Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Liefde in verbinding

Liefde in verbinding

Liefde in verbinding

Het nieuwe jaar is voor ons alle gestart. We zijn één week onderweg en de richting is er al.

Ik schreef in de  vorige blog dat januari in het teken staat van liefde delen. 2020 is het jaar waar de liefde in al haar facetten naar voren zal komen, zich zal vormen en door zal ontwikkelen. Nadenkend daarover ben ik benieuwd wat en hoe die vorm zal zijn. Vorige jaar had ik me, wat er al is, niet kunnen voorstellen. Ik voel me vervuld en gevuld met liefde.

Verschillende stralen van liefde in verbinding

Ik hoor andere passie ondernemers en ik voel de verbinding; we zijn allen als stralen van de zon. Ieder brengt een facet een energie een kleur in de wereld. Op manieren die er eerder niet waren, wat eerder niet voor mogelijk werd gehouden. Heilige huisjes, taboes zijn er niet in het bewustzijn van de liefde. Wel in het bewustzijn van de angst.

Ook ontdek ik hoe wij verbonden zijn met onze ouders en voorouders. Ken je de Afrikaanse beelden waar alle generaties op elkaar staan? Je vind ze in het Wereldmuseum in Rotterdam. Ik voel zo duidelijk dat dat ook onze werkelijkheid is. We bouwen voort op wat onze vorige generatie heeft gedaan. Soms betekent dat ook dat ‘n ouder zich zodanig heeft ´geofferd´, zodat jij nu de juiste keuze kan maken.

Opoffering

Wel een bijzondere gedachte: dat iemand zich voor je ´opoffert´. Soms zo duidelijk, soms minder duidelijk. Hoe voelt dat voor je, als ik zeg dat bijv. je ouder(s) zich heeft geofferd voor jou? Daar waar jij hem of haar verwijt dat.. Is er mogelijk sprake van een vorm van opoffering. Als dàt geen liefde is. Heel het leven, heel het universum is verbonden door de banden van liefde. Dat is er en dat zal er blijven.

Nu mag jij je steeds meer openen voor de liefde. Dat kan door jouw bewustzijn; jouw liefde is in staat deze werelden te verbinden. Wat raakt je en zet jouw in beweging? Waar wordt je blij van en hoe is dat voor die ander? Door hier met aandacht voor jezelf en de ander te zijn; wordt jij je bewust wat jij nodig hebt en wat de behoeften van de ander zijn.

Wat is de bedoeling?

Het is niet de bedoeling om te overleven maar te leven. Een ieder mag staan in de stroom van liefde, overgave en geluk. Ieder heeft zijn eigen vertrekpunt. Ieder staat op zijn eigen ladder. Je ontwikkeling is niet tegen te houden. Ieder mag gewoon genieten van wat er is. Je mag de angst en de pijn los laten. Hoe meer je de energie laat stromen, hoe meer je geraakt wordt in wat nog vastzit, je wordt uitgenodigd om het leven te beleven.

Eind deze maand start het programma: ´Knel zitten tussen 2 werelden´. Volgende week geef ik hierover een webinar. Maar belangrijk is het om te ontdekken dat er een groot verschil is tussen de wereld van angst en de wereld van liefde. En jij wordt uitgenodigd om in de wereld, het bewustzijn van liefde te stappen.

Zeven overwegingen bij Liefde in verbinding.

1. Als jij in liefde bent, is er overal liefde. Er is ´n overvloed aan liefde. Geniet ervan.

2. De wereld begint bij jezelf. Jij creëert jouw wereld met jouw bewustzijn. In welk bewustzijn leef je, in welk bewustzijn geloof je? Ben jij in de wereld van liefde?

3. God is liefde, jij bent liefde, de mensen om je heen zijn liefde. Kan je omgaan met zoveel liefde? Zelfs als je ontdekt dat je het moeilijk vind om het te geloven: laat de gedachte gewoon toe, en het zal werkelijkheid worden.

4. Sta open wat het leven je te bieden heeft. Al het nieuwe en het onbekende kan inspiratie voor je zijn. En soms is het het bekende, met andere ogen gezien. De verandering die je ervaart, hebben alles met jouw openheid te maken.

5. Voel wat er van binnen leeft, je zult verbaasd staan over watje allemaal weet en bezit. Je intellect heeft alles met buiten te maken, maar je inspiratie en je intuitie komen van binnenuit; als je dat samen laat stromen, gebeuren er wonderlijke dingen.

6. Soms weet je niet waar je goed aan doet. Welke stap je moet maken. De enige manier om je vertrouwen en je geloof sterker te maken is door stappen te maken. Kleine onzekere stappen en dan steeds groter totdat je steeds meer gaat vertrouwen op die innerlijke wijsheid in je.

7. Niemand geeft je zekerheid. Dat wat je nu in overvloed hebt, kan zo meteen schaars zijn. Innerlijke rijkdom is niet altijd voor iedereen zichtbaar, maar is altijd aanwezig. Het geeft je geen bestaanszekerheid, maar wel zekerheid in je bestaan.

Reageer

Via Sophia