Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Maak wat tijd voor je vrij

Maak wat tijd voor je vrij?

Vannacht droomde ik dat ik druk was, weinig aandacht had om echt te ervaren waar ik mee bezig was. Voor mij heel herkenbaar, voor jou ook? We hebben het zo druk, dat we vergeten te beleven en te ervaren hoe het is, hoe iets voelt, wat iets van ons vraagt. We zijn vooral bezig met dat wat de maatschappij van ons vraagt en niet wat onze innerlijke wereld van ons vraagt.

Het kan zo’ n contrast zijn wat de buitenwereld van je vraagt en wat je binnenwereld van je vraagt. In mijn droom werd ik hier bij stil gezet, om meer aandacht te hebben, om meer tijd te nemen voor wat het met mij doet. Dromen zijn voor mij belangrijke aanwijzingen. Ik krijg iets aangereikt, dat zal een positieve invloed hebben op mijn leven.

Het krachtenveld

In deze periode is er weer zoveel gaande, veel energieën die ons naar buiten trekken, maar ook veel energieën die van binnenuit aandacht vragen. Allereerst vraagt dit een betrokkenheid bij jezelf: wat heb je nodig. Je bevind je in een krachtenveld waar er zoveel mogelijk is. Jouw betrokkenheid met jezelf is een eerste vereiste om jezelf niet te verliezen. De verbinding met jezelf, met je ziel, je lichaam, met je behoeften, met datgene wat jij nodig hebt is soms maar een dun lijntje ten opzichte wat er van buiten op je af komt. Toch is met name dit dunne lijntje verantwoordelijk voor jouw uniekheid, jouw eigenheid, jouw vonk. Hoe meer je aandacht hebt voor wat er in je speelt, hoe meer de schoonheid in jou tot leven komt, je laat leven en toont wat jou aandeel is in het leven.

Het leven is vol lessen, het voed ons, het versterkt ons, het brengt je die input waar jij mee verder kan. Wees bereid om te leren van de lessen die je ontvangt, in welke vorm die ook tot je komt. Het leven is een kanaal, jij bent een kanaal, de maatschappij is een kanaal; we leren op zoveel manieren. Zolang we bereid zijn om open te zijn, dit krachtenveld te ervaren, met behoud van onze innerlijke verbinding: zien we het speelveld. We mogen spelen, oefenen, leren en ontdekken. Neem jij de tijd om te ontdekken wat jou het meeste voed?

Maak wat tijd voor je vrij: zeven overwegingen.

1. De verbinding met jezelf is een belangrijke basis in het krachtenveld van het leven. Het is niet dat je dan alles weet, maar het is veeleer dat je in het moment kunt voelen wat je nodig hebt.

2. In de tijd dat je dagelijks voor jezelf neemt, kun je de kracht opdoen om bij je zelf te blijven en te kijken wat het leven van je vraagt.

3. De vonk in jou wordt brandend gehouden door jou aandacht, je interesse en je aanwezigheid. Jij mag voelen, ervaren wat het leven van je vraagt, wat jij te bieden hebt.

4. Je kunt alleen maar in het heden beleven. Vaak zijn we zo bezig met wat we te doen hebben, dan zijn we in de toekomst. Of we denken terug hoe mooi het vroeger was, dan zijn we in het verleden.

5. Begin de dag door aanwezig te zijn bij jezelf. Iedere dag begin je opnieuw, mag je opnieuw keuzes te maken voor jezelf en voor datgene wat voor jou goed is.

6. Door aanwezig te zijn in je eigen leven, krijg je steeds die signalen, die je helpen, die nodig zijn om op jouw pad te blijven. Dat kan zijn dat je nu andere keuzes maakt, of dat je je meer met je binnenwereld bezig mag zijn, om vandaar uit in het leven te staan.

7. In contact met jezelf, kan je meer ervaren dat je een kanaal bent voor wat er door je heen wil stromen. Nieuwe krachten kunnen ontwaken, mogen er zijn en jij mag er mee gaan spelen. Laat je inspireren en laat het leven je haar schoonheid tonen en jouw aandeel hierin.

Wil je meer weten hoe je in contact kunt blijven met jezelf? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia