Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
familietrauma

Ik leef alleen in het verleden.

Het is de reden waarom niets is wat ik denk dat het is. Het is de reden waarom we elkaar niet begrijpen. Het is de reden waarom we ons afschermen voor elkaar. Het is de reden waarom we niet echt kunnen genieten van het leven.

Oude ideeën zijn bijzonder moeilijk te veranderen, omdat alles waarin je gelooft geworteld is in de tijd. Je leert het van je ouders, op school en op je werk. Zij leerden het van hun ouders en op school.

Trauma in het familiesysteem

Ik ben afgelopen week naar een lezing geweest van Maarten Oversier: wat de invloed is van traumatische en onverwerkte delen in ons familiesysteem. Hij vertelde in zijn lezing hoe onze voorouders geraakt zijn door de kerk, de 1e en de 2e wereldoorlogen. En natuurlijk alles daarvoor.

Heel concreet vertelde hij over een voorbeeld dat een 18 jarige vrouw haar lievelingsbroer verloor door een executie in de 2e wereldoorlog. Er mocht niet over gesproken worden, hij werd doodgezwegen. Je moest doorgaan. Toen zij trouwde en toen zelf een zoon kreeg, dacht zij natuurlijk aan haar broer. Omdat er nooit meer over gesproken was, was zij over beschermend naar haar zoon; bang om hem te verliezen. Toen de zoon het huis ging om te trouwen, voelde hij zich heel vervelend; hij ging zijn moeder verlaten, die had hem nodig. Moeder voelde zich in de steek gelaten.

Doordat in het voorgaande voorbeeld het oude trauma geen plaats heeft gekregen, werkt het door in de volgende generaties. Dit is maar één voorbeeld. Hoeveel is gebeurd wat niet verwerkt is en wat nooit een plaats heeft gekregen?

Door maar door te gaan, wordt pijn en trauma naar volgende generatie’ s doorgezet. Erkenning van angst, pijn en verdriet is zo van belang. Door voortdurende traumatisering blijft ons leven op een lagere trillingsfrequentie. Dan kunnen we niet voluit leven. Er is sprake van een voortdurende energielekkage. Vanuit ongeziene pijnstukken zijn we ons niet bewust. Niet bewust wat er speelt, wat voor ons waarheid is. Vanuit het ‘ongeziene’ stuk zijn we manipuleerbaar.

Vanuit het denken over het verleden, zijn we vooral bezig met naar buiten geprojecteerde gedachten. Het is de ander…..

Zeven overwegingen: Ik leef alleen in het verleden

1. Vanuit trauma en beschadiging is het heel moeilijk om een persoonlijke autoriteit te ontwikkelen.

2. Persoonlijke autoriteit is onder andere een bewustzijn van zaken die voor jou goed zijn en waar jij gelukkig van wordt.

3. De ziel, jouw ziel wil heel zijn; wil alles voelen en ervaren. Daar is geen onderdeel wat de ziel niet wil helen.

3. We klikken in op de frequentie die geheeld wil worden. Vanuit de behoefte van je ziel klik je in op jouw familietrauma en zoek je die omstandigheden die jou triggeren om heel te worden.

4. Bij een dissociatie heeft de ziel zich terug getrokken uit de situatie en wacht tot jij het aan kan om weer terug in je lichaam te komen.

5. Iets dat er altijd was, ook al was het onzichtbaar kan boven water komen op een wijze die vraagt om verder onderzoek. Zie het als ‘n touwtje; als je eraan trekt volgt de rest.

6. Feiten houden niet op te bestaan door ze te negeren.

Aldous Huxley

7. Als de energie begrepen wordt, vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Pas dan kan je spreken van heling.

Heb je vragen of wil je met me praten, neem contact op. Voor een gratis ebook, klik hier

Reageer

Via Sophia