook voordeel bij hebben. Focus je op het voordeel van alle betrokken partijen. We bezitten allemaal een stukje van de puzzel.

 

Wil je meer weten?, neem contact met me op. Om het gratis ebook te downloaden, klik dan hier  

Reageer

Via Sophia