Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
liefde zet alles in beweging

Liefde zet alles in beweging

Liefde zet alles in beweging

Mijn auto wilde niet starten. Ik weet het is een oud beestje , maar toch verwacht ik nog dat hij het nog even bijf doen. Tot gisteren. Hij stopte ermee. Balen, ik had nog een afspraak die ik niet ging halen, de wegenwacht moest nog komen. Toen belde mijn vriend, hij beurde me een beetje op en geloof of het niet; mijn auto startte weer. Een uur later dan gepland kon ik weer rijden.

Signalen

Dit zijn signalen die mij aan het denken zetten. Mijn auto is oud, er kan veel mee gebeuren, maar als er iets gebeurd, dan heeft het vaak een reden. Ik had juist een beslissing genomen waar ik nog behoorlijk mee in dubio stond. Ga ik hier wel de juiste weg mee volgen? Ik kon er gisteren rustig over nadenken. En ik kwam erachter dat mijn intentie belangrijk in deze beslissing is. Ga ik doen omdat het moet?; dan is het niet de juiste beslissing. Kan ik het doen omdat het ook een weg is die mij brengt waar ik moet zijn? En kan ik dit dan ook vanuit mijn hart doen? Dan is het de juiste beslissing.

Bevestiging

Ook vandaag kreeg een bevestiging. Een zaak die al langere tijd sleept, krijgt plots een gunstige wending. Ik stuurde liefde naar de zaak. En ik legde me neer bij een evt andere uitkomst. Ik was niet meer gehecht aan het resultaat, maar ik hoopte er wel op. Dit blijft nog een moeilijk iets. Me onthechten van de uitkomst. Ook hier kon ik die liefde geven. Ik mocht voelen dat alles goed is, het is, we zijn in ontwikkeling. Elke keer als je een stap kunt maken, mag je jezelf daarin erkennen.

Hulp

Ook in mijn droom is er behoorlijk veel in beweging. Ik ben me niet altijd bewust wat er gebeurt, wie er bij me is en wat er daadwerkelijk gebeurt. In deze droom was er een enorme loods bij me. Ik zag hem niet, maar ik kreeg wel de code : de sleutel van licht en liefde. Deze enorme loods leidde mij in mijn diepste zijn en liet me weten dat ik me niet gevangen hoefde te voelen. Met mijn code; de sleutel van licht en liefde zullen alle deuren op de juiste tijd vanzelf open gaan.

Zeven tips bij Liefde zet alles in beweging:

1. Je bent niet alleen, je bent altijd verbonden, er is altijd hulp om je heen, je hoeft er maar om te vragen.

2. Wees trouw aan jezelf; ga goed na waarom je wat doet. Kan je in liefde zijn? Naar jezelf, de situatie en naar de ander?

3. Dwing niets af. In dwingen zit geen liefde, daar stroomt de liefde niet. Zet je hart open en stroom liefde naar jezelf en naar je situatie.

4. Spreek dat wat je voelt in liefde uit; woorden hebben kracht. Woorden in liefde uitgesproken; zetten heel veel in beweging.

5. Weiger je dromen op te geven. Wat wens je, wat verlang je? Gun jezelf dit in alle liefde.

6. Het belangrijkste werk is nu en het noodzakelijkste werk is altijd de liefde.

Meester Eckhart

7. Vanuit de verbinding hoofd – hart.

Gaat je hoofd voelen en je hart denken – dan stroomt de liefde, de harts energie door alles heen.

Steve Rother

Heb je vragen of wil je contact klik dan hier

 

Reageer

Via Sophia