Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Neem je tijd

Neem je tijd

Voor alles is een tijd. Nu mag ik de rust nemen om te ontvangen. Te voelen en te ervaren dat vertraging helpt om te voelen. Dat stil staan bij wat er is, je zicht geeft op de situatie. Niet door op een sneltrein tempo door te gaan, voel je dat je leeft. Nee je gaat het leven voelen en ervaren door er mee contact te maken, in alle rust.

Het is van belang om te voelen, aanwezig te zijn in je lichaam, in je leven. Door aanwezig te zijn, kun je keuzes maken. Juist op het pad van ontwikkeling, op weg naar vrijheid heb je te kiezen; wat wil je ervaren in je leven, welke richting wil je nemen?

Kiezen: ja of nee

Kiezen betekent nee zeggen tegen bepaalde dingen en ja tegen andere dingen. Je kunt niet ja en nee tegelijkertijd tegen hetzelfde zeggen. Wees duidelijk voor jezelf en naar anderen, daarmee maak je keuzes, daarmee ontdek je de wereld en wat je wil ervaren. Natuurlijk kan het zijn dat je van keuze verandert, doe dat dan nadat je ontdekt hebt wat je wel of niet wil. Dan kun je ook zien wat de consequentie van je keuze is. Keuzes hebben altijd ´n consequentie. Als jij iets niet meer wil in je leven, dan is het aan jou om daar nee tegen te zeggen. De omgeving, de persoon of de situatie reageert daarop. Dat is de bedoeling; wees daar niet bang voor. Merk dat wat jij wil, het verschil maakt. Zorg goed voor jezelf; kies voor datgene wat goed voor je is.

Thuis is waar je hart is

Voel je thuis bij jezelf. Thuis is waar je hart is, Thuis is waar liefde is. Jouw hart met liefde is je thuis. Je neemt jezelf altijd en overal mee. Door in liefde te zijn, zul je ontdekken dat er mensen zijn die ook in liefde zijn. Je ontmoet mensen die ook hun thuis vinden in zichzelf, die ontdekken dat het niet de ander is die hen gelukkig maakt, maar dat ze er voor zichzelf moeten zijn.

Dat is een uitdagende uitnodiging. Thuis in liefde te zijn voor jezelf. Elke keer dat je goed voor jezelf kunt zorgen, kunt kiezen voor jezelf, nee kunt zeggen tegen datgene wat niet goed voor jou is, wat je niet voedt, kom je een beetje dichter bij jezelf. Dan ben je een beetje meer thuis bij jezelf, in je eigen lichaam, in je eigen leven.

Haast je niet

Je hoeft je hiervoor niet te haasten. Je hoeft alleen maar je eigen ontwikkeling te volgen, te voelen wat je beweegt en wat je in beweging zet. Volg je passie, volg je intuïtie, volg in vertrouwen. Het leven heeft wat voor je in petto. Het is niet het geijkte pad, misschien moet je wel zelf het pad creëren. Ga maar, je bent de ontdekkingsreiziger in je eigen leven. Vertrouw erop dat ook al doe je het rustiger aan, jij beter kunt voelen wat goed voor jou is. Door te voelen en te ervaren in de vertraging, kom je sneller vooruit en kan je genieten. Het leven is er om geleefd te worden; ook al heb je anders geleerd, ontdek nu wat jou waarheid is. Je mag het leven beleven en ervan genieten. Je bent een menselijk wezen, zie elke dag het wonder in je leven. Door te leven in het nu, ontdek je de schoonheid van het leven en ontvang je de kracht om je wereld bewust mee te creëren.

Neem je tijd: zeven tips.

1. Neem tijd voor jezelf dat je kunt onthaasten, dat je kunt ontspannen en kunt voelen wat goed voor jou is en wat er door je heen stroomt.

2. In de rust die je neemt kun je in harmonie komen met jezelf en je leven.

3. Vanuit harmonie ervaren wat goed voor je is, geeft een andere uitkomst dan kiezen vanuit drang en onrust.

4. Vanuit rust en harmonie is er geen doel, dan ontvouwt het zich als vanzelf.

5. Er is veel te doen, in rust en harmonie leer je je energie in goede banen te leiden.

6. Energie en aandacht die in goed is geleid kan gericht worden.

7. Om je niet te laten versnipperen is het van belang dat jij je zelf discipline goed gebruikt om je energie goed te gebruiken.

Wil je hulp hebben om meer in contact met jezelf te komen? Neem dan contact op. Voor het gratis ebook, klik dan hier.

Reageer

Via Sophia