Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
maak je stap

Maak jij je eigen stap?

Vanmorgen twijfelde ik; zal ik gaan zwemmen? T wordt wel koud.

Een andere stemmetje in mij zei: soms mag je ook iets doen, wat je wat meer inspanning kost.

Ik ben gaan zwemmen, kwam nog andere dappere mensen tegen en ik was blij dat het zo heerlijk was. Gelijk maar voorgenomen, om de rest van het jaar gewoon te gaan zwemmen.

Een positieve ervaring versterkt de stap die je maakt. We hoeven maar elke keer één en uiteindelijk meerdere kleine stapjes één voor één de juiste richting uit te doen.

Het juiste doen, daar kom je ook jezelf in tegen. Soms moet je over je eigen twijfel heen. Weten waarom je het ook weer doet. Wat is het doel? Oh ja, juist nu is het belangrijk om je eigen gezondheid, je weerstand te versterken en het mag ook nog fijn zijn.

Waar sta jij?

We zitten in tijden van verandering. Waar sta jij, wat doet deze verandering met je? Kan jij jezelf nog staande houden? Welke keuzes mag jij maken om jezelf staande te houden? Volg jij dan nog steeds je eigen pad? En mag dat wat van je vragen?

Deze tijd, deze veranderingen vragen van je om steeds meer bewuster te worden en te zijn waar jij mee in zee gaat. Wat jouw doel in dit leven is. We hebben allemaal een eigen pad. Jouw pad is niet mijn pad en andersom. Dat hoeft ook niet. We mogen elkaar respecteren en zien in wat we zijn. Niemand heeft de wijsheid in pacht. Niemand weet uiteindelijk hoe het moet. Maar kunnen jij en ik dan in onze eigen hart voelen, wat voor ieder van ons het beste is en onze eigen weg volgen?

Misschien heb je moeilijke keuzes te maken, of gemakkelijke; het doet er niet toe, zolang jij voor jezelf de juiste keuze maakt. Afgelopen maandag zijn we gestart om met elkaar het proces van Zelfliefde aan te gaan. Het is nog een pilot en het is een proces, maar de eerste meeting was al zo bijzonder. Ook dat is een stap om heel bewust, heel specifiek de zelfliefde te voeden. Elke keer een stap. Mocht je het gemist hebben en nog mee willen doen, laat het nog even weten.

Zeven overwegingen bij Maak jij je eigen stap?

1. Neem de juiste houding aan voor de juiste actie. Kies wat voor jou juist is. Deze overtuiging helpt je om juist te handelen

2. Als jij elke keer een stap in de juiste richting doet, kan het resultaat niet uitblijven.

3. Het is belangrijk te ontdekken waar je tekort schiet en dan wat je kunt doen om het te verbeteren.

4. Creëer je eigen ankerpunt, zodat jij niet loslaat wat jij te doen hebt en welke weg jij daarvoor mag gaan.

5. Bekrachtig jezelf in wie je bent en wat je te doen hebt.

6. Weet dat jij er toe doet. Jouw talenten en mogelijkheden zijn zo belangrijk voor jou en en voor de wereld.

7. Er is behoeften aan mensen die op de juiste plaats zijn en daar doen wat gedaan moet worden. Omdat ze weten dat ze geleid worden door de Bron en dat daar hun verantwoordelijkheid ligt.

Heb je vragen? Klik dan hier. Voor het gratis ebook, klik dan hier

Reageer

Via Sophia